Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Brokuła w tym roku nie sadzę wcale. Porzeczka pewnie będzie pierwszy raz zbierana z nasadzeń, to sie zobaczy, tzn zamrozi. Aby jakoś nie wypadła razem z groszkiem, bo będzie cyrk.

A ceny jak zwykle stabilnie niskie.:lol:

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał:

Jak będą kształtować się ceny owoców na skupach .

Truskawek , Malin , kalafiora , brokuła , porzeczki czarnej i czerwonej 2024 .

Truskawka, malina i inne owoce miękkie, z przemysłem będzie coraz gorzej, mamy za wysokie koszty pracy przez co nie jesteśmy w stanie konkurować z Egiptem czy Marokiem w przypadku truskawki, a z Ukrainą w przypadku maliny. Porzeczka będzie przez kilka lat dno cenowe, zachęcili wysokimi cenami do nasadzeń, a teraz będą brać towar za darmo ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Prawda jest jedna - dobry towar nie potrzebuje reklamy .

Zaś gó...o i po 1000 kroć reklamować będzie zawsze gó....m .

Bredzisz, jest pełno produktów które bez reklamy poszły, a za to jest w pip gównoproduktów które jadą na dobrej reklamie.

A ja się pytam czemu jeszcze nie ma obrońców konstytucji na baczność? Premier, ministrowie i nawet marszałek obrotowy jadą pomijając przepisy, ustawy, wyroki TK (tego z Rzeplińskim na czele) a tu cisza? Ba, nikt nie widzi problemu z koalicji od Sasa do Lasa. Może trzeba by KOD odmrozić?

Opublikowano
54 minuty temu, galan99 napisał:

@mirro Powiedz tu nam wszystkim .

Jak będą kształtować się ceny owoców na skupach .

Truskawek , Malin , kalafiora , brokuła , porzeczki czarnej i czerwonej 2024 .

Lepiej napisz czemu w Polsce nie potrafisz zarobić, tylko musisz germanca dorabiać?

I to już od dawna...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dzikidaniel napisał:

Bredzisz, jest pełno produktów które bez reklamy poszły, a za to jest w pip gównoproduktów które jadą na dobrej reklamie.

A ja się pytam czemu jeszcze nie ma obrońców konstytucji na baczność? Premier, ministrowie i nawet marszałek obrotowy jadą pomijając przepisy, ustawy, wyroki TK (tego z Rzeplińskim na czele) a tu cisza? Ba, nikt nie widzi problemu z koalicji od Sasa do Lasa. Może trzeba by KOD odmrozić?

Zmiany bez zmiany dla Polski .

Reklama ogłupia od kołyski obecnie .

https://www.facebook.com/watch?v=894122272362683

5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Lepiej napisz czemu w Polsce nie potrafisz zarobić, tylko musisz germanca dorabiać?

I to już od dawna...

To napisz mi czemu tak jest .

Bo jak zapamiętam od lat 90 jest dno i nadal kupa mułu bez dna .

Od przemian, BOLKA , do dnia obecnego tak trwa . Gdzie jest , RUDY I MICHAŁ NIE BRONIĄ POLSKIEGO ROLNIKA . CO SIĘ ZMIENIŁO , PO WYBORACH . PRZED WYBORAMI BYŁO CO INNEGO POWIADANE .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
12 minut temu, dzikidaniel napisał:

na razie nie ma potrzeby bo po mojemu to wszystko zbyt łagodnie idzie. Trzeba  iść na rympał jak pis i niczym się nie przejmować. Pod tym względem jestem bardzo zawiedziony nowym rzędem. 

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

Od przemian, BOLKA , do dnia obecnego tak trwa . Gdzie jest , RUDY I MICHAŁ NIE BRONIĄ POLSKIEGO ROLNIKA . CO SIĘ ZMIENIŁO , PO WYBORACH . PRZED WYBORAMI BYŁO CO INNEGO POWIADANE .

Czyli 8 lat PiSu też do luftu?

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, galan99 napisał:

Gdzie jest , RUDY I MICHAŁ NIE BRONIĄ POLSKIEGO ROLNIKA . CO SIĘ ZMIENIŁO , PO WYBORACH . PRZED WYBORAMI BYŁO CO INNEGO POWIADANE .

A Ty pewnie tak liczyłeś na tych właśnie obrońców.:lol:

23 minuty temu, galan99 napisał:

Ooooo przepraszam. PiS zrobił jedną rzecz na która nie wpadli poprzednicy. Zamiast taplać się w mule zastosował pogłębiarkę i wyznaczył nowy poziom dna.:lol:Teraz będzie ciężej wydostać się ma powierzchnię.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Ja, mi to przypisujesz coś pomyliłeś .

Pytaj tych co na to , liczyli i odliczali czas do 16 paź roku pańskiego 2023 . dziś pod nazwą , REWOLUCJA 16 PAŹ.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
27 minut temu, galan99 napisał:

Weź sprawy w swoje ręce 

Opublikowano (edytowane)

Przecie tak postąpiłem , wziąłem i pojechałem i był to bardzo dobry wybór jak 30 % Polaków w tym kraju .

Ci co zostali niech biorą , robią to już od 33 lat wraz z bolkiem . 

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Przecie tak postąpiłem , wziąłem i pojechałem i był to bardzo dobry wybór jak 30 % Polaków w tym kraju .

Tam robisz i ich dorabiasz, to tam wylewaj żale, a nie u Nas.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Spokojnie po co te nerwy , niebawem będzie jedno federalne Państwo w Unii . Nie będzie nasze wasze tylko to pytanie jak to powiadał OLSZEWSKI CZYJE ?.

Nie wylewam żali , tylko się zapytałem gdzie są wasi obrońcy . Rudy i Michał .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Ci co zostali niech biorą , robią to już od 33 lat wraz z bolkiem . 

Za 2 albo 3 tygodnie będę prawdopodobnie choć bardzo niechętnie jechał w tamtym kierunku to mogę Cię zabrać 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
Opublikowano
49 minut temu, galan99 napisał:

Pozwolę sobie też odpowiedzieć na twe zarzuty .

Czy nie liczyłeś na to ?.

Jak mogłem liczyć, kiedy od dawna jestem święcie przekonany że niczego nie uratują,:lol:W zasadzie to jedynym ratunkiem jest zaprzestanie bredzenia o ratunku.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v