Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

jemu zydzi odbiora majatek a tobie ukraincy  🤣.

wczoraj byli w oswiecimiu- autokar za autokarem, policja,konwoje,wycie za wyciem....

juz ustaliles kto mnie zglosil do moderatora ??? chyba w szkole jest bo od konca przerwy swiatecznej sie nie pojawil.

Opublikowano
15 godzin temu, nie napisał:

Idą na wybory a później zdziwieni, że to unia wprowadza, a to rodzime szkodniki głosują za srebrniki 

brukselczyki, na patoopozycję zawsze mogą liczyć

wycofywanie bezpłatnych uprawnień, ETS II, cło węglowe na żelazo, stal, cement, prąd, transport, budownictwo

--------------------------------------------------------------------------

Niemcy przekazały Ukrainie system przeciwrakietowy Patriot wraz z amunicją - informują we wtorek ukraińskie media, powołując się na niemiecki rząd.

ile to było plucia jadem na kaczyńskiego i błaszczaka - głupio teraz??

Unia wprowadza to na co zgadza się na szczytach Morawiecki. To co głosują to ci co głosują sobie nie ustalają. Tylko najpierw wierchuszka UE a Morawiecki klepie to na wszystkich szczytach.

Nikt nie wprowadził w całej unii tyle nowych podatku i opłat co pis w Polsce. W sumie już dobrze ponad 30 ktoś tu nie dawno listę wrzucał.

Było plucie na płaszczaka i kaczora bo te głupki chcieli oddać broń oferowaną nam innemu krajowi. Teraz DE zaoferowało broń wprost dla UA i ci jak te dwa gamonie nie odmawiają jej prosząc by dać innemu krajowi. Czaisz różnicę?

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

jemu zydzi odbiora majatek a tobie ukraincy  🤣.

wczoraj byli w oswiecimiu- autokar za autokarem, policja,konwoje,wycie za wyciem....

juz ustaliles kto mnie zglosil do moderatora ??? chyba w szkole jest bo od konca przerwy swiatecznej sie nie pojawil.

Żydków to i w podkrakowskiej biedzie nie brakowało więc uważaj co by ci morgów nie zabrali. 

Kto cie zgłosił to mnie nie obchodzi i żaden mod tego nie ujawni. Ja prosiłem by potwierdził że nie mam z tym nic wspólnego ale do tej pory brak odzewu. Jak potwierdzi to z pewnością wrócę z tematem żebyś odszczekał.  

Opublikowano

Nie chcecie zboża z Ukrainy? To dostaniecie rolniczy Polski Ład. Tak wygląda odpowiedź rządu na protesty (msn.com)

W nagrodę rząd wymyśli dla rolników nowy Polski Ład

Zboże więc dalej leży w magazynach, a jego właściciele czekają na obiecane pieniądze. W związku z tym, że zapowiedź skupu była tylko wypowiedzią ustną szefa partii, teraz dopiero trwają prace nad tym, żeby to ubrać w jakieś przepisy prawne. Z tego, co mówi minister rolnictwa Robert Telus, będą one chyba nieco dziwne,

Przepisy UE nas ograniczają, nie możemy tego zrobić do tony, ale możemy zrobić to do hektara, pracujemy nad tym, by znaleźć dobry system, by to uregulować.Każdy, kto sprzedał zboże po 15 kwietnia, będzie miał dopłatę do zboża, by nie było tańsze – powiedział we wtorek w Polskim Radiu.

Opublikowano
21 minut temu, Ulman napisał:

Żydków to i w podkrakowskiej biedzie nie brakowało więc uważaj co by ci morgów nie zabrali. 

Kto cie zgłosił to mnie nie obchodzi i żaden mod tego nie ujawni. Ja prosiłem by potwierdził że nie mam z tym nic wspólnego ale do tej pory brak odzewu. Jak potwierdzi to z pewnością wrócę z tematem żebyś odszczekał.  

ty jako onuca nie masz zdolnosci honorowej wiec i przepraszac nikt cie nie musi..

przypadkiem za  post o tobie sprzed paru dni i kilku stron dostalem- nawet zaden obrazliwy,tylko stwierdzilem ze jestes z pochodzenia ukraincem, jak kazdy w waszej okolicy...

to nie byl pierwszy tylko kolejny raz takiej akcji....

u nas zydow na wsia bylo bardzo malo, jedna ,dwie rodziny albo wcale, w miasteczkach wiecej, ale nie ma porownania z polska wschodnia-z 10 razy mniej. 

w odroznieniu od was mysmy mieli glowe do biznesow , wy nadawaliscie sie jedynie  do roboty w polu, u nas ziemi  bylo malo wiec trzeba bylo dorabiac, handel,rzemioslo bylo w rekach polskich..

Opublikowano (edytowane)

A kto o przepraszaniu pisał. Po prostu odszczekasz. 

