Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Roman176 napisał:

niestety dzisiaj większości influencerów tak działa wp.. się nie swoje sprawy prywatne życie

dla tego co do zasady nie lubię tych tzw influencerów, ale to wszystkich jak leci
a że któremuś się na prawdę zleci bo przeszarżuje? no cóż, jeśli tragicznie skończy nie pozostaje nic innego jak powaga w milczeniu. przesadna szczerość tutaj jest co najmniej nietaktowna

a co do reszty; (jak na akurat dzisiaj) xuj z resztą
spokojnych świąt

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

romus nie pij juz...

ty mlody jestes i niewiele widziales...

faceta skazano juz dawno a sprawe wyciagnieto bo filis wziela sie za kontrole lasow zachodniopomorski ,w ktroym rzadzili nominaci ziobry .

byles na pogrzebach na ktorych matki chowaly swoje dzieci ???  wszystkie byly na lekach psychotropowych, kuzyn mial 18 lat... gdyby nie lekarstwa to ciotka by nie dala rady ...

• Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, dysydent napisał:

dla tego co do zasady nie lubię tych tzw influencerów, ale to wszystkich jak leci
a że któremuś się na prawdę zleci bo przeszarżuje? no cóż, jeśli tragicznie skończy nie pozostaje nic innego jak powaga w milczeniu. przesadna szczerość tutaj jest co najmniej nietaktowna

słyszałeś o murański ?

wesołych świąt zdrowia dla ciebie i rodziny 

8 minut temu, jacus napisał:

romus nie pij juz...

ty mlody jestes i niewiele widziales...

właśnie czytałem kto co widział ... 

a świat zwiedzasz to co ja już zwiedziłem pare lat temu 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Roman176 napisał:

słyszałeś o murański ?

nie i nie wiem czy mnie to interesuje, przynajmniej dzisiaj

ta że to

38 minut temu, dysydent napisał:

spokojnych świąt

w tamtym poscie to było życzenie

w tym to już bardziej prośba ;)

..branoc

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

tak z ciekawości kto zgadnie co to ?

https://www.stockwatch.pl/gpw/indeks/wig-ukrain,sklad.aspx

1 godzinę temu, jacus napisał:

byles na pogrzebach na ktorych matki chowaly swoje dzieci ???  wszystkie byly na lekach psychotropowych, kuzyn mial 18 lat... gdyby nie lekarstwa to ciotka by nie dala rady ...

nie nie byłem głupie pytanie ....... górnictwie robię .... kolegów chowałem co mieli dzieci 3/i 5 lat jak szli za trumną z białymi różami zonę opiekę medyczna prowadziła ...  

faceta skazano juz dawno a sprawe wyciagnieto bo filis wziela sie za kontrole lasow zachodniopomorski ,w ktroym rzadzili nominaci ziobry .

aha i niemiał trał my tylko o ujawnionych faktach się zabił .... dziwna sprawa bo gdyby miał czarna kieckę to by sam poleciał do mediów i niebyło by mu głupio ani wstyd ani trał my tylko bohaterem TVN 

6 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Może i wygra, ale może się okazać, że nic z wygranych wyborów, jak większości się w Sejmie nie stworzy ...

ale to rudy podpisał ze gdy unia zagłosuje większości za zniesieniem ceł to my się podporządkujemy bez dyskusji związki wklejały to na portalach rolniczych ja też tu ostatnio 

sama lubernauer powiedziała ze nas interes jest 2 rzędny Afryka głoduje nie bd samolubni ...  dlatego pis ma przegrać a rudy wygrać ...............   ciekawe gdyby ktoś sie z władzy tak wypowiedział 

Opublikowano

romus czujesz roznice gdy o tym ze po nocach pijesz, marzysz o jakis dziwkach, opowiadasz brednie wiemy tylko my.. a wie cala kopalnia czy marklowice ???

rozprawa sadowa byla tajna, nieiwelu o niej wiedzialo, tylko bezposrednio zainteresowani i nagle cala polska zaczela o tym mowic- tylko po to zeby usprawiedliwics pedofilei w kosciele i zemscic sie na jego matce . mam nadzieje ze ta pisowska holota odpowie za to..

Opublikowano
20 godzin temu, PRIMO napisał:

Jeśli Tak to polskie rolnictwo szlag trafi. 😥

@debrzyna a z czego ty się tak śmiejesz?

Poczytaj jake podejście miał Piłsudski do chłopów. 

Opublikowano
18 godzin temu, galan99 napisał:

proste liczenie .

Ile zostało złożonych wniosków nawozowych przez rolników co wspólnego mają z rolą .

Sprawdź ile to jest 1 % wyborów w Polsce jak to suma ludzi .

To jeżeli nie złożyłem to nie jestem rolnikiem ?

