Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

To już historia.

Teraz każdy może być panem.

Wystarczy trochę chęci, a nie czekania na socjal.

Zazdroszczenie bogatszym nie da zbyt wiele.

Powiadasz że to dobre jest . ŻE KAŻDY MOŻE BYĆ PANEM ?.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Leszy napisał:

Powiem tak. Wielu pisze, że każdy powinien robić na siebie, a jak nie da rady to ma zdychać. Ok. Ale trzeba mieć plan na to, że ludzie zdychać nie będą chcieli. 

Tylko ludzi trzeba zachęcać do pracy na siebie a nie dawać socjal za free. Nie masz pracy, to po co dawać za darmo kasę, niech ktoś taki np zamiata chodniki w gminie i za to dostaje pieniądze na utrzymanie ... Pełno krzaków jest przy ulicach, dać sekatory, siekiery i niech robią porządki...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

@mirro Pan Generał przejmie się jak , padnie  100 szeregowych na froncie bo nie taktycznie poprowadził działania ?.

Wkraczasz na śliski grunt a moja odpowiedź mogłaby źle wyglądać.

Powiem tyle. Dowódca przejmuje się zawsze stratą swoich podwładnych ale taką ma robotę i to jest właśnie samotność dowodzenia. 

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

To już historia.

Teraz każdy może być panem.

Wystarczy trochę chęci, a nie czekania na socjal.

Zazdroszczenie bogatszym nie da zbyt wiele.

Mówimy o biedzie jaka była kiedyś i co robili burżuje z ludźmi, a nie teraz o socjalu.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

Nie zmieniaj tematu .

jak by  nie komuna, to większość by była pachołami i świn.....mi , komuna wyzwoliła dała prawa człowieka .

Człowieku. Ja mam w rodzinie i takich co na tym zyskali i takich co stracili, a tu gdzie mieszkam to było neutralnie bo ziemię chłopi mieli już za cara. 

• Like 1
Opublikowano

Nie pamiętam aż tak wstecz.

Jedynie pisałem, że zabójstwo, to zawsze zabójstwo.

Ludzie tylko szukają usprawiedliwienia dla swych czynów.

1 minutę temu, Desperado napisał:

Mówimy o biedzie jaka była kiedyś i co robili burżuje z ludźmi, a nie teraz o socjalu.

Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

Powiem tak. Wielu pisze, że każdy powinien robić na siebie, a jak nie da rady to ma zdychać. Ok. Ale trzeba mieć plan na to, że ludzie zdychać nie będą chcieli. 

Tym aspektem właśnie powinno zająć sie Państwo. 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Ło matko! To czemu teraz świętujemy pozbycie się komuny?:lol:

Jak myślisz czemu świętują .

Bo komuna zabrała i upaństwowiła dała pracę ludowi .

Pany świętują bo teraz pan ma wszystko a dziad nic . ZA KOMUNY MIAŁ PRACĘ I MYŚLAŁ ŻE JEST RÓWNY PANU .

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko ludzi trzeba zachęcać do pracy na siebie a nie dawać socjal za free. Nie masz pracy, to po co dawać za darmo kasę, niech ktoś taki np zamiata chodniki w gminie i za to dostaje pieniądze na utrzymanie ... Pełno krzaków jest przy ulicach, dać sekatory, siekiery i niech robią porządki...

To by trzeba było jeszcze mieć chęci do rozsądnego zarządzania. Kasę dawać(i to nie swoją) jest łatwiej. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, galan99 napisał:

Jak myślisz czemu świętują .

Bo komuna zabrała i upaństwowiła dała pracę ludowi .

Pany świętują bo teraz pan ma wszystko a dziad nic . ZA KOMUNY MIAŁ PRACĘ I MYŚLAŁ ŻE JEST RÓWNY PANU .

Czemu to upadło?

Czemu w kilku krajach w których ten ustrój jest , no nie jest zbyt dobrze?

Co poszło nie tak?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
29 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Już jest wszystko legalnie, Czabański pośrednio kieruje TV Republika, a w ustawie na temat RMN jest, że nie może tego robić, z tego powodu trzeba go odwołać i powołać nowego prezesa RMN.

Co ty w tych nowych mediach chcesz usłyszeć co się tak podniecasz zmianą ? Będzie o PISie a o machlojkach nowej władzy zero , podobnie było teraz . 

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Co ty w tych nowych mediach chcesz usłyszeć co się tak podniecasz zmianą ?

Nie chcę słyszeć partyjnej, tępej propagandy dla idiotów ... I jeżeli PO zrobi z TVP to samo co robi obecnie PIS to będę temu jak najbardziej przeciwny.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Leszy napisał:

Jak to rozumieć? 🤔🤔 Pomagać w zdychaniu. 🙃🙃😁

No właśnie nie. Pomagać w sytuacjach grożących zdechnięciem. Samo zdechnięcie pod płotem raz że nieestetyczne, dwa że psuje wizerunek Państwa.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Nie chcę słyszeć partyjnej, tępej propagandy dla idiotów ... I jeżeli PO zrobi z TVP to samo co robi obecnie PIS to będę temu jak najbardziej przeciwny.

Nie wiem czy ci odpowiada ale przekaz ze środowiska GW i TVN będzie dominował , tyle i tylko tyle .

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Nie wiem czy ci odpowiada ale przekaz ze środowiska GW i TVN będzie dominował 

Nie wiem co będzie, wiem co jest, Karnowski i Sakiewicz i nic więcej ... Wołoszański im 8 lat nie przeszkadzał, ogłosił że startuje do Sejmu i Sensacje XX Wieku zniknęły z TVP Historia... To są wolne i niezależne media ??

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Czemu to upadło?

Czemu w kilku krajach w których ten ustrój jest , no nie jest zbyt dobrze?

Co poszło nie tak?

Bo tak ma być jak Rosja .

Co powiesz na ten filmik .

ziemia obiecana a jak każdy zapłaci będzie śmiały

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Nie wiem czy ci odpowiada ale przekaz ze środowiska GW i TVN będzie dominował , tyle i tylko tyle .

Ile można słuchać kłamstw?

Usłyszysz prawdę to może i ty oczy otworzysz.

Przed chwilą, galan99 napisał:

Bo tak ma być jak Rosja .

Co powiesz na ten filmik .

ziemia obiecana a jak każdy zapłaci będzie śmiały

Powiem że to film.

Przestań żyć fikcją 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Usłyszysz prawdę to może i ty oczy otworzysz.

Uuuuuu Panie Kolego. Do tego to trza się solidnie przygotować. jakieś kadzidełka, muzyka relaksacyjna i dopiero potem można coś powoli próbować przyswajać.:lol:

Może nawet poprosić kogoś żeby trzymał za rękę.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v