Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I dlaczego kłamiesz PiSowski szczekaczu ?? Musiał to zrobić, bo to wynika z ustawy która nakazuje ministrowi podnosić opłatę paliwową o wskaźnik inflacji ... On o tym nie zdecydował, wykonał tylko obowiązek który nakłada na niego prawo.

Musiał to zrobić

buachachaachaaaaaaa :D 

peowski dupowłazie aferę wiatrakową umieli zrobić? po putinowsku przejąć media umieli? a jednego zdania w ustawie nie umieli zmienić? a może brakuje im większości sejmowej?

a może peowski dupowłazie ustawa nakazywała im wyłączyć nadajniki, zlikwidować programy i niszczyć archiwa

Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał:

buachachaachaaaaaaa :D 

peowski dupowłazie aferę wiatrakową umieli zrobić? po putinowsku przejąć media umieli? a jednego zdania w ustawie nie umieli zmienić? a może brakuje im większości sejmowej?

a może peowski dupowłazie ustawa nakazywała im wyłączyć nadajniki, zlikwidować programy i niszczyć archiwa

I dlaczego zmieniasz temat ?? 

Opublikowano

ma być tanie koryto dla masy i ma być. rolnik wytrzymie 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, GABBER85 napisał:

A Uj z kaczorami donaldami, kurva opłacalnośc leci a wy o zjepach gadacie  , a oni nie gadają że opłacalnośc spada

Czego opłacalność spada?

1 minutę temu, HF86 napisał:

ma być tanie koryto dla masy i ma być. rolnik wytrzymie 🤭

Ototo

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

No. Rolnikom z podlasia mocno by przeszkadzały a tam miało trochę ha być do zalania 🤔🤔

Jeszcze parę takich "tłustych" lat w rolnictwie i nie jeden nie tylko z podlasia będzie się sam prosił o zalesienie zalanie czy inne wywłaszczenie za odszkodowaniem.

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Czego opłacalność spada?

no weź zgadnij, jak był chleb po  3 zł to pszenica po  800-900,  a jak jest chleb po 6 zł to pszenica800, a jak była QQ z puszki było  po 1,2PLN 10 lat temu to po ile była QQ mokra??

A po ile był makaron  10 lat temu a po ile teraz  1 kg?

Opublikowano
12 minut temu, HF86 napisał:

wzrost o 21 zł na tyś litrów i wielkie larum. 

jak bombajtek doił bezlitośnie, to lepiej było?

To jest właśnie powód dla którego Kaczor tak walczy o tvp. Bez szczujni nie będzie można lać kitu do łbów baranów. 21 zł na 1 tys l a pisowskie media wyją aż huczy.

• Like 1
Opublikowano

Kurła dzisiaj wódkę za 16,99 widziałem i pomarańcze za 2,90

I pierś z twora kurczakopodobnego po 11. 

kicha narodu zapchana I będą dalej siedzieć cicho. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

To jest właśnie powód dla którego Kaczor tak walczy o tvp. Bez szczujni nie będzie można lać kitu do łbów baranów. 21 zł na 1 tys l a pisowskie media wyją aż huczy.

miło wiedzieć, że jesteś za wzrostem podatków :D i peowskie media też są za

takich właśnie pelikanów tusk potrzebuje

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

kiedyś myślałem że masa głupich, bo dostępu do informacji nie mają. 

przyszedł internet, cały świat na kliknięcie i sobie uświadomiłem, jak się myliłem 🥺

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

Jeszcze parę takich "tłustych" lat w rolnictwie i nie jeden nie tylko z podlasia będzie się sam prosił o zalesienie zalanie czy inne wywłaszczenie za odszkodowaniem.

Czymś innym się zajmą. 

Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał:

miło wiedzieć, że jesteś za wzrostem podatków :D i peowskie media też są za

takich właśnie pelikanów tusk potrzebuje

Myślałem, ze już ci wyjaśnili dlaczego rośnie ta opłata paliwowa i ile będzie więcej za 1 tys litrów. Ale widać jak grochem o ścianę.

Opublikowano
7 minut temu, GABBER85 napisał:

no weź zgadnij, jak był chleb po  3 zł to pszenica po  800-900,  a jak jest chleb po 6 zł to pszenica800, a jak była QQ z puszki było  po 1,2PLN 10 lat temu to po ile była QQ mokra??

A po ile był makaron  10 lat temu a po ile teraz  1 kg?

Na cenę chleba to i inne składowe są. Chleb u nas kosztuje 4zl 

5 minut temu, HF86 napisał:

Kurła dzisiaj wódkę za 16,99 widziałem i pomarańcze za 2,90

I pierś z twora kurczakopodobnego po 11. 

kicha narodu zapchana I będą dalej siedzieć cicho. 

Można się tanio i wykwintnie żywić? Ukrainiec jeden na cytrusy i banany mówi owoce morza 

4 minuty temu, HF86 napisał:

kiedyś myślałem że masa głupich, bo dostępu do informacji nie mają. 

przyszedł internet, cały świat na kliknięcie i sobie uświadomiłem, jak się myliłem 🥺

Lenistwo. Jak w wielu aspektach życia 

Opublikowano

upainski cukier też taniutko, olej klasy premium, zaraz jeszcze mleczko i wołowinka dojedzie od bratow. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Znas może Szczegóły jak było 🤔

A ty byś robił zamach na samolot na swoim terenie ?? Do tego kontrola lotów i piloci z Jak-a 40 zalecali im lecieć do Moskwy, a oni uparli się na Smoleńsk, wina jest wyłącznie tych którzy kazali lądować w Smoleńsku ... Piloci wykonywali tylko rozkazy, ktoś wyżej im wydał rozkaz i to on jest winny tej tragedii. I tylko PiSowska sekta wierzy w jakieś parówkowe teorie o zamachu ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

A ty byś robił zamach na samolot na swoim terenie ?? Do tego kontrola lotów i piloci z Jak-a 40 zalecali im lecieć do Moskwy, a oni uparli się na Smoleńsk, wina jest wyłącznie tych którzy kazali lądować w Smoleńsku ... Piloci wykonywali tylko rozkazy, ktoś wyżej im wydał rozkaz i to on jest winny tej tragedii. I tylko PiSowska sekta wierzy w jakieś parówkowe teorie o zamachu ...

Aż dziw że Tusk nie ściągnął wraku, przecież nie ma się czego bać 🤔

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Jak Ruscy sami go nie dadzą to go nikt nie ściągnie. Jarek w 2015 obiecywał że ściągnie wrak, więc gdzie w Polsce można go zobaczyć ? xD Zresztą, nie wiem po co ściągać kupkę złomu do Polski, niech go zezłomują tam na miejscu ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

upainski cukier też taniutko, olej klasy premium, zaraz jeszcze mleczko i wołowinka dojedzie od bratow. 

Ostatnio mnie znajoma wołała ze tani cukier na sklepie mają to myślałem wziąć ze 300kg na zaś a ona mi to pokazuje 

Cukier-bialy-25kg-Polski-Cukier---sklep-jedzpij.png

2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

On i tak nas już zbyt wiele kosztował 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v