Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

A willi byś nie chciał?

Nie, ten dom co mam mi spokojnie starcza xD A i garaż większy nie potrzebny, na motór i samochody spokojnie starcza ;) Ale jakąś działeczką inwestycyjną za free od Kościoła bym nie pogardził xD Mogę nawet jechać do Ojca Inwestora z Mateuszem poklaskać xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Mogę nawet jechać do Ojca Inwestora z Mateuszem poklaskać xD

No sorry, nie ma dostępu do kasy, to se już nie poklaszcze.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, andrzej78 napisał:

To ja nie wiem dlaczego tyle hałasu o działki Morawieckiego.?😃

W temacie działek Morawtzkego wątpliwości były co do okazyjnej ceny zakupu od KK ,  zmiany MPZP, ukrywania informacji o tej nieruchomości i przepisywania jej na żonę. Gdyby wywalił wszystko na stół to dużo lepiej by to wyglądało tylko byłby mniej wiarygodny przed pisowskim bidnym ludem

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Nie wyglądałoby. 

To zależy jaki wariant przyjmiesz - ja założyłem że nie było tam jakiś ekstremalnych akcji i dałoby sie to wytłumaczyć.

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Taaaaaa akurat, jak zwykle żeś po pijaku nie zrozumiał

hm tak powiedział ale nie chce mi się szukać , sprawdzam cie jakim trzeba być idiotą żeby wmawiać ze popiera sie konfe a nie ma bladego pojęcia co gadają liderzy ale za to co robi tusk i jaki pis jest bee to wszystko wiesz ?! 

Rada UE przyjęła rezolucję ws. zmian traktów… Minister Klimatu i Środowiska rządu D. Tuska bez dyskusji zaakceptowała niemiecki projekt centralizacji UE wbrew wcześniejszym zapowiedziom! Skandal!

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Wszystko idzie zgodnie z planem”

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Jaka jest puenta?

Przecież za Tuska Kabaret Moralnego Niepokoju darł z niego łacha ile wlazło. Nic się nie działo. A za kończącego się PISu nawet w Polsacie już z władzy żartować nie można było.:lol:

• Like 1
Opublikowano

u nas zniwa wpelni,orki ida na calego a wy lenie nic tylko internet i polityka...

bizon made in tusk sie zepsul i po robocie na chwile a znowu ma padac..

musze we wnioski sprawdzic co moge zaorac a co nie.

20 godzin temu, Ulman napisał:

kłania się nasza zidiociała polityka dwóch wrogów.

20 godzin temu, andrzej78 napisał:

Można jaśniej bo mi półkule niedomagają z racji późnej pory .😉

onuc niedomagaja zawsze...

20 godzin temu, Ulman napisał:

Tak po krótce - z racji uprzedzeń historycznych i tego że "nie lubimy" ruskich i niemców nie chcieliśmy się z nimi dogadywać więc koniec końców to oni dogadali się między sobą.  Obecnie prowadzimy dokładnie taka samą politykę i tak samo jesteśmy względem nich bardzo słabi.  Aaaaa i bym zapomniał - tak jak kiedyś wierzymy że angole czy jankesi nam w razie czego pomogą.

tylko w ciasnym umysle pasikonika moga sie ulegnac takie bzdury..

9 godzin temu, galan99 napisał:

Kto żydom przyznał rentę ?.

Kto tych żydów wogóle wpuszcza do polskiego sejmu

Stalin zapoczątkował .

nie uczyli cie ze przed wojna zydzi mieli swoje partie i swoich poslow do sejmu ???

9 godzin temu, v11 napisał:

ło joj tego nie wiedziałem -Ze niemcy wypłacają SSmanom -to sprawa głośna ale że nasi żydom -ciekawostka 

od lat to powraca.

gdybys  wyjechal do cieplych krajow to polska emerytura ci sie nalezy czy nie ??  jakie ma znaczenie gdzie mieszkasz, jesli masz wypracowana.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacus napisał:

u nas zniwa wpelni,orki ida na calego a wy lenie nic tylko internet i polityka...

My już dawno po żniwach, dawno poorane, potalerzowane, ciągniki do marca w garażu mogą odpoczywać xD  A u was lenie nie chciały wcześniej kosić i teraz święta w polu was zastaną xD Pomiot z kurnika już na polach dawno rozrzucony i agregatem talerzowym wymieszany, na wiosnę zostały tylko działki gdzie poplon na zimę zasiany.

Widać u was taka bida, że nawet kombajnów nie ma żeby na czas wykosić xD A w priwiślańskim kraju pełno kombajnów to i w połowie listopada ciężko było znaleźć kukurydzę na polach.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

A tak se drzemy łacha żeby nie wyjść z wprawy.:lol:

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

A co? Asfalt ma być teraz biały a linie czarne?:lol:

żeby murzynów nie obrażać to nie może być czarny 

2 minuty temu, jacus napisał:

musze we wnioski sprawdzic co moge zaorac a co nie.

qqu nie możesz tylko talerzować chyba ze zasiejesz  no i ugorowanie nie zapomnij  

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

My już dawno po żniwach, dawno poorane, potalerzowane, ciągniki do marca w garażu mogą odpoczywać xD  A u was lenie nie chciały wcześniej kosić i teraz święta w polu was zastaną xD 

na waszych piachach to chyba powódź wam nie umożliwia pracę 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał:

na waszych piachach to chyba powódź wam nie umożliwia pracę 

Pod truskawki sto razy wolę nasze piachy niż glinę ... Jak nie pada to podleję, a na glinie jak zaleje truskawki na 3-4 dni to po zbiorach na dany rok ... Postoją truskawki 3-4 dni w wodzie to może się tyle chorób grzybowych namnożyć, że możesz plantację skasować a nie liczyć pieniądze ... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v