Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, hubertuss napisał:

Ja zaś mogę odwrócić do ciebie to pytanie skoro pis wygrał wybory to dlaczego nie rządzi a w sejmie dostaje baty .

Panie, bo to "UKŁAD" jest.....................

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Do wyborów  Prezydenckich  zobaczy się , na ile jest silna dana koalicja podpisana .

Teraz trzeba dać im czas działać co pokażą  co potrafią .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Będzie fajnie wystarczy z koalicji jak zaczną się wycinać kto na Prezydenta 2 już jest pewnych .

Rafał Trzaskowski.

Szymon Hołownia.

Do samorządowych Tusku misi osłabić 3 drogę .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Do drugiej tury przejdzie Trzaskowski i wygra. Jak dobrze pójdzie to obaj pójdą do drugiej tury pi snie ma bardzo kogo wystawić. A jak opozycja zacznie wywalać przekręty pisowców to może być biednie z głosami. Szczególnie, że gdzieś koło wakacji w pisie wezmą się za łby po przegranych wyborach samorządowych i euro parlamentarnych.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

ale zanim oni będą w większości, to trochę czasu minie, albo przez ten czas zmądrzeją. Młodzi głosowali na konfederacje, albo lewicę, bo nie uznają półśrodków. Potem to się stabilizuje. 

2 minuty temu, galan99 napisał:

Tu się mylisz nie patrz na siebie tylko na 18 latków do 25 lat to lewica .

Opublikowano (edytowane)

Młodzi głosowali na konfederacje

To jakoś słabo wyszło.

Konfederacja - 18 mandatów.

lewica .

Nowoczesna     6

Lewica Razem   7
Nowa Lewica   19

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

To jakoś słabo wyszło .

bezpartyjni z list Konfederacji   3
Korona                     2

Co ci słabo wyszło? 

Opublikowano (edytowane)

Popraw  .Faktycznie .

- Konrad Szczepan Berkowicz - Karina Anna Bosak - Krzysztof Bosak - Grzegorz Michał Braun - Bronisław Edward Foltyn - Roman Henryk Fritz - Sławomir Jerzy Mentzen - Krzysztof Mulawa - Bartłomiej Artur Pejo - Grzegorz Adam Płaczek - Włodzimierz Bogdan Skalik - Krzysztof Tuduj - Witold Sławomir Tumanowicz - Stanisław Tyszka - Michał Jan Wawer - Ryszard Jakub Wilk - Przemysław Janusz Wipler - Andrzej Tomasz Zapałowski

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Mandaty w Sejmie

W wyborach wybraliśmy 460 posłów. Podział mandatów prezentuje się następująco: PiS - 194 mandaty; KO - 157 mandatów; Trzecia Droga - 65 mandatów; Nowa Lewica - 26 mandatów; Konfederacja - 18 mandatów.

Partie składają się z partyjek z podpisanym cyrografem . Ghost Rider

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

To o co ci z tym chodziło i czemu edytowałeś post?

To jakoś słabo wyszło .

bezpartyjni z list Konfederacji   3
Korona                     2

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v