Ty naprawdę myślisz że taki ktoś jak ty jest mnie w stanie obrazić i poruszyć na tyle by cię zgłosić?😆

U was ziemi było mało, zawsze byliście dziadami i tak wam zostało po wieki wieków.🙏

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

a moze bartus to tez onuca[jakies posty pisal ostatnio i tak z nich wychodzi] i dali go tutaj, bo ty sie nie sprawdzasz- nikt zdrowy psychicznie cie nie popiera, wiekszosc sie wysmiewa- porazka na calej linii, nawet  w leningradzkiej oblasti uznali ze jestes przegrywem i dali tu kilku do pomocy. w temacie cen pszenicy to sporo onuc pisze..

co zrobisz gdy cie z roboty wywala  a ukraincy odbiora swoja ziemie ??? 

jak mam odszczekac ??  jestes tworem putinowskiej propagandy 🤣, bytem istniejacym tylko w internecie, prawdziwy polak to tylko moze na ciebie jak piesek nozke podniesc 🤣.

• Haha 2
Opublikowano

ruski kundel jest tu tylko jeden 😂

do tego paru przyglupow - no rzeczywscie cala masa🤣, na setki aktywnych userow af .

zapytam z ciekawosci jak mnie do tego zmusisz ?? ciekawy jestem, podroz do mnie nie przerosnie twoich mozliwosci psychicznych ?? gdy zobaczysz tysiace ludzi,setki samochodow to nie dostaniesz paranoi lekowej ?

z galanem to w jednym szpitalu nie byliscie czekajac na koniec swiata i ukrainy 🤣 ???

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

do tego paru przyglupow - no rzeczywscie cala masa🤣, na setki aktywnych userow af .

zapytam z ciekawosci jak mnie do tego zmusisz ?? ciekawy jestem, podroz do mnie nie przerosnie twoich mozliwosci psychicznych ?? gdy zobaczysz tysiace ludzi,setki samochodow to nie dostaniesz paranoi lekowej ?

z galanem to w jednym szpitalu nie byliscie czekajac na koniec swiata i ukrainy 🤣 ???

Jak już to Pan galan .

Było w moich stronach dużo ale , Żydów , zobacz sobie stolica żydowska była , IZBICA .

Opublikowano
17 minut temu, jacus napisał:

Normalny człowiek by się przyznał do błędu i odszczekał. Upainiec się odszczekuje ale kłamstwa nie odszczeka. Ot tacy zaprzańcy

Konwoje ze zbożem bedą koło ciebie jechać więc możesz wiwatować na ich cześć i krzyczeć banderowskie "sława upainie" Może pogadasz z nimi na jakimś parkingu i w końcu poczujesz że ktoś w Polsce cie rozumie

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

postawić strasz

hęęę? kogo chciał ...staszyć?

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Józef Piłsudski , to była gość , nawet sam Adolf miał do niego szacunek , na wawelu nakazał postawić strasz na jego grobowcu .

Na pewno nie kazał by zrobić tego przy grobowcu tego, co 10 kwietnia 2010r zginął pod Smoleńskiem, bo ten co najwyżej powinien pod płotem na Powązkach leżeć ...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

hęęę? kogo chciał ...staszyć?

Adolf Hitler miał szacunek dla marszałka - zwycięzcy w wojnie 1920 roku, tym bardziej, że on sam jeszcze wtedy nie miał sukcesów militarnych na koncie.

We wrześniu 1939 r., tuż po zajęciu Krakowa, oficerowie Wehrmachtu złożyli wieniec w wawelskiej krypcie przy sarkofagu Józefa Piłsudskiego. Takie polecenie wydał im Hitler.

Zaskakujące. Ci, którzy przyszli zniszczyć polskie państwo pokłonili się przed grobem tego, który je wskrzeszał. W środę 6 września 1939 r., gdy do Krakowa wkroczyły wojska niemieckie, gen. Werner Kienitz udał się z dowódcami dywizji i komendantem miasta na Wawel. Przy sarkofagu marszałka Józefa Piłsudskiego złożyli wieniec, wypełniając rozkaz samego Adolfa Hitlera. Od tego dnia przed wejściem do krypty wartę honorową pełniło dwóch żołnierzy Wehrmachtu z bagnetami na karabinach. 8 września minął ich dowódca niemieckiej 14. Armii gen. Wilhelm List, który także przyjechał na Wawel z wieńcem, a po kolejnych dwóch dniach przed obliczem Marszałka stanął sam Führer. Przez dłuższą chwilę wpatrywał się w popiersie Piłsudskiego, które stało w zajętym przez Niemców urzędzie wojewódzkim w Kielcach. Adolf Hitler przyjechał tam z wizytacją swoich wojsk.

https://naszahistoria.pl/adolf-przesyla-kwiaty-czy-fuhrer-szczerze-podziwial-pilsudskiego/ar/10553912

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v