Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jarecki napisał:

Tomek , a masz darmowe wypłaty z bankomatów czy w placówkach bez ograniczeń ?

W niektórych bankomatach, w Mbanku tylko EuroNet chyba jest darmowy( nawet nie wiem, bo w tym banku nie korzystam z bankomatów), a w BNP mam konto rolnicze, i tam mam darmowe też EuroNety i bankomaty Banku Spółdzielczego też wypłaty za darmo. A jeżeli mam średniomiesięczny stan konta ponad 3tys ( co dla mnie nie jest problemem) oraz zapłacę kartą za ponad 700zł/miesiąc to w BNP nic nie płacę, nawet złotówki miesięcznie.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Morawiecki zarobił na obligacjach. Tak każdy mógł ale pamiętajcie, że te odsetki my wszyscy zapłacimy. Bo polityka pisu doprowadziła do tego, że nasze obligacje są oprocentowane na wysoki procent.

5.jpg

Opublikowano
9 godzin temu, racyl napisał:

Zdjęcie

A dlaczego nie tankujesz na Shellu ?

Opublikowano

Tez mam obligacje , tak samo bardzo wielu obywateli RP ma obligacje , ostatnio nawet w banku w którym mam rachumek można tez kupowac obligacje bo do tej pory tylko PKO BP  oferował je .

Opublikowano

Głęboki kryzys w Rosji wpłynąłby na wiele państw w regionie; upadek Putina pociągnąłby na przykład za sobą upadek dyktatora Białorusi Aleksandra Łukaszenki .

Dla Władimira Putina podbicie Ukrainy miało być najważniejszym osiągnięciem, manifestacją nowej siły Rosji i pierwszym krokiem w procesie odbudowy imperium.

Maks do końca roku będzie zmiana władcy w Rosji.

Upadek Łukaszenki , to będzie NOWY PODZIAŁ ŚWIATA .

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Upadek Łukaszenki , to będzie NOWY PODZIAŁ ŚWIATA .

Żeby nie było upadku Ukrainy, jak Putin ruszy z Białorusi, przetnie upadline na pół i skończą się w ten sposób dostawy sprzętu z zachodu. 

Opublikowano
25 minut temu, dsbh napisał:

To ciekawe. Do tej pory opozycja apelowała o blokadę funduszy dla Polski a teraz nagle zwrot o 180 stopni ? Co to się stało, jaka przyczyna takiej wspaniałomyślności :ph34r: ?

10zł miesięcznie w Spółdzielczym. Wpłaty i wypłaty w podobnych kosztach.

Wreszcie ktoś się odważył ale politycy sami bata na siebie nie ukręcą a szkoda. Te opinie chyba też "przeprowadzane" w pokoju a nie na ulicy.

https://www.fakt.pl/pieniadze/tusk-i-kaczynski-nie-beda-mogli-byc-poslami-projekt-ustawy-jest-juz-gotowy/h0kjkz6

Aha pojawił się węgiel t.z.w. rządowy. Muszę zmartwić co niektóre tutaj osoby. Z mułem ma niewiele wspólnego i niestety ale skubaniec się pali normalnie w piecu. Może by tak przeprowadził test na łopacie 🤔 :ph34r:.

brawo !!! 

polowa stycznia ,10 na plusie i w koncu ci wegiel dowiezli 🤣🤣

Opublikowano
galan99 napisał:

8 godzin temu, Siedzacybyk napisał: Myślę, że kłótnia miedzy zwolennikami PiS i PO jest na rękę polityką PiS i PO  Nobla trzeba dać za takie , odkrycie w dziedzinie , Polityka .

może to i oczywiste, ale wszyscy się klócą, rzucają sobie do gardeł. wszyscy o tym wiedzą, ale jak przeglądam wpisy, to jak to PiS zły, czego to nie zrobił. jeślibyśmy cofnęli się 10 lat, zobaczylibyśmy co wyprawiało PO. wtedy jeśli napisałby ktoś " super D Tusk" byłby szaleńcem, teraz to samo jedynie należałoby nazwisko zmienic :))) myślę,że aby coś się zmieniło potrzebna jest opcja,.która kocha swój kraj, a nie pieniądze. na dzień dzisiejszy nie ma sensu rozmawiać o polityce, szkoda czasu. a oglądanie wiadomości podnosi człowiekowi poziom kortyzolu !

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

Ja na bp tankuję, cenię sobie jakość i obsługę  klienta

A ja na Leclerc ,bo cenie sobie niską cene paliwa 😉

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A ja na Leclerc ,bo cenie sobie niską cene paliwa 😉

nie warto lać co popadnie nie zważając na wtryski i pompę

Jeszcze benzyna to rozumie ale on nigdy więcej. też tankowałem gdzie popadnie i nawet teraz do c-360 nie zaleję byle czego.

może ktoś zna artus ?, po tym jego cudnym paliwie to odstojnik potrafił się zapychać co miesiąc a weź to nalej do coman rail

5 minut temu, jarecki napisał:

A czym to sie różni obsługa na stacji paliw między BP , SHEL , ORLEN , LOTOS ? 

