Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał:

Holendrzy powinni ograniczyć latanie

Aaaaa pewnie że można ograniczyć. Jak w Polsce będzie CPK, to sie ograniczy ilość operacji lotniczych ze swoich lotnisk i ogłosi sukces. A potem dop.erdoli Polsce za nadmierna emisję, albo też wymusi ograniczenie ilości operacji lotniczych i tak zakończy się sukces CPK.:lol: Warunek powodzenia planu jest jeden. Trza poczekać aż Polska wybuduje port.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

A potem dop.erdoli Polsce za nadmierna emisję, albo też wymusi ograniczenie ilości operacji lotniczych i tak zakończy się sukces CPK.

Miruś, gdyby na początku lat 20 ub wieku pier**lili takie brednie to dziś na miejscu Gdyni hulałby wiatr i wydmy a nie byłoby portu.Po co port w Gdyni jak jest port w Gdańsku.

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Miruś, gdyby na początku lat 20 ub wieku pier**lili takie brednie

No wiesz, Jak tak se patrzę na kolejne pomysły i kierunki co do ochrony klimatu państw zachodu, to raczej moje pi.rdolenie może być samospełniającą się przepowiednią. W czasie który przywołałeś były inne priorytety. Teraz zaś są inne.

Opublikowano

https://www.facebook.com/1850123886/posts/10220466907463291/?app=fbl

Wasz bohater Narodowy, jesteście teraz dumni .

Nowy minister sprawiedliwości i prokurator generalny Adam Bodnar poinformował, że jedna z jego pierwszych decyzji po objęciu urzędu to podpisanie wniosku do premiera Donalda Tuska o przystąpienie do Prokuratury Europejskiej

Adam Bodnar (z prawej) wystartuje z list Koalicji Obywatelskiej do Senatu.

Morduj Polaków w imię Boże, czyli skandal na soborze

Pewien niemiecki dominikanin próbował przekonać całą chrześcijańską Europę, że Polacy to naród pogan, których powinno się wyrżnąć w pień…

Wacław Potocki pisał w swoich "Moraliach", że "póki świat światem, nie będzie nigdy Niemiec Polakowi bratem". Stosunki między obydwoma narodami od wieków pozostawiały wiele do życzenia. Najlepiej o tym świadczy przypadek pewnego niemieckiego dominikanina, który wywołał międzynarodowy skandal. Dlaczego? Przekonywał chrześcijańską Europę, że jesteśmy narodem pogan, których powinno się wyrżnąć w pień…

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

po co robić dodatkową konkurencję niemieckim lotniskom.

Mamy hurra analizę tej inwestycji, natomiast chyba nie mamy żadnego planu alternatywnego na wypadek, gdyby jednak ograniczenia w transporcie lotniczym się pojawiły. A ja myslę że to będzie kwestią czasu i oby nie zbiegło się w czasie ze startem CPK.

2 minuty temu, galan99 napisał:

Przekonywał chrześcijańską Europę, że jesteśmy narodem pogan, których powinno się wyrżnąć w pień…

Ojej a my zachwyciliśmy się judeo- chrześcijańskimi korzeniami Europy. Co za niefart, czyżby pomyłka jakaś?:lol:

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Mamy hurra analizę tej inwestycji, natomiast chyba nie mamy żadnego planu alternatywnego na wypadek, gdyby jednak ograniczenia w transporcie lotniczym się pojawiły.

Myślisz że Niemcy urwą kurze złote jaja?😊

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

jak nieudacznicy z Siemiatyckiego pisu budowali strzelnicę na której być może nikt nigdy nie wystrzeli. Kosztowała 9 mln zł choć pierwszy wykonawca zaoferował budowę za 7 mln.

Jak politycy PiS z domniemanym trucicielem orłów zbudowali strzelnicę, na której nie można strzelać (msn.com)

Dodam tylko, ze ta droga która tak przeszkadzała w pierwszej lokalizacji w Klukowie to żwirówka prowadząca donikąd którą jeździ kilku rolników. Można by się tym zająć przed wyborami samorządowymi i pogonić Bombla i Zgieruna truciciela. Odkąd tylko pisior zaczął rządzić w powiecie to od razu widać grube przekręty.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Dwa razy w życiu robiłem strzelania na potrzeby atestu strzelnicy. Powiem tak. Wszystko jest względne. Ilośc rykoszetów również.Jak miało przejść, to przeszło. Jak miało nie przejść, to nie przeszło.:lol:

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, andrzej78 napisał:

To trochę jest magia procentów i efekt bazy.

W 91 roku Niemcy mieli pkb per capita ok 30 tys USD , obecnie 43 tys USD co oznaca 13 tys USD wzrostu.

U nas w tym samym okresie wzrosło z 4700 USD do 16700 czyli o 12 tys USD. 

