Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Chyba nie wiesz co mówisz, na wsi bieda aż piszczała ... Ale może jakbyś nawet marchew od święta jadł, to mózg by wrócił, a i TV by nie było, to by cię tępą propagandą w TVP nie karmili xD 

Czemu nie wiem , od dawnych czasów  w posiadaniu była ziemia na własność z pokolenia na pokolenie .

Bidy nie było . 

dworus - pracował na Pana to już inna bajka - Komuna dała im ziemię za darmo , zabrała Panu nie legalnie .

Przyjdą czasy że Panu oddadzą ziemie .

Edytowane przez galan99
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, 6465 napisał:

Nudny ten temat się zrobił. Brakuje mi memów.

Dokładnie. 

@Denwera mi brakuje z jego wypocinami i memami. 😥😭

To była klasa sama w sobie. ☝️

8 minut temu, galan99 napisał:

Czemu nie wiem , od dawnych czasów  w posiadaniu była ziemia na własność z pokolenia na pokolenie .

Bidy nie było . 

dworus - pracował na Pana to już inna bajka - Komuna dała im ziemię za darmo , zabrała Panu nie legalnie .

Historia się kłania ale jak do szkoły było pod górkę 🤷‍♂️ no cóż. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano (edytowane)

Pańskie i Żydowskie nie przepadnie .

Po 2 wojnie światowej , komuna odebrała nie legalnie ziemie , Panom i rozdał służbie dworskiej .

Ilu dostało za darmo ziemię  dworską ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
10 godzin temu, Roman176 napisał:

propo czytałeś ostatnio jak donald tusk wykorzystał zarządzającego strefą kibica ruchu , człowieka i jego rodzinne ?   

https://www.tvp.info/68799450/donald-tusk-skasowal-pr-owy-filmik-z-kibicem-ruchu-chorzow-jaki-byl-powod-lokalny-dzialacz-wyjasnia

https://wpolityce.pl/polityka/640452-kibic-ruchu-ujawnia-jak-potraktowal-go-tusk-wykorzystany

poczytaj w oneci   żebyś ty na takich pierdolcuw nie trafił nie Masz kasy na to ..............   nawet do niosy kosztują ... mino ześ nie winy ch*ja to kogo obchodzi trzeba specjalne pisma językiem prawniczym .............    

Widziałem to. Przy stwierdzeniu "odbieram Panu głos ", przypomniało mi się inne. "Panowie policzmy głosy ". Hm. Kto to powiedział 🤔 ? :ph34r:

1 godzinę temu, Ulman napisał:

A co to tak cicho o zamachu sprzed 13 lat? Centrala nie zarzuciła tematu najwierniejszym wyznawcom? Temat się wypalił i nikt już w to nie wierzy więc nie ma sensu robić z siebie małpy?

A w co ma wierzyć ?

40 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie ma Marecka, nie ma memów ;) 

Jest hubertuss są memy 😛. Na dłuższą metę i jednego i drugiego są męczące.

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Co to znaczy wytresowali ?.

Wytresować to mogli ale ciebie .

Ja tam wolę żeby wrócili czasy , Józefa Piłsudskiego .

A co ty możesz wiedzieć o Piłsudskim jak nie rozumiesz co się teraz wokół ciebie dzieje?

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

to popieram co dla mnie dobre

Czyli obecnie co?

Opublikowano
43 minuty temu, dsbh napisał:

Widziałem to. Przy stwierdzeniu "odbieram Panu głos ", przypomniało mi się inne. "Panowie policzmy głosy ". Hm. Kto to powiedział 🤔 ? :ph34r:

I po co się wypierasz że nie jesteś pisiorem ?

Dzisiaj to inaczej brzmi panowie załóżcie fundacje będziemy doić państwo, panowie przez fundacje kupimy kukiza, bąkiewicza 😄

Może być zdjęciem przedstawiającym 4 osoby i tekst „kto nas krytykuje nie jest Polakiem ijemu odbierzemy paszport”

Opublikowano
9 minut temu, racyl napisał:

Dzisiaj to inaczej brzmi panowie załóżcie fundacje będziemy doić państwo, panowie przez fundacje kupimy kukiza, bąkiewicza 😄

Od dawna twierdzę, że PO robiło by to samo co Pis obecnie, tylko spotkałem się wtedy z argumentem że teraz to rządzi Pis 🤣. PO jest idealne obecnie, kto by tam pamiętał ich rządy 😛. A dla mnie Tusku jest tak samo wiarygodny jak Macierewicz ze swoimi teoriami zamachowymi. Kaczyński, Terlecki czy Tusku to emeryci, którzy powinni już  dawno ustąpić miejsca młodszym ale jeszcze chcą na siłę zaistnieć i chyba tylko ............ naturalna zakończy ich polityczną karierę. Sami nie ustąpią. Widziałeś oburzenie Borowskiego na temat wieku emerytalnego parlamentarzysty ? Dziadki trzymają się kurczowo stołków.

