Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, jacus napisał:

szuru-buru 🤣 kolega galana 🤣

gdzie te miliony co mialy umrzec ?? takie wielkie slowa zawsze kryja albo falsz abo chorobe..

ja znam jednego co umarl po szczepieniu-niejaki zetorek po przyjeciu 3 dawek odszedl z naszego forum 🤣,niech mu ziemia lubelska lekka bedzie 🤣

moze do rana dotra,znowu przesuneli godzine, chyba wiosna idzie i ruch w interesie sie robi.  na razie nawoz na start, co bedzie potem to sie okaze.

niejedna parowke z robakami zjadles..

A w Opolu tu u z ludziną podobno

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Czepili się Jana Pawła II , jacy teraz bohaterowie jak szczekają strach się bać .

Najbardziej to się rządzący czerpnęli, robiąc z tego wielką aferę. Ja np. o tym całym reportażu dowiedziałem  się przez obronną reakcję na niego. 

Prawda zaś jest taka, że nikogo nie ona nie interesuje. 

Opublikowano

Tusk przemawia , głosi taką mowę co on nie zrobi , czego nie dokona .

Tak samo Szymon Hołownia i Władysław Kosiniak-Kamysz , startują razem mają 22 postulaty do zrealizowania w koalicji . Czy zdają sobie  sprawę , że to jest nie możliwe do zrealizowania w koalicji z tyloma partiami każda ma swoje postulaty .

Nikt nie wspomina , co Unia wprowadza jakie dyrektywy , robaki , klimat , i tak wiele wymieniać .

Opublikowano

9 minut temu, galan99 napisał:

Wczoraj przemawiał Glapiński. I część wystąpienia była o zbawiennym wpływie na zdrowie kiszonej kapusty.🤣

• Confused 1
Opublikowano

oni coraz bardziej z ludzi idiotów robią. wszystko przez to że bezkarni. ta buta ich zniszczy.

2 minuty temu, mirro napisał:

Wczoraj przemawiał Glapiński. I część wystąpienia była o zbawiennym wpływie na zdrowie kiszonej kapusty.🤣

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Prawdę powiadał nie można zaprzeczyć .

Ale o wodzie z ogórków i jej wpływie na suchość w ustach, dnia następnego już zapomniał wspomnieć .🤣

Opublikowano (edytowane)

Spotkanie z Donaldem Tuskiem w Rokietnicy.       Ja jak młody byłem lat 20 jak się zabalowało to i 2 tygodni w dzień w dzień było pod namiotami .

Będziemy proponowali kredyt 0 proc. dla ludzi, którzy będą kupowali swoje pierwsze mieszkanie. Będzie to dotyczyło ludzi do 45. roku życia — dodawał wówczas.

Przewodniczący PO podał też przykład: przy kredycie około 500 tys. zł na mieszkanie 60-65 m kw. na 25 lat rata miesięczna wynosi dziś 4-4,2 tys. zł. — Spłacacie przez długie, długie lata odsetki, w ogóle nie dotykając zasadniczego kapitału — mówił.

– Zakaz handlu okazał się zabójczy dla małych sklepów – mówił Tusk. Przytoczył dane, z których wynika, że wciągu rządów PiS padło 30 tys. takich punktów. – A padły jakieś Lidle? – pytał szef PO. Zaznaczył przy tym, że powstaje w Polsce coraz więcej supermarketów.

Potem Tusk sugerował, że będzie walczył o powrót handlowych niedziel. – Może pani tu na mnie liczyć – odpowiedział kobiecie, która zadała pytanie w tej sprawie na spotkaniu.

Tusk dodawał też, że nie rozumie sytuacji, w której sklepy "jednej z dużych sieci" pozostają w niedziele otwarte. – O tę sieć podobno modli się o. Rydzyk – dodał Tusk. Przewodniczący PO podkreślał też, że w końcu w niedziele otwarte są stacje benzynowe Orlenu.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

ja znam jednego co umarl po szczepieniu-niejaki zetorek po przyjeciu 3 dawek odszedl z naszego forum 🤣,niech mu ziemia lubelska lekka bedzie 🤣

ale on z martwych stał ..  co prawda robaki zrobiły już spustoszenie w mózgu ale żyje  odrodził się jako @Pafnucy12

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał:

co prawda robaki zrobiły już spustoszenie w mózgu

chiba w twoim😄

ty chyba za bardzo uwierzyłeś że zalewanie robaka jest dobre i ci służy... :D

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano (edytowane)

Niemcy są zaniepokojone awariami francuskich reaktorów jądrowych

We Francji odkryto pęknięcia w dwóch reaktorach jądrowych w Penly i Cattenom. Według władz nie są one bez znaczenia. Kilka dni wcześniej w Penly odkryto poważne uszkodzenia spowodowane korozją – podaje niemiecki dziennik telewizyjny Tagesschau.

JAK JUŻ NIEMCY SĄ ZANIEPOKOJONE TO SYTUACJA , JEST BARDZO POWAŻNA .

Czy żabojady nakarmią nas atomem z elektrowni za darmo .