Co prawda można powiedzieć że byliśmy 6x biedniejsi a teraz jedynie 2,5x ale kwotowo to wciąż taka sama różnica.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
13 godzin temu, galan99 napisał:

Nowacka nie będzie powiadać ile ma być godzin religii w szkole .

Barbara Nowacka chce ograniczyć lekcje religii. Szymon Hołownia: to nie jest decyzja ministra czy biskupa

Nowa ministra edukacji Barbara Nowacka poinformowała, że chce ograniczyć religię w szkołach do jednej lekcji finansowanej z budżetu państwa. Do tej propozycji odniósł się marszałek Sejmu Szymon Hołownia w programie "Wybory kobiet". — Decyzję w sprawie tego, ile lekcji religii powinno być w szkole, powinna podejmować społeczność szkolna, a nie żaden minister czy biskup — stwierdził Hołownia.

spolecznosc szkolna podejmie decyzje ze beda zredukowane do zera.. w sporej cesci szkol ponadpodstawowych tak bedzie ,moze  w podstawowkach sie uchowa na wsi/

1 godzinę temu, mirro napisał:

Aaaaa pewnie że można ograniczyć. Jak w Polsce będzie CPK, to sie ograniczy ilość operacji lotniczych ze swoich lotnisk i ogłosi sukces. A potem dop.erdoli Polsce za nadmierna emisję, albo też wymusi ograniczenie ilości operacji lotniczych i tak zakończy się sukces CPK.:lol: Warunek powodzenia planu jest jeden. Trza poczekać aż Polska wybuduje port.

kryzys albo nastepna pandemia to pokaze..

1 godzinę temu, witejus napisał:

Miruś, gdyby na początku lat 20 ub wieku pier**lili takie brednie to dziś na miejscu Gdyni hulałby wiatr i wydmy a nie byłoby portu.Po co port w Gdyni jak jest port w Gdańsku.

1 godzinę temu, witejus napisał:

Wówczas też priorytetem było by Polska była słaba i zacofana.

kurwizja weszla juz nie tylko do glowy,takze do mozgu 🤣

zeby porownywac tamta sytuacje z dzisiejsza, to kurna nawet urodzenie w kieleckiem nie tlumaczy ..

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

spolecznosc szkolna podejmie decyzje ze beda zredukowane do zera.. w sporej cesci szkol ponadpodstawowych tak bedzie ,moze  w podstawowkach sie uchowa na wsi/

kryzys albo nastepna pandemia to pokaze..

kurwizja weszla juz nie tylko do glowy,takze do mozgu 🤣

zeby porownywac tamta sytuacje z dzisiejsza, to kurna nawet urodzenie w kieleckiem nie tlumaczy ..

W twoim galicyjska nędza poczyniła ogromne spustoszenie 

Opublikowano
jacus napisał:

u mnie biura sprzata czasami wlasciciel firmy  ze swoim chlopakiem - ten to juz przegiety jest,, po glosie od razu rozpoznasz ze z innej parafii.  

Ja tego nie poznaję i często tak se zażartuję, że trafię w punkt i wtedy się orientuję. Podobnie mam z kobitami. Jak akurat jest co do zrobienia to liczą się siły i to co ma pod kudłami. O cyckach i podwoziu niema czasu pomyśleć. Moja się do dziś nie przyzwyczaiła, że stary tak może a co za tym idzie bywa cicho w domu...

witejus napisał:

Myślisz że Niemcy urwą kurze złote jaja?😊

To są jaja pozłacane i to pisakiem do nagrobków. Gdyby były złote to Niemcy weszliby na to podwórko. Gdybyś jednak pisał o złotych jajach w sensie przednich żartów - no to możnaby podyskutować, że trochę przeginasz bo Warszawa wymaga inwestycji w logistykę i kto chociaż raz jechał A2 to przyzna rację a to tylko czubeczek tego problemu. Reszta to koncert życzeń poczynając od wizjonerów przez księgowych po polityków. I każdy szarpie w swoją stronę.

Opublikowano
2 godziny temu, Roman4321 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Ja tu nie widze żadnego zastrzeżenia, że lekcje religii nie moga się odbywac na przykład tylko raz w miesiącu 1 godzina ani że muszą być na świadectwie.

Opublikowano
mirro napisał:

Noooo delikatna różnica jest. Choćby taka że obecnie parę lotnisk mamy a wtedy z portami morskimi był jednak problem.

Na dzień dzisiejszy to trzeci port. Nawet Szczecin jest większy choć nie leży nad morzem. Budowa tego portu była koniecznością i transport morski po dziś dzień króluje. Moim zdaniem te tematy można porównać tylko przy pianiu na cześć CPK w refrenie aby do melodia do mózgu weszła - nic więcej.

Też coś napisałem ale chyba się posypało forum

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v