18 godzin temu, Roman176 napisał:

najgłupszy teks jaki przeczytałem od ciebie .......... filmik kontrowersyjne o m felix 😆 zacznijmy od początku ta biedna pani tak samo srała i była ja on influers.....  ujem była zamieszania zaginiecie kasy słynej afery puszkowej z 

Miesza z błotem", "stworzyła sektę" kontra "atak zazdrośników". Kolejna  wojna w KOD – o działaczkę typowaną na liderkę | naTemat.pl

"Miesza z błotem", "stworzyła sektę" kontra "atak zazdrośników". Kolejna wojna w KOD – o działaczkę typowaną na liderkę

się przed kamerami od wiedzy o fakturach Mateusza Kijowskiego. Medialna, wygadana i stanowcza, szybko zaczęła być typowana na nową szefową Komitetu Obrony Demokracji. Jednak część lokalnych działaczy uważa, że to bardzo zły pomysł.

ona mogła być inchujką platformową ??

oświadczyła ze syn zginał przez publikacje reportera po czy gdy wszczęła prokuratura śledztwo zaczęły wypływać brudy .............

"Śmierć nastolatka bez związku z publikacją Radia Szczecin". Pełnomocnik poseł PO zabrał głos

W rozmowie z "Gazetą Wyborczą" pełnomocnik poseł PO Magdaleny Filiks odniósł się do tragicznej śmierci jej 16-letniego syna. Jak powiedział, "każdy nastolatek ma swoje problemy". - Nigdy nie twierdziliśmy, że Mikołaj popełnił samobójstwo z powodu publikacji Radia Szczecin i hejtu, który się na niego wylał - mówił adwokat Mikołaj Marecki. 

czyli było by tak

ja zawsze zastanawiam się ze dzięki waszemu pokoleniu 20 lat temu nakradł rozjebał zniszczył afera po 20 latach piszecie ze jednak był ojcem przemian i tak dzięki wam  od lat 90 te same ryje w rządzie od balcka po milera na belce i Tusku i Kaczyńskim skoczywszy 

po trzecie  20 osób to nie cała uczelnia gdybym ja chodził do technikum 20 pedałów w całej szkole nazwać można uczelnie gejów ? 

pani hardwicz biedaczka a dzisiaj ................... radna posłanka itp i to dzięki komu ? 

Nie znam dokładnie kariery tych osób ale zaryzykuje ogólne stwierdzenie. Czy dla niektórych osób kariera nie jest ważniejsza od rodziny ?

18 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Wiesz, u mnie w domu wniosek nawozowy był jeden, a głosów anty-PiS są 4, na różne opcje, ale na pewno nie zagłosujemy na PiS xD  Więc z twojego 1,5% robi się 6%, a to może oznaczać, że PiS nie będzie miał większości nawet z Konfederacją xD 

To chyba hipokryzją zalatuje.

18 godzin temu, galan99 napisał:

Czemu bzdury ile jest rolników w Polsce co mogą wyjść na ulicę ?.

Co tylko z roli żyją ?.

Są rolnicy co maja po 200 ha i prowadzą firmy budowlane i typ .

Rolnicy prowadzący ,składy nawozów i skup zboża oni mają wywalone na tych co strajkują .

W sedno. Tylko rolnicy strajkują a osób z nich żyjących nie widać czyli producentów maszyn, części czy pasz na przykład.

18 godzin temu, racyl napisał:

nawozy nie są tanie polifoska 6 kosztuje 4800zł/tona. jedynie saletra poniżej 3 tys a tak wszystko drogie

5200 zł płaciłem jesienią. Teraz 4500 zł na lokalnym składzie. Saletrzak jednak przepłaciłem teraz. Rolnictwo to loteria.

14 godzin temu, mirro napisał:

Ja kuźwa nie składałem. I w pizdu z tymi wnioskami. Ani ja rolnik, ani etatowiec.😂

Emeryt 🤔 ? :ph34r:

Opublikowano (edytowane)

romus czujesz roznice gdy o tym ze po nocach pijesz, marzysz o jakis dziwkach, opowiadasz brednie wiemy tylko my.. a wie cala kopalnia czy marklowice ???

rozprawa sadowa byla tajna, nieiwelu o niej wiedzialo, tylko bezposrednio zainteresowani i nagle cala polska zaczela o tym mowic- tylko po to zeby usprawiedliwics pedofilei w kosciele i zemscic sie na jego matce . mam nadzieje ze ta pisowska holota odpowie za to..

a przyłączam się i ja do tej nadziei; to tak zamiast pucharka
(drugi lajk za kolejnego posta w wątku to jak na moje skąpstwo była by przesada ;) )

zaś co do nadziei to możemy sobie ją mieć, gorzej z wiarą że kiedykolwiek nadzieja się spełni bo nie zanosi się na taki układ polityczny w  Polsce aby się kto odważył ....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

romus czujesz roznice gdy o tym ze po nocach pijesz, marzysz o jakis dziwkach, opowiadasz brednie wiemy tylko my..

