Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Putina .

A jego nikt nie zapyta jak to było na prawdę .

Tobie na serio  sekta PIS tak napchała propagandowej sieczki pod beret, czy tylko robisz sobie jaja?

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Co to jest zboże techniczne? Ciągle o tym czytam i niewiem... Lepiszcza do peletów, pelet i opał to normalne zboże dowolnego przeznaczenia czy na paszę czy na spożywkę. Co to jest to techniczne i kto to wymyślił? Sądzę, że odpowiedź na to pytanie wyjaśni wszystko.

Pewnie Tusk wymyślił zboże techniczne 🤣

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

A czyje sa porty tak zapytam w Polsce .

a co to ma do rzeczy jak nawet nie dojechało tam?

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Jak ta pszenica wygląda ?.

Widziałeś ją , czy tylko powtarzasz , by powtarzać , bo tak powiadają ?.

Taka jest definicja zboża technicznego, bo o to było pytanie. Czym dokładnie zawalili magazyny mogę się jedynie domyślać. 

Opublikowano
53 minuty temu, Ulman napisał:

Winny za sytuację jest tylko i wyłącznie PIS. Gdyby zorganizowali to porządnie i upadlińska pszenica jechałaby tranzytem , to nie było by tego całego burdelu.

Tylko jakim cudem polskie porty przerobiły taką ilość polskiego i ukraińskiego zboża

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

A jak by złotem zasypali co w tedy by było .

ale zasypali gównem...

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Wszyscy widzieli , słyszeli i wiedzą kto co kupił .

A tak naprawdę to nikt nic nie wie .

Ty jesteś takim idiotą czy tylko chcesz tak być postrzegany?

Opublikowano

Firma zawsze pójdzie po najmniejszej linii oporu. Rząd od czegoś mamy, czy tylko do reklamy kremówek? 

3 minuty temu, galan99 napisał:

FIRMY KUPOWALI I TO ONE ZROBILI Z WAS IDIOTÓW .

Tak jakby mieć pretensje do mszy i szczurów, że się mnożą w gospodarstwie, gdzie gospodarz największy syf w powiecie zrobił. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, galan99 napisał:

TE DUŻE I MAŁE .

PIS stworzył prawo którego te firmy nie naruszyły więc o co ci galan chodzi?  Kłamiesz i zmyslasz bo fakty nie zgadzają się z twoją wiarą w sektę PIS?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Miałem coś odpowiedzieć, chyba racylowi ale tu są lepsze jaja.

40 minut temu, galan99 napisał:

Kto widziała ta pszenicę techniczną jak ona , wygląda ?.

39 minut temu, Ulman napisał:

A po co ci widzieć tą pszenicę?

@Ulman dlaczego nie odpowiesz koledze na tak proste pytanie ?

22 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A to co takiego Putin zrobił, że Henio nie widział problemu, że Ukraińskie zboże zamiast jechać do portu w Gdańsku to zostaje w kraju ??

A wymyślił sobie atak na Ukrainę. Patrz post  niżej. Teraz będzie proste pytanie dla Was. Którędy Ukraina eksportowała swoje zboże w świat przed rosyjską agresją ?

42 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@galan99 wyjaśnij nam lepiej dlaczego Henio mówił, że nie ma żadnego problemu z importem zbóż z Ukrainy, podczas gdy koledzy Henia z partii importowali ją na potęgę xD 

Z punktu widzenia przedsiębiorcy. Masz do kupna w ilości hurtowej towar po 1500 zł i po powiedzmy 1000 zł. Który wybierzesz ? Będziesz patriotą i ten droższy :ph34r: ?

37 minut temu, Ulman napisał:

Skoro PIS problemu nie widział jako jedyni prawdziwi Polacy i patrioci , to czemu ta zła  nikczemna opozycja miałaby zrobić inaczej?

Też się chcieli nachapać.

Zajmujecie się pierdołami po fakcie. Problem może być większy, jeżeli ukraińskie zboże stało się polskim za granicą. Wtedy faktycznie będziemy zawaleni swoim zbożem na kilka lat.

• Haha 1
Opublikowano

Nie doczytałeś - napisałem że wygląda brzydko i smierdzi u-padliną

Według doktryny sekty PIS to przedsiębiorca powinien być patriotyczny i etyczny więc powinien wybrać ten droższy towar produkcji krajowej. Wychodzi z tego że nawet pisowscy aparatczycy tego kryterium nie spełniają.

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, galan99 napisał:

TE DUŻE I MAŁE .

Firmy w których PiS-owcy są dyrektorami czy doradcami dyrektorów xD Ale patriotyczny ten PiS i walczący o dobro narodu xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-04-11/usa-pozar-roweru-elektrycznego-nie-zyje-dwoje-dzieci/

ojoj

2 godziny temu, Ulman napisał:

ale ty się cieszysz 

gdyby ktoś czytał te forum to grupa zawodowa rolników była by najbardziej znienawidzona ............. od rana do wieczora piszecie od socjalistach patolach i likwidacji socjale ......   a wy co św krowy ?  ulman zakończył prace od rana do 23  jpr 🙄    zawodowi ludzie co pracują jechali by z wami jak ze świniami na rzez   

ja zaczynałem o 5 rano skoczyłem o 23 ide spać staje o 5 ...........  ja to jestem nierobem 

Opublikowano
4 godziny temu, Roman176 napisał:

ja zaczynałem o 5 rano skoczyłem o 23 ide spać staje o 5 ...........  ja to jestem nierobem 

Nie rób tak. To jest bez sensu.  Daj se trochę luzu. Wykończysz się i stwierdzisz że życie było bez sensu. 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Roman176 napisał:

I co to za życie, sama praca, a jak nie praca to chlanie ... Patrz, nawet taki Jacuś potrafi założyć sandałki na skarpetki, wziąć reklamówkę z termosem i kanapkami pod pachę i wybrać się autokarem na wycieczkę ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v