Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

zetorki-wstawie ci filmik ze mna i moim traktorem-chyba,nie znam chorwackiego,

Ale żeś sie wymalował😄

Opublikowano
27 minut temu, DTaras napisał:

A o czym Wy dyskutujecie? Na wuja technicy jako operatorowie? Po co tytuł technika i matura człowiekowi od przekładania wajch?

Nie tędy droga. Na dole pracują ludzie bez matury, bo węgiel wyjeżdża niesortowany i nie ma potrzeby rozróżniania frakcji. Na górze stoją ludzie z maturą i sortują węgiel przy taśmie. Tam już niezbędna jest matura, bo to odpowiedzialna robota.🤣 Myślę że mój wywód zakończy kłótnię i rzuci trochę światła na proces wydobywczy.😂

Opublikowano

Tak po krotce to sprawa wygląda tak. Roman najpierw stwierdzil że do kopalni tylko po technikum , potem wkleił ze na kopalnie uczą ich w zawodówce. Wykonał klasyczne samozaoranie z którego teraz rozpaczliwie probuje wybrnąć próbami zmiany tematu tudzież innym głupawymi wrzutkami. Dzień jak codzień.

Opublikowano
mirro napisał:

Nie tędy droga. Na dole pracują ludzie bez matury, bo węgiel wyjeżdża niesortowany i nie ma potrzeby rozróżniania frakcji. Na górze stoją ludzie z maturą i sortują węgiel przy taśmie. Tam już niezbędna jest matura, bo to odpowiedzialna robota.🤣 Myślę że mój wywód zakończy kłótnię i rzuci trochę światła na proces wydobywczy.😂

Aaaaa... cha.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

to że te szczyle są zwyrodnialcami i występują przeciwko życiu nie oznacza aby się do nich przyłączać i w majestat prawa zabójstwo wpisywać i niebezpieczna to klika której herszty za ostatecznymi rozwiązaniami optują gdy śmierć jako element władzy to tym bardziej bez zahamowań przed przymusem bezpośrednim ot tak na codzień choćby dla obrony swoich stołków bo co to jest spałować oponentów politycznych gdy kara śmierci w obiegu .

geneza zamordyzmu to pozornie słuszne oburzenie uzasadniające coraz to drastyczniejsze mechanizmy zemsty społecznej i szybko dochodzi do trudności odróżnienia kto większy zwyrodnialec; czy bandzior w afekcie czy.... minister dzikus ?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dysydent napisał:

geneza zamordyzmu to pozornie słuszne oburzenie uzasadniające coraz to drastyczniejsze mechanizmy zemsty społecznej i szybko dochodzi do trudności odróżnienia kto większy zwyrodnialec; czy bandzior w afekcie czy.... minister dzikus ?

Zaiste słuszne to słowa i mądrością przepełnione, choć pewnie idiota z teką wiceministra i wykładowca akademicki tego nie ogarnie. 🤣

I tu zapytac należy, czy ostatnimi czasy przypadek katowania małolata przez rówieśników to przypadek odosobniony, czy zaczyna się to nasilać? A może zapytać Ministra Edukacji czy jakieś programy związane z piętnowaniem tych zachowań i profilaktyką sa może prowadzone? Bo to chyba tez problem Pana Czarnka zaczyna się robić?

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

czym innym jest pozbawić życia w afekcie czy nawet czym innym zaplanowane interesownie jeszcze czym innym z niepoczytalności ale najobrzydliwszym jest zaplanowane w prawie przez elity. to na czym ma ten elitaryzm polegać jeśli skutek działań taki sam jak zwykłego bandziora. wielka mi sztuka zabić, to nawet bezmózgi wirus potrafi, byle dzika bestia

tfu na takie elity

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

wielka mi sztuka zabić, to nawet bezmózgi wirus potrafi, byle dzika bestia

tfu na takie elity

Widzisz, bo tu nie On będzie zabijał, tylko zleci to komu innemu.🤣Dzban umyje rączki i powie że taka była wola ludu.

