Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Dwa razy w życiu robiłem strzelania na potrzeby atestu strzelnicy. Powiem tak. Wszystko jest względne. Ilośc rykoszetów również.Jak miało przejść, to przeszło. Jak miało nie przejść, to nie przeszło.:lol:

Wielu ludzi w okolicy czekało na ta strzelnicę zwłaszcza w pierwszej lokalizacji. Ale wygląda na to, że przez głupków i złodziei z pisu strzelać nie będzie można i w drugiej lokalizacji.

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

W twoim galicyjska nędza poczyniła ogromne spustoszenie 

nedze to znam tylko  z opowiesci dziadkow. u nas sa nawet ludzie ktorzy sie tak nazywaja🤣.

a pozniej cos sie podzialo w guberni kieleckiej..

29 minut temu, DTaras napisał:

Ja tego nie poznaję i często tak se zażartuję, że trafię w punkt i wtedy się orientuję. Podobnie mam z kobitami. Jak akurat jest co do zrobienia to liczą się siły i to co ma pod kudłami. O cyckach i podwoziu niema czasu pomyśleć. Moja się do dziś nie przyzwyczaiła, że stary tak może a co za tym idzie bywa cicho w domu...

ciche dni w domu ?? kurna ostatnie to chyba byly kiedy sie urodzilem, wtedy dziadek umarl, rodzice nie mieli takiego zwyczaju i ja to kontynuuje...to pewnie przez wspomnienie babki..nieraz ostro jest ale nigdy na dluzej niz 1-2 dni. starej trudno by bylo przestac gadac 🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, jacus napisał:

nedze to znam tylko  z opowiesci 🤣.

Podobno człowiek szybko się przyzwyczaja....do otoczenia ..🤭 i wydaje mu się normalnym.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
26 minut temu, jacus napisał:

a pozniej cos sie podzialo w guberni kieleckiej..

A co się podziało?też znasz z opowieści dziadków, mam rozumieć że czworaki w których mieszkała twoja babka to był luksusowy hotel w onych czasach

Opublikowano (edytowane)

Z czasem wiele rządów może dojść do wniosku, że nie ma sensu dotować rolnictwa które produkuje coraz drożej bo można sprowadzić z zagranicy.  Dotacje mogą być podtrzymywane na takim poziomie by utrzymać produkcję na poziomie bezpieczeństwa żywnościowego kraju a nie wspierać produkcję którą potem jest problem gdzieś wypchnąć za granicę.

Z drugiej strony  nie ma co się łudzić trwająca nie wiadomo ile jeszcze wojna w UA walnie wiele rządów ostro po kieszeni. Każdy będzie szukał cięć.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
32 minuty temu, andrzej78 napisał:

Idzie nowe ,na razie za Odrą.

Screenshot_20231218-140517~2.png

Bardzo dobrze nic na rolnictwo nie przeznaczyć wszystko tylko dotowane i dopłacane .

Tak samo do innych produkcji przemysłowych .

17 minut temu, hubertuss napisał:

Teraz Polska niemiecka to szybko przelezie heheh.

Bardzo dobrze żadnych dopłat , tylko podnieść podatki o 50 % .

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

I jeszcze cenę żywności o 100% w górę i będzie git. 😁

Opublikowano (edytowane)

Bardzo dobrze tego się trzymajmy .

Siennica Różana praktycznie ostania piekarnia ostała , piecze smaczny chleb cena 5,50 zł jakby podrożało 0 100 % . To warto kupić niż gniota z Marketu .

By nie zapomniano .

https://www.facebook.com/reel/1814047019027619

NIE MOŻNA BYŁO TEGO POMINĄĆ LEWACTWA .

https://www.facebook.com/watch?v=292340006096649

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Bardzo dobrze tego się trzymajmy .

Siennica Różana praktycznie ostania piekarnia ostała , piecze smaczny chleb cena 5,50 zł 

W mojej okolicy chleb po 4,60. Ale w promieniu 30 km z 8 piekarni i jeszcze więcej Biedrów.

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

A dlaczego podatki mają iść w górę jak dopłaty będą skasowane? Jaki między tym jest związek?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v