Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
16 minut temu, Bogdan_ja napisał:

ma bo mu pracodawca składki opłaca ...Jak go kopnie w deee to płaci se te składki wtedy ?nie ....🤣🤣

wędy jest inny pracodawca fabryka albo Czechy .........  i tak sie nauczyli płacić pracodawcy na śląsku jakoś nie płaczą nie co to u was 

Opublikowano

wspomniał że przez Tuska to wszystko? :D

1 minutę temu, hubertuss napisał:

Właśnie duduś opiewa Kowalczyka jaki to był cudny minister. Tłumaczy jak były i wyglądały rynki zbóż mówi o pikach i spadkach cen,.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Właśnie duduś opiewa Kowalczyka jaki to był cudny minister. Tłumaczy jak były i wyglądały rynki zbóż mówi o pikach i spadkach cen,.

PiS stosuje w praktyce tzw. doktrynę Neumanna, czyli póki jesteś z nami to krzywdy Ci nie damy zrobić ... xD 

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

znam takich którzy żyją za pisowe i nic nie robią. po jakie licho mam więcej robić jak mi wystarcza?

szczyt marzeń powiedz sam co to za życie gdzie pojedzie na wakacje ? wegetacja ............  z ciebie to się śmieje bo ty się śmiejesz z innych wiem co to praca na roli hodowla ...... nie zapłacone godziny praca cało dniowa ale i tam mam więcej ha jak ty i jeszcze etat lekko nie mam 

3 minuty temu, hubertuss napisał:

Właśnie duduś opiewa Kowalczyka jaki to był cudny minister. Tłumaczy jak były i wyglądały rynki zbóż mówi o pikach i spadkach cen,

rudego notariusza Niemiec nikt nie przebił 

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

PiS stosuje w praktyce tzw. doktrynę Neumanna, czyli póki jesteś z nami to krzywdy Ci nie damy zrobić ... xD 

ale im nic się nie robi nawet jak opozycji są zasłania immunitetem 

grodzki po aferze łapówkarskiej nie rzeknie się immunitetu  do mediów nie chodzi ... nie sra na pis gdzieś się zabunkrował od tego czasu 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

gdzie pojedzie na wakacje ? wegetacja

ale ja o tym nie marzę. ty widzisz tylko to co tobie odpowiada.

wolę inne rozrywki... ostatni np pojechać motocyklem do nikąd i z powrotem...

ja np za choleręnie chciał bym jechać i "odpoczywać" gdzieś na plaży w tłumie jak śledzie. dla mnie to by była gorsza mordęga jak ... pisanie z takim pijanym tobą.. :D

Opublikowano

Jakby nie patrzeć Kowalczyk  się sprawdził. Dzięki niemu zarobiłem na zbożu. Dawał jasne sygnały  - tak oznaczało nie I vice versa.

Trzymaj, znaczy sprzedaj...😜

Na dziś pozwolił mi na 34 ha nie stracić 110tys zł.

Po nowym nie wiem czego się spodziewać🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

też ciekawie ... gdybyś był typowym socjalistą to byłby szczyt marzeń bo za co motor za co taksowania to tylko wegetacja 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Trzymaj, znaczy sprzedaj...

nie każdy czyta w ... lustrze? 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

no a twoim zdaniem socjal nie jest potrzebny?

tak ale gdy ktoś nie może pracować albo matka jest sama z małymi dziećmi  .......... a nie dwoje nierobów 

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

matka jest sama z małymi dziećmi  .......... a nie dwoje nierobów 

To gówniak do państwowego przedszkola, które samotna matka dostanie bez problemu, a mamusia do roboty ;) 

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

też ciekawie ... gdybyś był typowym socjalistą to byłby szczyt marzeń bo za co motor za co taksowania to tylko wegetacja 

tia...   za pieniądze Romuś, za pieniądze... nawet 1 złotówki z socjalów na to nie przeznaczyłem . ani jednej.

dalej uważam że wszelkie socjale powodują tylko patologię i nadużycia.

1 minutę temu, Roman176 napisał:

tak ale gdy ktoś nie może pracować albo matka jest sama z małymi dziećmi  .......... a nie dwoje nierobów 

no widzisz, a pis daje. bo ważne że głos dadzą

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

ja np za choleręnie chciał bym jechać i "odpoczywać" gdzieś na plaży w tłumie jak śledzie. dla mnie to by była gorsza mordęga jak ... pisanie z takim pijanym tobą.. :D

dlatego lepiej za granice ciepłe kraje i tylko all inclusive premium 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

To gówniak do państwowego przedszkola, które samotna matka dostanie bez problemu, a mamusia do roboty ;) 

trzeba go zawieść przecz kola niema od dzisiaj do środy miedzy świętami  2 tygodnie dzieci w przedszkolu często chorują a matka poszła by na opiekę pracodawcy nie chcą takich pracowników 

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

trzeba go zawieść przecz kola niema od dzisiaj do środy miedzy świętami  2 tygodnie dzieci w przedszkolu często chorują a matka poszła by na opiekę pracodawcy nie chcą takich pracowników 

tiaaaa. wymówki zawsze się znajdą...