Ja bym sukinkota w celach edukacyjnych wykopał do okopów dał karabin i kazał walczyć o życie. Doświadczyłby dylematu i rozterek podczas patrzenia przez celownik, zobaczyłby jak to jest być sędzią i katem działjąc w funkcji czasu. Takich debili powinno eliminować się z wymiaru sprawiedliwości.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, mirro napisał:

Takich debili powinno eliminować się z wymiaru sprawiedliwości

przyłączam się do grupy wykonawczej bez względu na metody jakimi ten cel ma być osiągnięty
kto nawołuje do śmierci ma "prawo" pierwszeństwa "zaświecić" rolą eksponatu demonstracyjnego

za co"? a np za usiłowanie pogrążenia cywilizacji w barbarzyństwie (bez ikony przymkniętego oka bo zasada - jak walczysz tak zginiesz jest poważnie dosłowna i jednoznaczna)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

czym innym jest pozbawić życia w afekcie czy nawet czym innym zaplanowane interesownie jeszcze czym innym z niepoczytalności ale najobrzydliwszym jest zaplanowane w prawie przez elity. to na czym ma ten elitaryzm polegać jeśli skutek działań taki sam jak zwykłego bandziora. wielka mi sztuka zabić, to nawet bezmózgi wirus potrafi, byle dzika bestia

tfu na takie elity

Weż pod uwagę że mamy rok wyborczy a pan podsekretarz jest z solidarnej polski ministra zero. To desperacka próba zdobycia poparcia.

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Weż pod uwagę że mamy rok wyborczy a pan podsekretarz jest z solidarnej polski ministra zero.

Noooo to jak można mieć pretensje, albo być zdziwionym, że im tak zajebiaszczo reforma sądownictwa poszła. Toż tam sama elyta intelektualna zawodów prawniczych. 😂

Opublikowano (edytowane)

każdy kto co nawołuje za cywilną karą śmierci jest osobnikiem prymitywnym i do tego mściwym, niczym więcej (bo na zaimek "kto" też nie zasługuje)

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

każdy kto nawołuje za cywilną karą śmierci jest osobnikiem prymitywnym i do tego mściwym

Jest też osobnikiem prostym i bez wyobraźni, Nie potrafi bowiem zinterpretować wielkości zjawiska, jego przyczyn i żadnych środków poza eksterminacją wymyśleć.

Opublikowano (edytowane)

"Czapa" nie, lepiej co najmniej 30 lat z kilofem na kopalni u romana, dać im już jakiś nieużywany korytarz i niech robią na swoje utrzymanie i na odszkodowania za szkody wyrządzone przez im podobnych ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

A ja tam uważam ze są przypadki dla których powinno się robić wyjątek i "czapę" zastosować.

Co innego orzekanie, a co innego wykonanie. Problem jest większy niż mogłoby się wydawać. Przynajmniej dla mnie. Choć mogłoby sie wydawać że nie powinienem miec obiekcji,😂

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, mirro napisał:

prawie dobrze ale na odwrót 

6 godzin temu, Ulman napisał:

Tak po krotce to sprawa wygląda tak. Roman najpierw stwierdzil że do kopalni tylko po technikum , potem wkleił ze na kopalnie uczą ich w zawodówce. Wykonał klasyczne samozaoranie z którego teraz rozpaczliwie probuje wybrnąć próbami zmiany tematu tudzież innym głupawymi wrzutkami. Dzień jak codzień.

wyraźnie napisałem ze na dole po techniku znowu d*pa cię boli ze fiole lepiej wykształceni od ciebie ? 

Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał:

"Czapa" nie, lepiej co najmniej 30 lat z kilofem na kopalni u romana, dać im już jakiś nieużywany korytarz i niech robią na swoje utrzymanie i na odszkodowania za szkody wyrządzone przez im podobnych ...

Do roboty to dla zasady powinno się wszystkich osadzonych zagonić żeby choć na siebie zarobili. 

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

prawie dobrze ale na odwrót 

wyraźnie napisałem ze na dole po techniku znowu d*pa cię boli ze fiole lepiej wykształceni od ciebie ? 

Roman, a tak z ciekawości tylko... jakie masz wykształcenie?

Opublikowano

5 minut temu, Roman176 napisał:

gdzie napisałeś? 

4 minuty temu, galan99 napisał:

TVN - PODAJE KRYPTONIM JASZCZURKA .

A tobie znowu się pogorszyło?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v