Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, dysydent napisał:

a to na PiS możesz bo to tak na prawdę lewica co prawda wyznaniowa ale do ustroju państwa wpisała biblijne przykazanie jałmużny powszechnej nawet bez wnikania czy biedniejszy bogatszego "obdarowuje" a powszechnej i już

no nie, akurat światopogladowo to PiS jest jak najbardziej prawicowy, ja tam lewicowych poglądów nie widzę. Tak samo długą drogę przeszli socjaliści, gdyż korzeniem lewicy była praca, ale praca na rzecz społeczeństwa, a nie swojego, ale jednak praca (w myśl słynnego, "kto nie rabotajet, ten nie kuszajet") dzisiaj "nowoczesna" lewica ma arystokratyczno-prawicowe przekonanie, że z d*py nalezy nam się z tytułu, że jesteśmy i istniejemy niezależnie od wniesionej wartości w przestrzeń społeczną.

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

ani ślepy ani zaczadzony daj czas antenowy dudy w 2015 ... mam dobrą pamięć nie tępo ślepy  

oglądałem na tvp info relacje na żywo z kompanii w 2015 dudy  także nie mów mi że go tak samo traktowali jak trzaskowskiego w 2020

Opublikowano
39 minut temu, racyl napisał:

Tu widać jak PIS niszczy niewygodnych ludzi.

tyle znaczy prawica

Mam swoje zdanie na ten temat tej sprawy ale nie spodobało by się to co niektórym. Co do Mateckiego to takie osoby są też w PO czy innych partiach.

30 minut temu, v11 napisał:

Żyjemy w kraju głupców rządzonych przez głupców  -gdyby tylko naród był głupi dało by się coś zrobić ,gdyby tylko rządzący byli głupcami też da się coś zrobić a polaczki jak pisałem głupki wybierają głupców -przemądrzałość chciwość i lenistwo  to jest zguba tego państwa  

Wszystko w punkt, tylko zwrot polaczki jest zwrotem obraźliwym dla nas. Dla mnie lepiej brzmi kretyn czy idiota.

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

Mam swoje zdanie na ten temat tej sprawy ale nie spodobało by się to co niektórym. Co do Mateckiego to takie osoby są też w PO czy innych partiach.

Wszystko w punkt, tylko zwrot polaczki jest zwrotem obraźliwym dla nas. Dla mnie lepiej brzmi kretyn czy idiota.

Sekwencja zdarzeń się zgadza.

Możliwe, że są . W PIS są bardzo radykalne. To jest taki niesiołowski 10x grożniejszy

Bycie PIS-owcem to stan umysłu . Przychodzi do telewizji z zamierzonym celem wyjścia z niej, nikt go nie obraża .

Jak popatrzyć na PIS to są tam ciągłe ustawki i koniecznie musi być jakiś wróg co ich krzywdzi .

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, v11 napisał:

Żyjemy w kraju głupców rządzonych przez głupców  -gdyby tylko naród był głupi dało by się coś zrobić ,gdyby tylko rządzący byli głupcami też da się coś zrobić a polaczki jak pisałem głupki wybierają głupców -przemądrzałość chciwość i lenistwo  to jest zguba tego państwa  

Możesz wyzywać innych od głupców, idiotów, kretynów itd., ale wiedz, że choćbyś uważał się za najmądrzejszego,  może znaleźć się osoba mądrzejsza od ciebie w  mniemaniu której będziesz takim właśnie głupcem .🤪

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, dsbh napisał:

A jak nazwać małego złośliwego złodziejskiego i leniwego szczura?