Bóg stworzył Internet a szatan dal mu klawiaturę.🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dsbh napisał:

To chyba hipokryzją zalatuje.

Dlaczego hipokryzją? PiS mnie okradał na nawozach i nie miałem chociaż części z tego co mi zabrali w drogich nawozach odebrać z powrotem? 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

w próbie edycji usunąłem niechcący całą zawartość a trochę tego było i ... no święta i nie chce mi się przepisywać

takie wyjaśnienie by nie był pusty

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
12 godzin temu, dsbh napisał:

Nie znam dokładnie kariery tych osób ale zaryzykuje ogólne stwierdzenie. Czy dla niektórych osób kariera nie jest ważniejsza od rodziny ?

amen, celem w punkt 

13 godzin temu, PRIMO napisał:

@debrzyna a z czego ty się tak śmiejesz?

Poczytaj jake podejście miał Piłsudski do chłopów. 

jpr kolejny partacz 

Gdy rekrutowano do Legionów Polskich, a później Wojska Polskiego, zdolni do walki chłopi kryli się w stodołach i lasach, by ich nie brano „w sołdaty”. Dlaczego?

większość z nich była Legionom przeciwna, bo wcale nie kojarzyły im się z „robotą narodową”, lecz z „diabłem wcielonym

13 godzin temu, jacus napisał:

romus czujesz roznice gdy o tym ze po nocach pijesz, marzysz o jakis dziwkach

o dziwkach mażą starzy niedołężni biedni ludzie ...  

13 godzin temu, jacus napisał:

powiadasz brednie wiemy tylko my.. a wie cala kopalnia czy marklowice ???

hmm dawnych czasach wyzywałeś mnie lata 2015 minło 8 lat gadasz zemną i ja z tobą .... hmmm zgadzamy sie .... jeszcze nie potrzebujesz trochę czasu ... jak ostatnio pisałeś o tragediach ... ale jak pisałeś o psychotropach  ... i o psychatruku co na pis głosuje .... ciężko ci połączyć kropki ale zmierzasz w dobrym kierunku 

14 godzin temu, jacus napisał:

rozprawa sadowa byla tajna, nieiwelu o niej wiedzialo, tylko bezposrednio zainteresowani i nagle cala polska zaczela o tym mowic-

tmatecki-ujawnia-wizerunek.jpego tej tajności mówisz ? 

zemscic sie na jego matce .

i tu się zgadzamy ................. zdjęcie up 

Opublikowano

pedofilei w kosciele i zemscic sie na jego matce . mam nadzieje ze ta pisowska holota odpowie za to..

w d*pie byłeś gówno widziałeś ...... żeby kiedyś taki tępy nie wypowiadał się o ciebie ....

propo czytałeś ostatnio jak donald tusk wykorzystał zarządzającego strefą kibica ruchu , człowieka i jego rodzinne ?   

https://www.tvp.info/68799450/donald-tusk-skasowal-pr-owy-filmik-z-kibicem-ruchu-chorzow-jaki-byl-powod-lokalny-dzialacz-wyjasnia

https://wpolityce.pl/polityka/640452-kibic-ruchu-ujawnia-jak-potraktowal-go-tusk-wykorzystany

poczytaj w oneci   żebyś ty na takich pierdolcuw nie trafił nie Masz kasy na to ..............   nawet do niosy kosztują ... mino ześ nie winy ch*ja to kogo obchodzi trzeba specjalne pisma językiem prawniczym .............    

przy twojej bidzie można cię łatwo zjechać jak komuś bd przeszkadzał 

3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

o cześć Romuś.

jak tam? wypiłeś dziś co nieco?

nie udaje ze jak ty 

2 minuty temu, Ulman napisał:

Z bełkotu wynika że standardowa dawka spożyta i wchłonięta🤣

hmmm   bystry jak woda klozetowa 

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

nie udaje ze jak ty 

że co udajesz? że trzeźwy jak ja?

a po co udawać ? szczery bądź.

Opublikowano

Roman, nachlaj się tak żebyś padł i przestań tu bluzgać. Bądź co bądź są Święta i twoje pijackie popisy niezbyt pasują do szacunku do tradycji który niby ta twoja prawica ma  "Prawica - charakteryzuje ją szacunek dla tradycji, autorytetów, religii"  🤣

Opublikowano

a może idioci jadę samochodem przebijam się przez miasto ...  dwoje dzieci foteliku .... odpowiedzialność a nie wena na forum ?  a jak tam u was jak co dzień zjeść tv i co dalej ? 

10 minut temu, Pafnucy12 napisał:

że co udajesz? że trzeźwy jak ja?

o qurwa chyba musiał bym pić brenol przepuszczany przez chleb .....   ile to kont przez modrość już masz ?  

11 minut temu, Pafnucy12 napisał:

a po co udawać ? szczery bądź.

masz racje up 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v