Agencja Bloomberg podaje, że właściciel francuskich elektrowni jądrowych Electricite de France SA (EDF) musi zrewidować swój program kontroli reaktorów po znalezieniu kolejnego pęknięcia na początku tego roku. Do rewizji nakłania francuski urząd bezpieczeństwa jądrowego.

https://www.onet.pl/biznes/biznesalert/niemcy-sa-zaniepokojone-awariami-francuskich-reaktorow-jadrowych/8bsyl7n,30bc1058

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

oni coraz bardziej z ludzi idiotów robią. wszystko przez to że bezkarni. ta buta ich zniszczy.

ja nawet dzisiaj jadlem bigos.. kapusta ma wiecej witaminy c niz cytryna.

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

ja nawet dzisiaj jadlem bigos.

gratuluję...

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Nikt nie wspomina , co Unia wprowadza jakie dyrektywy , robaki , klimat , i tak wiele wymieniać .

Jak to kiedyś mówiono. ""Nam nie trzeba Bundeswehry, nam wystarczy minus cztery". Tak samo dzisiaj Unijne dyrektywy nie są dla nas problemem, bo najwięcej szkody robią rządowe rozporządzenia. 

3 godziny temu, mirro napisał:

To jastrzębie jedzą kapustę???? 

Opublikowano
17 minut temu, jacus napisał:

Zwłaszcza gotowana, i jeszcze tak długo jak bigos🤣

Opublikowano
19 minut temu, jacus napisał:

By dziś mieć niedobory witaminy C to trzeba się naprawdę postarać.

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Tak samo Szymon Hołownia i Władysław Kosiniak-Kamysz , startują razem mają 22 postulaty do zrealizowania w koalicji . Czy zdają sobie  sprawę , że to jest nie możliwe do zrealizowania w koalicji z tyloma partiami każda ma swoje postulaty .

no i ani słowa krytyki o pisie, jakże znaczące, rozsądek odparowuje w tym kraju z zastraszającą prędkością.

ta mityczna unia, to już ma status przebijający legendarną czarną wołgę. To nie UE wprowadza, tak samo jak nigdy nie jest winien urząd czy sąd, zawsze to są określone osoby z imienia i nazwiska, czy to podejmujące decyzje czy muszące stosować do durnych przepisów wymyslanych przez innych.

W tej unii pracuje i Klaus i Hans, ale także jakaś Andrea jakiś Bastien, ale także Beata, Patryk czy Radosław i czy to w Europarlamencie czy na szczeblach komisji podejmują takie decyzje, etatowe stanowisko polityka doprowadza do takich patologii, a ciemny lud łyka każdą propagandę. 

@Galan99 jakoś UE nie zamknęła turowa, nie zmieniła sądownictwa itp, ale jak jest okazja doj**ać nam podatkow czy opłat to ten twój rząd  który tak bezwarunkowo kochasz, aż się brandzluje z radości mogąc to wprowadzić i jeszcze zwalić, że musiał bo ty to kupujesz w ciemno

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 9.03.2023 o 21:17, Ulman napisał:

A co Panowie Szlachta sądzicie o rewelacjach szefa NBP? Według tego szaleńca mamy zbić 10% inflacji w 9 miesięcy. Nie wiem czy w historii światowej ekonomii ktokolwiek zbił inflację bez drastycznej terapii szokowej a nasze społeczeństwo jest na tyle ciemne ze ich takie bzdury nie ruszają. Każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie o ekonomii wie że z inflacji wychodzi się latami jeśli chce się wyjść z tego w miarę bezboleśnie. Do tego mały komunista na konwencji wyborczej obiecuje że płaca minimalna dużo wzrośnie. Czy ich elektorat to tacy kretyni którzy w to uwierzą?  Przecież te dwie sprawy się kompletnie wykluczają i są sprzeczne. Jednak Kurski miał racje ze ciemnota wszystko kupi. 

zobaczymy :)

skoro glapiński jest taki głupi i się nie zna to podaj nam swoje - specjalisto od ekonomii - prognozy inflacji na ostatni kwartał roku

Edytowane przez nie
Opublikowano
Dnia 9.03.2023 o 22:01, Roman176 napisał:

qurwa jebłem sie z Orbanem 

Fakt jebłeś się 

8 godzin temu, galan99 napisał:

część wystąpienia była o zbawiennym wpływie na zdrowie kiszonej kapusty.

Prawdę powiadał nie można zaprzeczyć .

Za 200 koła miesięcznie mog codziennie Ci taką prawdę powiadać - mądrzejszych ludzi w Polsce nie ma jak głłapiński ,Kurski,Ziobr zero, Prokurator stanu wojennego w trybunale ,nienażarta baba w trybunale ,kucharka pseudoprezes w trybunale i dziwć się ,że oskarżają obrak prawożądności

4 godziny temu, Roman176 napisał:

jakie ?

film sylwestra Latkowskiego  połowa śmietanki z tvn zamieszana w pedofilstwo   wojewódzki majdan ....    ładnie sie zaczyna 

https://vod.tvp.pl/filmy-dokumentalne,163/nic-sie-nie-stalo,331985

A czytałeś ktoto Latkowski -jaki autor taki reportaż i prawda . Najgorsze ,że autor to debill a wierzący w niego to sami sobie odpowiedzcie  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v