Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No i super. W tym podwyżka zus którą załatwił Polakom pis podnosząc płacę minimalną która i tak jest omijana śmieciówkami jak gdzieś się da. Tusk załatwił te dobre podwyżki a Morawiecki te złe.

Tusk pomimo dywersji jaką uprawiał Duda załatwił sporej grupie Polaków podwyżki wynagrodzeń. Morawiecki z pisem załatwił sporej grupie Polaków podwyżki zus. Poprzez podniesienie płacy minimalnej która de facto nic nie znaczy.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 3
Opublikowano
racyl napisał:

9 godzin temu, dsbh napisał: Jednak nie myślisz samodzielnie lub masz krótką pamięć. Przypomnę Ci. Tusku nawoływał do niepłacenia abonamentu i miał 8 lat na jego uregulowanie. Takiej prostej rzeczy nie potrafił jednak zrobić. Pis miał 8 lat na to samo i również sobie nie poradził. I oni chcą podejmować poważniejsze decyzje 😛.       To Ty myślisz samodzielnie oskarżając tuska zaledwie po 2 tyg rządów o wysyłanie kontroli płacenia abonametu ?. Widzisz kolego ja to doskonale pamiętam jak tusk nawoływał do nie płacenia abomamentu w 2008r i to też było po rządach PIS, czasy lichockiej, karnowskiego itp którzy podobnie świrowali jak ci za 8 lat rządów PIS . Po upadku rządów pis w 2007 także sączyła się propaganda. zapomnieliście jak przez kilka dni do znudzenia puszczali filmik w którym Janusz Kaczmarek Prokurator Krajowy i szef MSWiA w rządzie PiS.i jedzie na samą górę hotelu. Janusz Kaczmarek stracił funkcję szefa MSWiA latem 2007 r. Premier Jarosław Kaczyński zwrócił się do prezydenta Lecha Kaczyńskiego o dymisję swego ministra uznając, że jest on w kręgu podejrzeń o dokonanie przecieku z akcji CBA w resorcie rolnictwa, która doprowadziła do wyeliminowania z rządu wicepremiera i ministra rolnictwa Andrzeja Leppera, a w konsekwencji - upadku rządu koalicji PiS-Samoobrona-LPR i przedterminowych wyborów parlamentarnych, wygranych przez PO. To była taka sama akcja jak za czasów rządów olszewskiego z tą różnicą że tą całą akcję korupcyjną sfabrykowana a za czasów rządów olszewskiego jak to bliskim upadku komuny siłą rzeczy musieli być agenci współpracownicy. Tak samo lustrowanie, brak większości w sejmie i liczenie że ta pozostali posłowie oczarują się walką pis z nieczystymi ludźmi i poprą pis w 2007 w przyspieszonych wyborach a za czasów olszewskiego w wotum zaufania. powtarza szukanie haków, tzw walka z komuną , cenzurą a potem przegrana

A człowek, który decyduje o jakości innych od lat ten sam Antoni...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Drugi raz w życiu trzeba będzie jakoś przeżyć rządy Tuska . Ogołoci naród jak za pierwszych rządów .

I za Tuska się rozwijałem, i za Kaczyńskiego, kto chce robić to robi i ma z tego pieniądze ... I za Tuska i za Kaczyńskiego się stawiało budynki, kupowało samochody, rozwijało gospodarstwo, kupowało ziemię itp. 

I szczerze gdyby Kaczyński nie karmił ludzi tępą propagandą w TVP i nie inwestował bardziej w nierobów niż w tych pracujących to miał bym w 4 literach wybory ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

nie szło głosować na coś niszowego 

A mówiłem żeby głosować na konfederusje.☝️🤪

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

tu masz racje 

Yyyyyy czyżbyś wyznanie polityczne zmienił?😱

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

nie wk***iał mnie jkm i Metzem 

Czym konkretnie?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Czym konkretnie?

Mentzen to wiadomo czym, chciał przestać dofinansowywać górnictwo i zabrać socjale xD A to Romanowi się nie podoba xD 

Opublikowano
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

I za Tuska się rozwijałem, i za Kaczyńskiego, kto chce robić to robi i ma z tego pieniądze ... I za Tuska i za Kaczyńskiego się stawiało budynki, kupowało samochody, rozwijało gospodarstwo, kupowało ziemię itp. 

I szczerze gdyby Kaczyński nie karmił ludzi tępą propagandą w TVP i nie inwestował bardziej w nierobów niż w tych pracujących to miał bym w 4 literach wybory ...

Za Tuska mi sadzonek sprzedasz?

Opublikowano
11 minut temu, PRIMO napisał:

A mówiłem żeby głosować na konfederusje.☝️🤪

Jeszcze coś mniejszego było? Pjj o toto. Nie gadaj z ruskimi dobre interesy były, ktoś tą hołotę musiał nakarmić 

Opublikowano

jkm o wypowiedziach m.i pedofili , a metzen cham i prostak wykorzystał ok 6 kobiet w swojej pracy kazał za***rdalać po 14 godzin dziennie tymi jego hasłami żeby zarabiać trzeba za***rdalać oczywiście za najniższą krajową .. one tak rok zapierdalały a tymi głupimi hasełkami namawiał do cięższej pracy gdy powiedziały dość to je zwolnił a zarobiły mu 1,5 mln 

3 minuty temu, PRIMO napisał:

Czym konkretnie?

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Nie gadaj z ruskimi dobre interesy były, ktoś tą hołotę musiał nakarmić 

A ja coś mówię?

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Mentzen to wiadomo czym, chciał przestać dofinansowywać górnictwo i zabrać socjale xD A to Romanowi się nie podoba xD 

naprawdę ?  konfa inaczej gadała 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał:

a jak tam rudy lula na ciebie mocno ? 

Wyrwana jedna wypowiedź wygodna dla Ciebie, masz rację Konfa jest przeciwna likwidowaniu górnictwa, ale jest też za jego całkowitą prywatyzacją i zaprzestaniu dotowania ... To że są przeciwni zakazom palenia węglem itp nie znaczy że będą wam płacić na 13tki, 14tki, deputaty i barbórki xD 

Opublikowano

WRÓCIŁA WRESZCIE PRAWORZĄDNOŚĆ! Adwokat, który pod wpływem narkotyków zabił dwie kobiety został odwieszony przez Izbę Adwokacką i może wrócić do pracy.

Zdjęcie

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Wyrwana jedna wypowiedź wygodna dla Ciebie, masz rację Konfa jest przeciwna likwidowaniu górnictwa, ale jest też za jego całkowitą prywatyzacją i zaprzestaniu dotowania ...

dobrze .. tylko nie zapominaj ze 50% akcji mają ludzie czyli półprywatna .. i nikt nas nie dotuje 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v