Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Posłuchać  trwa Konferencja prasowa , Adam Glapiński , przedstawia same mądre rzeczy na temat , odbudowy kraju że dane środki . Już Państwo z własnego budżetu wykłada w gospodarkę jak dane , środki dostaną z Unii to dane pieniądze wrócą do budżetu Państwa .

Jak nie dostana przed wyborami , to zaraz po wyborach ale do budżetu wrócą .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

No dopłaty juz wracają do budżetu. Tylko żeby hajs odzyskać to trzeba jakieś warunki spełnić. To tak jak ja bym pożyczył od Ciebie pieniądze a miałbym je oddać to musiał byś mi fikołki robić albo na głowie stawać 

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Posłuchać  trwa Konferencja prasowa , Adam Glapiński , przedstawia same mądre rzeczy na temat , odbudowy kraju że dane środki . Już Państwo z własnego budżetu wykłada w gospodarkę jak dane , środki dostaną z Unii to dane pieniądze wrócą do budżetu Państwa .

listopad inflacja 7 % spadek o 10 punktów NBP przewiduje .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Posłuchać  trwa Konferencja prasowa , Adam Glapiński , przedstawia same mądre rzeczy na temat , odbudowy kraju

Tak się zastanawiam. Co wie Pan Glapiński a czego my jeszcze nie wiemy i czego nie może zrozumieć Pan Glapiński, co do nas już dawno dotarło. 🤣

Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Czyli drożało będzie nie o 18% na miesiąc tylko 7%.😂

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Jakby zeszli do normalnej ceny za gaz czy paliwo to inflacja dużo szybciej by spadła. Tak samo jeśli nawozy byłby tańsze to i żywnośc. No ale jak z inflacji wpada kilkadziesiąt miliardów to po co mają to robić 

Opublikowano

Teraz układa się wszystko w całość , budżet  wykłada kasę w gospodarkę miliardy czyli jak tylko dostaną kasę z Unii . 

To wszystko potanieje od paliw i nawozów i innych .

Czyli na chwilę obecną sami się finansujemy z własnych pieniędzy .

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

To wszystko potanieje od paliw i nawozów i innych .

Nic nie potanieje. A jak chcesz aby pszenica była po 400PLN, to właśnie jesteś na najlepszej drodze,😂

Kuźwa, choć nie, bo dzisiaj szukałem nastawnika do skrzyni vario i powiedzieli że jak poczekam i zamówienie złożę w poniedziałek to będzie 1000PLN taniej niż dziś, bo akurat to w Agco cenniku staniało.😂

Opublikowano
8 minut temu, krzychu121 napisał:

Jakby zeszli do normalnej ceny za gaz czy paliwo to inflacja dużo szybciej by spadła. Tak samo jeśli nawozy byłby tańsze to i żywnośc. No ale jak z inflacji wpada kilkadziesiąt miliardów to po co mają to robić 

Uważam podobnie a co do nawozów to jeszcze energia podnosi koszty .

Opublikowano
16 minut temu, krzychu121 napisał:

Krzychu pomyśl z tą ceną paliwa i uświadom sobie jak te puste pieniądze wrócą do budżetu 

Opublikowano
21 godzin temu, galan99 napisał:

Co wy się tak przyjebali do Papierza Jana Pawła II .

Wystarczy poczytać jacy byli , Papierze w całej Historii świata jak tylko nastali , to cisza o tym jak makiem zasiał .

To jest nie od dziś trwa już ponad 1000 lat i co na to .

Nikt tu się do nikogo nie przyjebał. Byli gorsi. To nie o to chodzi. Przy całej liście wielkich zasług dla Polski jakie wyświadczył JP II są tez cienie jego pontyfikatu. Tu po prostu trzeba mówić o wszystkim. O tym co było dobre już mówiono wiele razy teraz wyłazi to co było złe. I tego pis nie uciszy uchwałami czy ustawami. Historia to wszystko i tak rozliczy.

• Like 1
Opublikowano
jacus napisał:

ile ona ma teraz lat ??  jakos nigdy nie bylem milosnikiem  jej talentow..  kto  z mlodych kojarzy kto to ????

Nie próbowałeś to nie byłeś. Jam też jeno podglądał. Ona nie tyle nagrody filmowe zdobywała co produkowała ten stoff.

Mariusz2903 napisał:

3 minuty temu, mirro napisał:

ludzie zapamiętali iż zrobił więcej dobrego niż złego. 

Myślę że jako katolik uważasz tak jak wyżej napisałeś i to by było ok. a nie powielać lewackie opinie o JPII .

O tych opiniach trzeba rozmawiać nawet jak są niewygodne. Odwaga potrzebna we wszystkim. Dopiero wtedy będziesz mógł je nazwać w konkretny sposób.

Opublikowano
galan99 napisał:

Jak nie dostana przed wyborami , to zaraz po wyborach ale do budżetu wrócą .

Dziś dostałem paczkę dwusetek z kolejnymi numerami. Komu się to zdarzyło? Mi pierwszy raz...

Opublikowano

Hubertuss, ty zdajesz sobie sprawę że hejt uprawiasz?

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Ostanie 2-3 lata jak wyjmuję gotówkę z banku to często się to zdarza, w bankomatach to rzadko, ale jak w banku przy okienku to często mają cały plik nowych banknotów.

Miałem już nówki banknoty w pliku ale zawsze były potasowane...

Opublikowano
26 minut temu, galan99 napisał:

To jest najazd na Jana Pawła .

Komuś zależy bardzo by tak się stało , tylko w imię czego i co za to dostanie .

Ale gdyby nawet , to ten najazd jest skutkiem czyichś działań i zaniechań, a nie ich przyczyną. Tym bardziej że 

"Lecz kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą we Mnie, temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić go w głębi morza. 7 Biada światu z powodu zgorszeń! Muszą wprawdzie przyjść zgorszenia, lecz biada człowiekowi, przez którego dokonuje się zgorszenie."

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v