9 minut temu, andrzej78 napisał:

Możesz wyzywać innych od głupców, idiotów, kretynów itd., ale wiedz, że choćbyś uważał się za najmądrzejszego,  może znaleźć się osoba mądrzejsza od ciebie w  mniemaniu której będziesz takim właśnie głupcem .🤪

jestem i żyje wśród tych głupców ale ich nie wybierałem bo nie głosowałem Mój durny łeb doszedł do takiego wniosku że nie ma opcji zmiany dlatego taka decyzja A gdyby nie ta cholerna nieuleczalna choroba o nazwie  ''"rolnictwo " to dawno bym wy***rdolił z tego kraju mlekiem miodem i głupcami płynącego 

Edytowane przez v11
Opublikowano
22 minuty temu, racyl napisał:

oglądałem na tvp info relacje na żywo z kompanii w 2015 dudy  także nie mów mi że go tak samo traktowali jak trzaskowskiego w 2020

tak samo go potraktowali jak dudy w 2015 jeszcze Michnika zapraszali i śmiali się żeby z dudą przegrać Komorowski musiał by przejechać kobietę w ciąży po pijanemu na pasach .. u lisa też to było patologia 

Opublikowano

Tak źle traktowali kaczyńskiego w tvp w 2013r za rządów PO 😄

Normalnie tragedia ,tragedia 😂

Takie złe media publiczne za PO  2013 roku  😂

Ten zły kraśko jakby był związany tv trwam, republiką 😂

Opublikowano

karate kyokushin, oyama karate, jujitsu 😎😃 tego nie chce nikt trenować to odchodzi do lamusa ..  MMA ,MMA STRET FAIT . brazilskie jujitsu ... taiski boks itp     nie do konca, walki w parterze nie kazdy lubi, a stujkowe ciesza sie popularnoscia. MMA to juz dla zaawansowanych. mnie ciesza reklamy karate, kickboksing, boks 😃 jesli chodzi o czarnych i ciapatych na pontonach, to zaznaczylem, ze jest to wynik wielozenstwa. w Chinach nie ma wielozenstwa, rownowaga w populacji miedzy kobietami i facetami jest zachowana. problem " testosteronowy" jest tylko w krajach muzulmanskich, gdzie funkcjonuje wielozenstwo!

Opublikowano
8 minut temu, Siedzacybyk napisał:

nie do konca, walki w parterze nie kazdy lubi, a stujkowe ciesza sie popularnoscia. MMA to juz dla zaawansowanych. mnie ciesza reklamy karate, kickboksing, boks 😃

tam jest tylko jeden parter street fait albo jak jest full kontakt to jest bez parteru 

Opublikowano
40 minut temu, racyl napisał:

Sekwencja zdarzeń się zgadza.

Możliwe, że są . W PIS są bardzo radykalne. To jest taki niesiołowski 10x grożniejszy

Bycie PIS-owcem to stan umysłu . Przychodzi do telewizji z zamierzonym celem wyjścia z niej, nikt go nie obraża .

Jak popatrzyć na PIS to są tam ciągłe ustawki i koniecznie musi być jakiś wróg co ich krzywdzi .

Fanatyzm w obie strony jest niezdrowy. Pis żydowską taktykę przybrał?

31 minut temu, andrzej78 napisał:

Dlatego człowiek rozsądny się kształci, doskonali żeby znów się odwróciły 

14 minut temu, GABBER85 napisał:

UJ Z NIMI, 1200 STRON O NICZYM, ONI SIE SMIEJĄ Z RONIKÓW

Ja im się wcale nie dziwię. To co pokazali rolnicy na proteście w medycynie to śmiechu warte. Udało im się zjednoczyć z branżą transportową i co? Za parę groszy do qq dali się sprzedać 

Opublikowano
33 minuty temu, andrzej78 napisał:

A jak nazwać osobę, która pamięta rządy obecnego premiera a głosuje na niego wyłącznie dla tego aby odsunąć partię rządzącą od władzy a za rok będzie płakać jak to jej źle i jak to została oszukana ?

31 minut temu, v11 napisał:

A jak nazwać małego złośliwego złodziejskiego i leniwego szczura?

Gdybym mia wyliczać to krętacz i kombinator były by najlżejsze :).

