Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Rolnik będzie zapie...ł do 65 a może i 67 lat wywracał i radlił za 1500 zł dobre .

a ile tam rolnik płaci Krusu? 200 PLN miesięcznie a chcesz emeryturę taką jak inni? ZuS na działalności standardowy 1300 PLn ,od najniższej krajowej 700 pln.

Ech następny patus

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

AWSowcy od dawna ryli pod każdą grupą społeczną. 

czy medyk po pandemi, czy górnik, czy milicjant, strasznie osłabili ich pozycję społeczną. 

gdyby ludzie mieli zajecie a nie od rana do wieczora tv to wyglądało by to inaczej 

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No właśnie o tym też wspominałem.

Mógł byś już skończyć go z siebie robić.

jeden czarno ziemowiec spierdolił ale jest najlepszy uprawy drugi patol piaskowy  

Opublikowano

Niedługo będziesz miał....skończą się górnicze przywileje....

1 minutę temu, Roman176 napisał:

jeden czarno ziemowiec spierdolił ale jest najlepszy uprawy drugi patol piaskowy

A w tłumaczeniu?

Opublikowano
20 minut temu, Roman176 napisał:

to zapytaj sie tych tu potentatów  jak na piaskach sie dobrze gospodarzy  .. u ciebie dobre ziemie a pszenice niektóre opłakanym stanie , już nie pisze o twojej pszenicy zmiotlonej z kluskami mojego paznokcia 

Gdzie i kiedy widziałeś moją pszenice? 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Pany może jakieś argumenty a nie ubliżanie sobie wzajemnie?

O tej porze może być ciężko, wieczorem zazwyczaj atakuje pijany Roman ... Taki "standard" w tym temacie ...

Ale jeszcze kilka kieliszków/butelek/puszek i znowu zniknie ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Pany może jakieś argumenty a nie ubliżanie sobie wzajemnie?

Tłumacze człowiekowi tylko że nie dostanie pomostowki mając hektary.

Nie wydaje mi się bym mu ubliżył 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Nie widzę w tym najmniejszego problemu.

Za to ty się zdziwisz i zobaczysz co to życie z roli.

mam więcej jak ty 

dwa taki zemnie patus ze mam zonę najlepiej wykształconą i też ma wysokie stanowisko 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Tłumacze człowiekowi tylko że nie dostanie pomostowki mając hektary.

Nie wydaje mi się bym mu ubliżył 

a ja czekam na moc ustawy a ty wyzywasz od pijaków ja wklejam ze mogę być dalej czyny zarodowo a ty obrażasz  

2 minuty temu, Ulman napisał:

Gdzie i kiedy widziałeś moją pszenice? 

@galan99   potwierdź czy wstawiłeś film o ulmana pszenicy

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał:

mogę być dalej czyny zarodowo

O ile mi wiadomo to pomostówka nie ma nic wspólnego z czynnościami zarodowymi xD Więc zarodowo możesz być dalej czynny xD 

Idź już lepiej spać, będzie lepiej dla wszystkich ...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

O tej porze może być ciężko, wieczorem zazwyczaj atakuje pijany Roman ... Taki "standard" w tym temacie ...

odezwał się potentat 2 hektarowej truskawki ...   socjalistyczny 

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

a ja czekam na moc ustawy a ty wyzywasz od pijaków ja wklejam ze mogę być dalej czyny zarodowo a ty obrażasz  

Sam zacząłeś wyzywać. Jedynie zareagowałem

W sumie to powinieneś podziękować za informację i się więcej dowiedzieć, ale wolisz wyzwiska.

Dobrej nocy.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

O ile mi wiadomo to pomostówka nie ma nic wspólnego z czynnościami zarodowymi xD

Idź już lepiej spać, będzie lepiej dla wszystkich ...

udowodnij to 

Opublikowano
19 minut temu, andrzej78 napisał:

Jeżeli podpisał lojalkę że będzie promował nową władzę w samych superlatywach . Skoro Michnik mógł pokochać Jaruzelskiego..,

Był by cios 

Mało kto by rozróżnił że to nie ten

Jarek, Jacek mała różnica 

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Sam zacząłeś wyzywać. Jedynie zareagowałem

W sumie to powinieneś podziękować za informację i się więcej dowiedzieć, ale wolisz wyzwiska.

Dobrej nocy.

w dupe sobie wsadź dobrą noc jak nikogo nigdy nie widziałeś i nie mierzyłeś alko to argumenty sobie zostaw siebie zobacz co co margines społeczny wypisz wymaluj ty 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roman176 napisał:

udowodnij to 

A ty czytaj co piszesz, ciężko będzie znaleźć co ma wspólnego pomostówka z czynnościami ZARODOWYMI xD Idź spać, odpocznij, za dużo wypiłeś i nie kontrolujesz tego co wypisujesz ...

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

w dupe sobie wsadź dobrą noc jak nikogo nigdy nie widziałeś i nie mierzyłeś alko to argumenty sobie zostaw siebie zobacz co co margines społeczny wypisz wymaluj ty 

....i wesołych świąt...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v