Gdybym był faktycznie zadeklarowanym pisiorem jak to Ty nazywasz, to pierwszy bym pędził po różnego rodzaju suszowe, nawozowe czy kij wie jakie, chwaląc Pis po niebiosa. Honorem się nie najem ale mam swoje zasady. Nie brałem ani grosza z tego. Mogę być frajerem dla niektórych. Mam to w d...e.

Opublikowano

A kto ci powiedział że PO jest idealne ? porównujemy poziom skurwysyństwa i pis jest gorszy .

Po co komu dodatki jak chciałby mieć tańszy nawóz mając krajowego monopolistę a nie latać i żebrać z wnioskami. PIS nawet suszowego nie potrafi sprawiedliwie rozdzielić wprowadzając mechanizmy żeby dać każdemu jak leci kto złoży wniosek więc o czym tu mowa

Te ich dodatki nic nie znaczą, czowiek wolałby sprzedać pszenicę po rynkowej cenie z cłem na ukraińskie zboże niż bez cła a z groszową dopłata.

Mamy polskiego komisarza z pis w unii europejskiej 😄 Już lepsza sytuacja dla polskiego rolnika w UE to nigdy nie będzie 🤣

Nawet nasz minister Janusz kowalski to zauważył

Opublikowano

Ja bym nie dzielił - sk***ysyństwo to sk***ysyństwo. Obie mendy jednakie.

Mierzi mnie jak ktoś modli się by PiS Platformą zastąpić.

1 godzinę temu, racyl napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 4 osoby i tekst „kto nas krytykuje nie jest Polakiem ijemu odbierzemy paszport”

Ooo, podoba mi się ten mem.

Proszę potraktować poważnie i odbierać tym z Tel Awiwu , tak samo hurtowo jak i dawane mieli.

Opublikowano

Kto by nie był u władzy należy go permanentnie "j.bać". Muszą czuć na karku oddech nadzoru, bo inaczej będzie jak teraz. Akurat obecnie panującym udało się wyłaczyć ten nadzór i teraz byle bida co się do nich przykleiła kręci lody. Sami już nad tym nie zapanują. Pozostaje opcja oderwania od koryta, Ale to będzie boleć i będzie kwik.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Ja bym nie dzielił - sk***ysyństwo to sk***ysyństwo. Obie mendy jednakie.

Mierzi mnie jak ktoś modli się by PiS Platformą zastąpić.

Ooo, podoba mi się ten mem.

Proszę potraktować poważnie i odbierać tym z Tel Awiwu , tak samo hurtowo jak i dawane mieli.

Mnie merzi jak ktoś mówi że PIS i PO jednakie 😄. myślę że tak po cichu to pis popiera😁

No właśnie rządy pis po dwóch kadencjach do takich i wielu innych głupot prowadzą

Nawet głosowanie przeciwko rejestracji aut spalinowych nic nie dało bo to znowu 27:1 i nawet jak sobie będzie mogli sami rejestrować to te auta będą nie osiągalne z powodu ceny. nikogo dosłownie nie przekonali do swojego sprzeciwu 🤣

Opublikowano
6 godzin temu, PRIMO napisał:

j romuś romuś znowu nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi ale czego się spodziewać po alkoholiku. 🤦‍♂️

6 godzin temu, PRIMO napisał:

Jednak alkoholik bajkopisarz i to jeszcze bez żadnej odpowiedzialności. 😱

I skończ już te brednie bo święta są. 

u was się jeździ po pijaku ? 

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

Pozostaje opcja oderwania od koryta, Ale to będzie boleć i będzie kwik.

Tylko że u nas oderwanie od koryta = zmiana nazwy partii. A świnie nadal te same, najwyżej miejsce pracy się zmidnie. Z kierownika idzie na vice, zmieni spółkę skarbu państwa na inną.

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

i nawet jak sobie będzie mogli sami rejestrować to te auta będą nie osiągalne z powodu ceny. nikogo dosłownie nie przekonali do swojego sprzeciwu 🤣

Już powinien lecieć kwit do Brukseli, że z powodu położenia strategicznego, niestabilnej sytuacji wschodniej granicy, co w  przypadku konfliktu może skutkować zniszczeniem infrastruktury energetycznej , Polska nie zakłada w najbliższym czasie przejścia całkowicie na transport niskoemisyjny, zaś przebieg tego procesu uzależnia od sytuacji strategicznej i działań państw sąsiednich, Wykonanie zaś zaleceń w tej materii mogłoby skutkować niemożnością podjęcia działań ewakuacyjnych i stanowi bezpośrednie zagrożenie dla obywateli.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v