Niczym się nie różni. kurtuazja i  płacenie jak wszędzie

Po prostu na bp naliczają się punkty którymi potem można zapłacić. w czwartki droższy ON jest w cenie normalnego

Opublikowano

A ja to już pier**lę, tankuję jak się kończy i nawet nie patrzę co tam piszą na tablicach. Każdy aby pyta o te pojebane karty na punkty i każdy chce je zakładać. A w pi.du z taką robotą.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, racyl napisał:

Ja na bp tankuję, cenię sobie jakość i obsługę  klienta

O jakiej jakości mówisz skoro BP bierze paliwo z Orlenu i tak samo rżnie klientów jak Orlen na cenie.

16 minut temu, jacus napisał:

brawo !!! 

polowa stycznia ,10 na plusie i w koncu ci wegiel dowiezli 🤣🤣

Jacusiu Tobie węgiel z PGG się już skończył że grzejesz owsem i kukurydzą ? Bez tego węgla opału mi bez problemu wystarczy do końca tej zimy a nawet coś zostanie. Poza tym sam przyznasz, że 3000 zł za tonę a 1800 zł robi różnicę. Być może ceny węgla się do końca roku unormują ale tego to nikt nie wie a mi zostanie węgiel na przyszły sezon. Przepłacę, trudno. Zyskam to dobrze. A ochłodzenie zapowiadają od połowy tygodnia. Także z tym ciepłem bym nie szalał, bo do końca zimy daleko.

13 minut temu, hubertuss napisał:

Ze względu na pogodę sezon grypowy w pełni. Przychodnie są pełne, tylko że u nas nikt nie stoi na dworze w kolejce, tylko można telefonicznie umówić wizytę na następny dzień, jeżeli lekarz nie może przyjąć więcej pacjentów w danym dniu.

Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

Ze względu na pogodę sezon grypowy w pełni. Przychodnie są pełne, tylko że u nas nikt nie stoi na dworze w kolejce, tylko można telefonicznie umówić wizytę na następny dzień, jeżeli lekarz nie może przyjąć więcej pacjentów w danym dniu.

No tak a na następny dzień też już umówienie ale nic to grypa poczeka aż będzie miejsce u lekarza. A w aptece znowu problem z lekami. Polska za pisu.

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

Jacusiu Tobie węgiel z PGG się już skończył że grzejesz owsem i kukurydzą ?

Kurna, a może posiać owsa na paru kawałkach/ Pole wynawożone, tylko lekkie ziemie a nadają suche lato. Może by tym i palił?

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał:

Cud Panie, znowu cud na stacji paliw.🤣

14 minut temu, mirro napisał:

Cud Panie, znowu cud na stacji paliw.🤣

żaden cud już jakiś czas w czwartki sprzedają lepsze w cenie normalnego.

chyba jeszcze przed wojną w ukrainie 

Tylko z karty payback są jakieś realne korzyści

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

No tak a na następny dzień też już umówienie ale nic to grypa poczeka aż będzie miejsce u lekarza. A w aptece znowu problem z lekami. Polska za pisu.

Ja pitolę, gdzie Ty żyjesz ? U nas jest trzech lekarzy, jeżeli jeden ma już komplet to chorzy są kierowani do następnego. O 7 ej rano możesz się rejestrować na następny dzień. Są prowadzone po południu wizyty domowe. Musiał by rzeczywiście nastąpić kataklizm aby chory nie dostał się do doktora, maksymalnie w ciągu 2 dni.

9 minut temu, mirro napisał:

Kurna, a może posiać owsa na paru kawałkach/ Pole wynawożone, tylko lekkie ziemie a nadają suche lato. Może by tym i palił?

Według jednych owies jest bardzo dobrym paliwem i do tego tanim w obecnych czasach. Według innych niszczy piec. Nie wiem, nie grzałem i nie zamierzam.

Opublikowano
14 minut temu, jahooo napisał:

U mnie na Orlen ON po 7,59 a na BP 30km dalej po 7,78, to ja jednak wybiore ta "gorszą" obsługę

Te wszystkie stacje Orlenu, bp czy czego tam jeszcze to i tak są poszczególnych właścicieli i to oni sobie ustalają ceny nie wszędzie jest tak samo . Jest jedna stacja orlenu na jana  pawła w lublinie koło agata meble najdroższa. Tam zawsze paliwo jest od kilku do kilkunastu groszy droższe niż np na pozostałych orlenach  w okolicy

22 minuty temu, jahooo napisał:

U mnie na Orlen ON po 7,59 a na BP 30km dalej po 7,78, to ja jednak wybiore ta "gorszą" obsługę

dzisiaj jeździłem sporo po lublinie i na żadnej stacji Orlenu nie widziałem 7,59zł. Owszem była taka cena ale chyba na MOYA

Wszystko tak oscyluje w okolicy 7,70zł i jak porównuje do tamtego tygodnia to troszkę spadło (7,78)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v