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

No tak, najlepiej siedzieć na MOPS-owym na czyjś koszt, to jest życie ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

No tak, najlepiej siedzieć na MOPS-owym na czyjś koszt, to jest życie ...

nie ma co się dziwić.

dają, to korzystają. ale że to patologia, to już co innego.

Opublikowano
36 minut temu, Bogdan_ja napisał:

ma bo mu pracodawca składki opłaca ...Jak go kopnie w deee to płaci se te składki wtedy ?nie ....🤣🤣

Tak na szybkiego, przy zarobkach 5000PLN brutto, pracodawca ma jeszcze około 1000PLN kosztów, a pracownik jakieś 1250PLN, dlatego na rękę wychodzi jakieś 3750PLn, a całkowity koszt  pracodawcy to 6k PLN. I nie to nie pracodawca składki opłaca jako dobry samarytanin, tylko przekazuje część moich zarobionych pieniędzy na państwo, gdybym był na swojej działalności to ty byś mi i tak zapłacił 5000 tyle, że ja sam bym robił obowiązkowe przelewy na przymusowe haracze.

Dodatkowo każdy pracodawca czy bardziej kupiec pracy, nie zatrudnia nikogo z dobroci serca, tylko dlatego, że więcej zarobi na pracowniku niż na niego wyda.

Ale ty widzę chyba z tych januszy biznesu, którzy od razu by chcieli dać te 3750 i z tego niech sobie jeszcze pracownik sam opłaca składki.

11 minut temu, Roman176 napisał:

dlatego lepiej za granice ciepłe kraje i tylko all inclusive premium 

jak nie stać na krajowe wakacje to trzeba biedować po egiptach, chorwacjach czy innych taniościach,

• Thanks 1
Opublikowano

Jakbys był na własnej działalności, to musiałby ci przelać ponad 6k bez łaski, a może nawet ponad 7, poza tym za miesiąc możesz zmienić pracodawcę.

Umowa o pracę nie jest wbrew pozorom taka bardzo niekorzystna dla pracodawcy, umowa o współpracę to też nie taki miód

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Dlatego przeciętny pracownik nie ma pojęcia ile mu zabierają z tych wszystkich haraczy.  

moja stara robi w dziadowskiej firmie ale co miesiac ma pasek z wyplata-doslownie .

kazda pozycja jest wyszczegolniona brutto, netto ,skladki zdrowotne,rentowe, zaliczka na podatek, premia, dodatki. 

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

szczyt marzeń powiedz sam co to za życie gdzie pojedzie na wakacje ? wegetacja ............  z ciebie to się śmieje bo ty się śmiejesz z innych wiem co to praca na roli hodowla ...... nie zapłacone godziny praca cało dniowa ale i tam mam więcej ha jak ty i jeszcze etat lekko nie mam 

rudego notariusza Niemiec nikt nie przebił 

ale im nic się nie robi nawet jak opozycji są zasłania immunitetem 

grodzki po aferze łapówkarskiej nie rzeknie się immunitetu  do mediów nie chodzi ... nie sra na pis gdzieś się zabunkrował od tego czasu 

ja za zasilek jade na chorwacje a ty ??

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

ale ja o tym nie marzę. ty widzisz tylko to co tobie odpowiada.

to zapraszam nad polskie morze tam juz dawno tlumow nie ma -kawalek od wejsc na plaze mozesz spokojnie parawan rozwinac nad sama woda. sledzi w baltyku tez brakuje ..albo w zimie- 10 w skali boeuforta to piekna sprawa.

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

to zapraszam nad polskie morze tam juz dawno tlumow nie ma

za młodu widziałem. woda jak woda.

sopot to do tej pory pamiętam z grubsza.

z tamtych okolic to Malbork miło wspominam. ale to bardziej że starszy kuzyn mnie wszędzie oprowadzał i potrafił o wszystkim duzo opowiadac.

tak z doskoku jak Ty z autobusu, to i za dopłatą bym nie chciał zwiedzać. i piszę tak nie dlatego żeby drażnić, tylko to by dla mnie ciężka udręka była. a nie wycieczka.

Opublikowano

co za problem dla zdrowego byczka samemu jechac ??  nocleg na bookingu wykupujesz i zwiedzasz trojmiasto, w tamtym roku bylem . w lutym nawet bylo w miare-nie wialo, njagorszy jest wiatr... nawet trafilem na mistrzostwa polski w plywaniu . woda 2 ,powietrze 4 stopnie. 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v