Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał:

Kto biadoli chyba ci na granicy tylko mało i mało .

Jeśli natomiast będziesz gonić za pieniędzmi, możesz nigdy nie znaleźć swojej pasji. Jasne, że bez pieniędzy nie da się żyć i że one są potrzebne. Ale paradoksalnie prawda jest taka, że im więcej mamy, tym więcej potrzebujemy. A gdyby tak uprościć swoje życie, chcieć mniej

To może od siebie zacznij. Po co na zbiory jeździsz?

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Za czołem przed Unią i tak zostało .

Po co tyrać tak na roli jak można inaczej .

Tylko ziemia i ziemia i mało i nocami ryją .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

dla wyborców rudego  pójdą siedzieć 🤭  prezes CPK za pisu został prezesem kolejki

wiceminister energii PIS  czy tam jak zostanie prezesem JSW 

magdalenka pierwsze my sie nachapiemy później wy i nikomu z głowy włos nie spadnie 

😆

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, galan99 napisał:

Będziesz zarabiał 100 tyś ,za chwilę za mało bo będziesz wydawał i potrzebował więcej ile więcej 200 tyś ?. Gdzie jest granica szczęścia .

To zjawisko jest znane ludziom od czasów gdy jeszcze w jaskiniach siedzieli. To jest zupełnie naturalne ale socjalizm który wielbisz tak zrył ludziom beret że tak jak ty , myślą że bycie dziadem jest cnotą a jak ktoś się rozwija to jest pazernym krwiożerczym kapitalistą wyzyskiwaczem, spekulantem i Bóg jeden wie kim jeszcze. Nasza cywilizacja upadnie bo obecnie mamy kult robola i niedojdy a ludzie którzy do czegoś doszli są potępiani.

15 minut temu, andrzej78 napisał:

Niektórym wystarczy "tylko " aby mieć dużo hektara.😆

Widzisz w tym coś złego? 

2 minuty temu, galan99 napisał:

Szkoda gadać , ja będę się śmiał z tego co wprowadzają bo to mnie śmieszy .

A co wprowadzają? 

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

To zjawisko jest znane ludziom od czasów gdy jeszcze w jaskiniach siedzieli. To jest zupełnie naturalne ale socjalizm który wielbisz tak zrył ludziom beret że tak jak ty , myślą że bycie dziadem jest cnotą a jak ktoś się rozwija to jest pazernym krwiożerczym kapitalistą wyzyskiwaczem, spekulantem i Bóg jeden wie kim jeszcze. Nasza cywilizacja upadnie bo obecnie mamy kult robola i niedojdy a ludzie którzy do czegoś doszli są potępiani.

Widzisz w tym coś złego? 

A co wprowadzają? 

W czasach, gdy ludzie siedzieli w jaskiniach, pracowali tylko tyle, aby się najeść, a posiadanie zbędnych dóbr doczesnych było i niepotrzebne, i niebezpieczne, wszystko wytwarzano tylko w ilościach niezbędnych do przetrwania i w miarę zużywania zastępowano nowymi wyrobami

Dopiero osiadły, rolniczy tryb życia spowodował, że osoby, które poświęcały swój czas na uprawę roli i hodowlę, nie miały go na inne , wyspecjalizowane wyroby, w ten sposób powstało rzemiosło i handel wymienny - wyroby za żywność

a niegraniczona chęć posiadania cora zwiększej ilosci dóbr to czasy nawet nie plemienne, a raczej tworzenie się wspólnot w postaci księstw, wprowadzenie powszechnie środków płatniczych związanych z kruszcem w postaci srebra czy złota i sterowanie przez kastę kapłanówi szlachtę wartością tychśrodków płatniczych, aby osiągnąć maksymalny zysk przy minimum pracy

Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

Widzisz w tym coś złego? 

Chodzi tu o magiczne słowo "tylko " - w znaczeniu - reszta się nie liczy , chodzi o ludzi sfiksowanych na punkcie posiadania  ha, jakoby to był wyznacznik statusu społecznego .

Opublikowano

nadal nie rozumiem co w tym złego🤔

21 minut temu, galan99 napisał:

Cały Tomaszów ,wyzbieraj  wszystkie hektary czy ci ktoś broni i zapierda...j . Nastawiaj wiatraków , kto ci będzie bronił .

Na co to jest odpowiedź? 

Opublikowano
32 minuty temu, jahooo napisał:

W czasach, gdy ludzie siedzieli w jaskiniach, pracowali tylko tyle, aby się najeść, a posiadanie zbędnych dóbr doczesnych było i niepotrzebne, i niebezpieczne, wszystko wytwarzano tylko w ilościach niezbędnych do przetrwania i w miarę zużywania zastępowano nowymi wyrobami.

Historia zatacza koło?

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

.....bo wszyscy po równo mieć powinni...chyba o to chodzi.

Robić by nie było komu bo dla idei nikt by nie pracował 

Opublikowano

Wszystkim równo -każdemu gówno

6 godzin temu, witejus napisał:

A co się podziało?też znasz z opowieści dziadków, mam rozumieć że czworaki w których mieszkała twoja babka to był luksusowy hotel w onych czasach

Prababka,do dzisiaj rodzina tam mieszka

49 minut temu, Roman176 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Robiles porządek na święta i znalazles wreszcie mundur dziadka??

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v