34 minuty temu, v11 napisał:

jestem i żyje wśród tych głupców ale ich nie wybierałem bo nie głosowałem Mój durny łeb doszedł do takiego wniosku że nie ma opcji zmiany dlatego taka decyzja A gdyby nie ta cholerna nieuleczalna choroba o nazwie  ''"rolnictwo " to dawno bym wy***rdolił z tego kraju mlekiem miodem i głupcami płynącego 

I to jest błąd. Gdyby tacy jak Ty poszli jednak na wybory i oddali głos na kogoś innego niż główna dwójka to byśmy mieli inny układ sił. Do tej pory myślałem, że to jest porażka tych dwóch partii, że nie przekonali do siebie niezdecydowanych ale to jest ich sukces. Mają twardy elektorat który na nich głosuje do tego młodzi wyborcy, którzy pierwszy raz biorą udział w wyborach raczej z ciekawości jak to wygląda i tak się to kręci.

29 minut temu, Siedzacybyk napisał:

jesli chodzi o czarnych i ciapatych na pontonach, to zaznaczylem, ze jest to wynik wielozenstwa. w Chinach nie ma wielozenstwa, rownowaga w populacji miedzy kobietami i facetami jest zachowana. problem " testosteronowy" jest tylko w krajach muzulmanskich, gdzie funkcjonuje wielozenstwo!

To myślisz że migracja jest spowodowana brakiem kobiet w Afryce ? Z Twojej wypowiedzi tak to wygląda.

27 minut temu, GABBER85 napisał:

UJ Z NIMI, 1200 STRON O NICZYM, ONI SIE SMIEJĄ Z RONIKÓW

Rekordu w tym roku nie będzie, czyli w polityce nie jest tak źle 😛.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, andrzej78 napisał:

Zawsze się znajdzie mądrzejszy, silniejszy a nawet głupszy...

Np.z punktu widzenia takiego sobie naszego polityka ,to my obywatele jesteśmy tacy glupcyi idioci......

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano (edytowane)

Jednak Polityka to piękny zwód , tylko jest jeden problem by ten lud zagłosował na danego osobnika .

Każdy kandydat na Polityka obieca , wszystko ,co tylko zechcą wyborcy . 

PO wyborach to już nie ważne co było , obiecywane  taki polityk przeskoczy sobie do innej Partii . A co tam z wyborcami że dali mu mandat, bo inni dadzą więcej  .

Nowa opłata od 1 Stycznia zapłacą wszyscy . Za opakowania sztuczne .

Ceny pójdą w górę ,Będzie ją trzeba uiszczać nie tylko u sprzedawców detalicznych czy hurtowych (czyli w sklepach), ale również w jednostkach gastronomicznych oraz automatach które wydają klientom produkty końcowe z takimi opakowaniami. Zapłacić trzeba będzie dosłownie za wszystko.

Ciekawe czy Rolnicy zapłacą za folię bo zużywają jej tonami , kto zapłaci za ich utylizacja kosztuje ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

I to jest błąd. Gdyby tacy jak Ty poszli jednak na wybory i oddali głos na kogoś innego niż główna dwójka to byśmy mieli inny układ sił. Do tej pory myślałem, że to jest porażka tych dwóch partii, że nie przekonali do siebie niezdecydowanych ale to jest ich sukces. Mają twardy elektorat który na nich głosuje do tego młodzi wyborcy, którzy pierwszy raz biorą udział w wyborach raczej z ciekawości jak to wygląda i tak się to kręci.

Więc daj przykład na kogo i dlaczego mam głosować ? chętnie poznam te zalety których nie widzę 

polityk to taka k**wa  oszustka wszystkim obieca nikomu nie da i każe sobie odgórnie płacić 

Opublikowano

Co KRYJĄ Zakulisowe Gry WŁADZY? Kto POCIĄGA Za SZNURKI? | Phil Konieczny | Przygody Przedsiębiorców

KOKO TO NARÓD WYBRAŁ 12 PARTII U WŁADZY .

BARDZO CIEKAWE ALE , PRZEMILCZANE ?.

• Thanks 1
Opublikowano
34 minuty temu, GABBER85 napisał:

Już sie zaczynają  gąsienice

o co oni płaczą o troche dopłaty do paliwa? u nas nie do pomyślenia obornik na drogę (skąd go wziąć to majątek) a dodatkowo blokada autostrady -spróbujcie   

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v