Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

ale prywaciarze dają 30% mniej niż na giełdzie matif to kogo wina ? 

pis nie dopilnował tranzytu ziarna. jedynie ich wina.

Opublikowano

ale prywaciarze dają 30% mniej niż na giełdzie matif to kogo wina ? 

To zawieź do Elewaaru . Oni państwowi to zapłacą jak na matifie

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Podatek od Coca-Coli którą lubię, niby dla mojego zdrowia ...

to mam do ciebie pytanie za milion ......... czemu cola zero jest tak samo droga ? jak niema cukru ?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

pis nie dopilnował tranzytu ziarna. jedynie ich wina.

ale to unia wymyśliła zborze techniczne żeby nasi nie hamowali kontrolami te zborze niepodległa kontroli a łapka dźwigała łopozycja 🤣 ale ty wyedukowany

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

To zawieź do Elewaaru . Oni państwowi to zapłacą jak na matifie

o moje płatności się nie martw ja zrobiłem co trzeba po 1600 zostało mi tylko 30ton 

Opublikowano

nie. mieli mozliwość dopilnować tranzytu, ale po co? kto? to państwo jest z dykty!

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Taaaa? To po co wprowadzili?

Żeby mafię vatowskom kontrolować. Tak samo chodziło wtem podatku od zbiórek bo tam mafia działa , ale raban się podniósł tuska że chorym dzieciom zabierajom, a to nie tak.

• Haha 2
Opublikowano

Klamka zapadła. Unia Europejska zawiesi wszystkie cła na import z Ukrainy

W czwartek Parlament Europejski poparł zawieszenie na okres jednego roku ceł importowych na wszystkie towary eksportowane z Ukrainy do Unii Europejskiej.

Ta tymczasowa liberalizacja handlu, zatwierdzona została 515 głosami. 32 europosłów było przeciw, a  11 się wstrzymało. Decyzja Parlamentu jest odpowiedzią na skutki wojny w Ukrainie, która ogranicza możliwości handlowe tego kraju.

Polska PO[34] Magdalena Adamowicz, Bartosz Arłukowicz, Jerzy Buzek, Jarosław Duda, Tomasz Frankowski, Andrzej Halicki, Danuta Hübner, Ewa Kopacz, Janusz Lewandowski, Elżbieta Łukacijewska, Janina Ochojska, Jan Olbrycht, Radosław Sikorski 13
PSL[34] Krzysztof Hetman, Adam Jarubas, Jarosław Kalinowski
SLD[34] Marek Balt, Marek Belka, Włodzimierz Cimoszewicz, Bogusław Liberadzki, Leszek Miller 5
Wiosna Robert Biedroń, Łukasz Kohut

ja też bym odsunął od władzy antypolska 

9 minut temu, Pafnucy12 napisał:

nie. mieli mozliwość dopilnować tranzytu, ale po co? kto? to państwo jest z dykty!

🤣🙄

Opublikowano
1 minutę temu, Dublin napisał:

Żeby mafię vatowskom kontrolować. Tak samo chodziło wtem podatku od zbiórek bo tam mafia działa , ale raban się podniósł tuska że chorym dzieciom zabierajom, a to nie tak.

W jaki sposób te podatki wstrzymają nadużycia w vat?

Opublikowano

a tym to już całkiem krzyżyk na Nas.

Opublikowano

ale ty walczysz i domagasz się idiotów  

Przed chwilą, Ulman napisał:

Ze zbiorów 2022 ?

noo  koniec żniw była po 1380 

2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

a tym to już całkiem krzyżyk na Nas.

Opublikowano
50 minut temu, Roman4321 napisał:

laptopy rozdajo o?

to jest deepfake i ktoś chce zrobić z Mentzena głupka czy On taki jest naprawdę?
na tiktoku takie rzeczy? przecież tam statystyczny użytkownik na pewno nie będzie przeciw braniu od innych czegokolwiek za durno bo właśnie na takich ten portal się opiera i tylko tacy tam zaglądają, tam im większa durnota tym większa oglądalność

co do zasadności unifikacji sprzętu w szkołach pisałem już kilka dni temu i laptop współcześnie pełni rolę takiego zeszytu i najlepiej aby wszyscy mieli jednakowe te zeszyty
dlaczego w czwartej akurat klasie? bo od czwartej zaczyna się informatyka

dlaczego za darmo wszystkim? no tu jedynie można dyskutować ale reszta z argumentów w tym szorcie nawet jak na Mentzena zbyt wymuszona byle wszystko na nie bo ma być na nie.
dziwna wstawka a że dawno Go nie słuchałem to ... no nie wiem

skoro jesteśmy przy informatyce to Klawiter nawet w temacie a nawet i nauczania i bezsensu prac domowych
wreszcie
(9 minut)

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

ale ty walczysz i domagasz się idiotów 

kogo się domagam? o czym ty?

Opublikowano

pytam by doprecyzować.

olewam platforme jako i pis.... zapisz sobie.

Opublikowano

Roman, cena netto czy brutto?

4 minuty temu, Dublin napisał:

Muszom je ksiengować i urząd skarbowy potem to widzi w komputerze bo jak inaczej.

A wcześniej nie księgowali?  Możesz wytłumaczyć na przykładzie podatku bankowego,  podatku cukrowego  i zamrożeniu progów podatkowych jak te rozwiązania wpływają na zwalczanie mafii vatowskiej? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v