Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

ten dzierganiec to kolejny z miliardów dowodów na to co jeszcze raz powtórzę

z praktycznej percepcji wynika że jako tako myślących i sensownie samodzielnie działających w populacji człowieka (rzekomo) rozumnego jest tak ok 2% a cała reszta gdyby pozostawić ją samej sobie na planecie w jednym dziesięcioleciu wróciła by do jaskiń a i to tylko w nikłym procencie który by przeżył

i jeszcze taki "przy okazji" wniosek - w tym temacie nie pisuje pięćdziesięciu użytkowników af zatem statystyczna szansa że tu się ktoś z tych dwu procentów trafi jest praktycznie żadna :P "szanowni" współjaskiniowcy xD
po namyśle jednak doprecyzuję - wśród (samodzielnych) rolników ten odsetek jest korzystniejszy tak że .. ta szansa jest większa od zera

Jak ktoś myśli inaczej od reszty to ciężko takiemu człowiekowi egzystować 

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Cuda się dzieją wróciła Praworządność i demokracja .

Jakie to piękne 50 miliardów Euro od Unii  pomocy, dla WALCZĄCEJ UKRAINY .

Dziś w Sejmie zostanie zapalone światło chanuki , będą Politycy najwyższego szczebla.

Piękna wypowiedz Marszałka Hołowni na temat . Grzegorza Brauna  gdzie może mieć miejsce wstępu to na salę sądową.

Będzie w sejmie głosowanie by pozbawić  Grzegorza Brauna  immunitetu poselskiego . Popierają to inne kluby by tak się stało .

A .Szłapka NASZE STANOWISKO JEST JEDNOZNACZNE TRZEBA WSPIERAĆ UKRAINĘ.

Nie tak prosto go pozbawić immunitetu... ciężko nawet uchylić immunitet... zresztą komu ja to tłumaczę...

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

cholera głupio za coś takiego lajka stawiać choć to święta prawda

Próbuję przemycić czasem coś co może uratować kiedyś, komuś życie.lol_.gif&key=3d150bf2e45d20c009d25e2bc0fc528f6123cc442504bb55833fa4d5b0c7e868

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Nie tak prosto go pozbawić immunitetu... ciężko nawet uchylić immunitet... zresztą komu ja to tłumaczę...

Ja obstawiam że go wywalą .

Jak reszta obstawia ?.

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie jest ciężko, o ile zbyt mocno tego nie okazuje.

Problem się robi jak to widać.

2 minuty temu, galan99 napisał:

Jak reszta obstawia ?.

Też tak.

Muszą zadbać o wizerunek.

Opublikowano

A mie ten maorys nie wadzi - chyba żeby w mnie chciał wytatuować. To będzie miał okazję autosprawdzić swoją medycynę.

dysydent napisał:

niekoniecznie pod warunkiem że ta reszta o tym nie wie

A mie ten maorys nie wadzi - chyba żeby w mnie chciał wytatuować. To będzie miał okazję autosprawdzić swoją medycynę.

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

Jak reszta obstawia ?.

Według mnie to w prezydenckich powinien startować.po ostatniej akcji ma ogromne szansę na wygraną jeśli Ci drudzy nie będą głosów liczyć 

9 minut temu, DTaras napisał:

No prawo dane ustawą można jeno ustawą zabrać. Ja bym nie ruszał bo to będzie ustawa w stylu PiS i woda na kolejny młyn.

Nie ustawa w stylu pis. Teraz to się nazywa równość i praworządność

Opublikowano
17 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale że jak, że tak?🤣

Na każdego przyjdzie czas. Ale instynkt stadny często źle wychodzi🤭

Opublikowano (edytowane)

jeszcze powrócę do emerytur ale już ogólnie
https://forsal.pl/gospodarka/demografia/artykuly/9379823,dlaczego-dzietnosc-w-polsce-spada-powodem-struktura-demograficzna-i-wiek-rodzacych.html

definicja skutków problemu ma w sobie i tego problemu rozwiązanie

"Coraz mniej osób będzie pracować na większą liczbę emerytów, rosnąć będą wydatki na ochronę zdrowia oraz zapotrzebowanie na opiekunów."

im wyższy haracz na utrzymanie starców muszą ponosić zawodowo (i prokreacyjnie) czynni tym mniej stać ich na dzieci i albo świadomie społeczeństwo potnie systemy socjalno-geriatryczne albo system się zawali i tak pod własnym ciężarem.
Jedynym sposobem na zwiększenie dzietności jest likwidacja emerytur jakichkolwiek, inne sposoby sa niezgodne z prawami Natury i z góry skazane na kolaps demograficzny społeczeństw a czy to się komu podoba czy nie to jeszcze żadnej "dyskusji" z Naturą nic żywego nie wygrało

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, galan99 napisał:

Siedzą ale nie odpier....ą .

przez durne decyzje niektórych łajz ludzie umierają, a Ty jakiejś świeczki obcej religii bronisz 🤔

Opublikowano

brak funduszy na telefon zaufania, psychologia dziecięca leży, prawo aborcyjne wywrócone, Memejamejza zerujący na rodzicach chorych dzieci, zamknięte szpitale w czasie wiruska. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v