Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, hubertuss napisał:

Jak się nie zabiega o swoje sprawy to teraz najlepiej na unie zwalić. Ktoś tam był od nas negocjował coś? Teraz okazuje się, że ukraińskie ciężarówki są wożone gdzieś na Śląsk linia hutniczo siarkową pewnie też unia temu winna bo to jej linia.

a no mam ze dwa km do LHSu i nocami jak już dawno temu ruch non stop słychać że myślałem - jaka wojna, czołgi jadą czy ki diabeł, nasze żołdaki parę rakiet i helikopterów przegapili tak że nic nie wiadomo ;)
wczoraj w nocy bez przerwy ... pociąg za pociągiem czy jak ?

totalnie po za tematem; mógł by mi kto polecić jaki e-sklep z trójnikami, redukcjami i innymi nyplami, znaczy - z kształtkami hydraulicznymi co by był tani i niezawodny? na tym Allegro ocipieć można u nikogo nie mogę skompletować całego zestawienia a w rynku hydrauliki nie mam wprawy i ... no nie wiem gdzie szukać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

a no mam ze dwa km do LHSu i nocami jak już dawno temu ruch non stop słychać że myślałem - jaka wojna, czołgi jadą czy ki diabeł, nasze żołdaki parę rakiet i helikopterów przegapili tak że nic nie wiadomo ;)
wczoraj w nocy bez przerwy ... pociąg za pociągiem czy jak ?

totalnie po za tematem; mógł by mi kto polecić jaki e-sklep z trójnikami, redukcjami i innymi nyplami, znaczy - z kształtkami hydraulicznymi co by był tani i niezawodny? na tym Allegro ocipieć można u nikogo nie mogę skompletować zestawienia a w rynku hydrauliki nie mam wprawy i ... no nie wiem gdzie szukać

ja korzystam ze sklepdlarolnika, wiem, że są tańsze, ale u nich kupuję od lat

na allegro k1sc czy jakoś tak też często się zaopatruję, jak czegoś nie ma w aukcjach, można zapytać

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

każde państwo w każdych czasach marnotrawi więcej niż sensownie wydaje a nawet jeśli i co wyda zgodnie z przeznaczeniem... intencjią podatników np na policję to ....
https://www.tuwroclaw.com/wiadomosci,policja-popelnila-skandaliczne-bledy-przy-zatrzymaniu-maksymiliana-f-teraz-grozi-dziennikarzom,wia5-3315-72813.html

"Szczęśliwie, w Polsce dziennikarze nie korzystają i nie będą korzystali wyłącznie z informacji przedyktowanych przez rzeczników prasowych - informacji często bardzo skąpych, lakonicznych, niekiedy nieskładnych. Mają i będą mieli swoje źródła, swoich informatorów - także w szeregach policji. Docierają i będą docierali do świadków, dokumentów, nagrań."

zatem po co utrzymywać jakichś rzeczników prasowych przy wszelkiej maści instytucjach jeśli np w przypadku wrocławskim to dopiero z mediów dowiedzieliśmy się że policja nie może ufać sama sobie gdy ginie dwóch nazbyt ufnych kolegom którzy nie przeszukali zatrzymanego bodaj pobieżnie. Pierwsze komunikaty policyjne nic nie wspominały o miejscu gdzie bandzior postrzelił nazbyt ufnych nieszczęśników i że stało się to w radiowozie dowiedzieliśmy się dopiero z niezależnych od oficjalnych informacji mediów jak i to że ofiary nie są ofiarami własnego nieprofesjonalizmu a tzw kolegów

kolejny, poboczny wniosek - jak mamy ufać takiej policji gdy ona nie powinna ufać samej sobie?

mundurówki państwowe; "syf, kiła i (mój Boże - dosłowonie) ....."
aż nie wypadało dokończyć
smutne i przygnębiające a i tak coraz kosztowniejsze i końca nie widać bo po tej tragedii zostaną zaostrzone procedury przez co policja stanie się bardziej opresyjna i skrupi się to na nas wszystkich

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

smutne i przygnębiające a i tak coraz kosztowniejsze i końca nie widać bo po tej tragedii zostaną zaostrzone procedury przez co policja stanie się bardziej opresyjna i skrupi się to na nas wszystkich

Powstanie tona nowych kwitów, zostanie opracowany plan naprawczy, potem harmonogram jego wdrożenia, potem plan szkoleń, potem rozesłane to do komend, potem tam znowu plan szkolenia, potem konspekty , potem meldunki o przeprowadzonych szkoleniach, potem raport z wdrożenia planu naprawczego a potem zostana rozdane nagrody i medale. To tak w skrócie.

Opublikowano

a potem znowu jakas tragedia.. tyle lat pracy i taki podstawowy blad.. to chyba wynik tych wydarzen z ostatnich lat w ktorych zginelo kilku zatrzymanych ,oni zaplacili za smierc stachowiaka i innych.

za smierc nastolatki w andrychowie pierwsza zaplacila rzeczniczka komendy  w wadowicach.. tam nie takie cyrki[nie chodzi o tragedie] sie dzialy w kalwarii zebrzydowskiej i nikt ze stolkow nie polecial..

Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał:

kolejny, poboczny wniosek - jak mamy ufać takiej policji gdy ona nie powinna ufać samej sobie?

A to juz poważniejszy problem. Bo schodzi w dół. Dół widzi że nie może ufać górze, czyli i tak każdy może sprzedać każdego. W policji będzie ciężko odsiać plewy. W wojsku było latwiej kiedy zaczęły si misje

2 minuty temu, jacus napisał:

a potem znowu jakas tragedia.. tyle lat pracy i taki podstawowy blad..

Policja jeszcze nie spotkała się z wysypem i dużym natężeniem uzbrojonych świrów. Radykałów też wielu nie było, ani obwieszonych trotylem. No taki Kraj. Ale poziom frustracji, dewiacji, zwykłych chorób psychicznych będzie rósł. Trza się liczyć z większą ilością chętnych do konfrontacji. 

Opublikowano (edytowane)

nno mają i policjanty swoją "misję"; wyłapać pismaków co ich niekompetencje przejrzeli
zawsze to mniej groźny wróg jak ten na misjach wojskowych

"W 2016 roku miejscowa policja bezskutecznie poszukiwała go, bo miał być przesłuchany jako świadek w sprawie o oszustwo. Ale przez półtora roku nigdzie nie mogła go znaleleźć. Marcin Rybak, wtedy dziennikarz śledczy Gazety Wrocławskiej, a dziś Gazety Wyborczej, odnalazł mężczyznę w parę chwil. Po prostu wpisał jego nazwisko do wyszukiwarki. Na pierwszej pozycji wyświetliła się nazwa i adres firmy Maksymiliana F. Pod tym adresem drzwi otworzył dziennikarzowi poszukiwany mężczyzna. Był tam cały czas."

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał:

nno mają i policjanty swoją "misję"; wyłapać pismaków co ich niekompetencje przejrzeli

Ale taki pismak, też szybki może być i przez to trudny do złapania. A że to bestia nieufna. to i na zasadzki wyczulony.:lol:

Opublikowano (edytowane)

i na technologii się zna bo może już nie używać maszyny do pisania a komputera a co niektórzy nawet wiedzą że te szklane z tyłu smartfonów to kamery i jeszcze weźmie sfilmuje jak pomylą adres i wywalą drzwi u sąsiada :P

w ostatnim filmie gostek opisuje innego systemowego poeba

zaleca tu zgłoszenie poeba na policję
gdzieee?!! xD

na szczęście dopuszcza inną opcję - do czubołapów
o tu już lepiej, Ci pakują w kaftan i nawet jak by miał kaema w portkach skitranego to jak....?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

@mirro Już nie długo będą wielkie zmiany . Donald Trump POWRÓCI .

Donald Trump czy Joe Biden? Amerykanie zabrali głos .

Jak wynika z badania opinii publicznej dziennika "Wall Street Journal", w walce o Biały Dom, Trump przeważa nad Bidenem w stosunku 47 do 43 punktów procentowych. Sondaż przeprowadzono od 29 listopada do 4 grudnia. Margines błędu wynosi 2.5 pkt proc.

Zdaniem zwolenników Trumpa, byłby on zdolny lepiej radzić sobie z gospodarką, miałby większe sukcesy w walce z inflacją i przestępczością. Uporałby się skuteczniej z bezpieczeństwem na granicach i wojną między Izraelem a Hamasem. Biden przeważa nad konkurentem w kwestiach łączących się z aborcją i tonem, jaki zachowuje w polityce.

"Najpoważniejsze dla wyborców wydaje się obecnie bezpieczeństwo na granicach. W sytuacji, kiedy Biden się waha, Trump prowadzi z nim w tej sprawie z przewagą 30 pkt proc." — zwraca uwagę USA Today.

Opublikowano
30 minut temu, dysydent napisał:

Łooooo Panie. Jakbym chciał wszystkich pojebów co z jakimiś pretensjami przychodzą opisywać, to dopiero byłby poradnik.:lol:

2 minuty temu, galan99 napisał:

@mirro Już nie długo będą wielkie zmiany . Donald Trump POWRÓCI

W sumie to dobrze nie wróży,

Opublikowano (edytowane)

opisać, komercyjnie opublikować, poeby przestaną się demaskować z obawy że staną się "sławne inaczej" a wydawca będzie wreszcie żyć "godnie"
czy lepiej to niż budować chłodnie? ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

czy lepiej to niż budować chłodnie?

Chłodnie. Nie uznaję pozostawania w zacietrzewieniu, obrazie albo knuciu jak dopiec. 

Opublikowano
56 minut temu, dysydent napisał:

i na technologii się zna bo może już nie używać maszyny do pisania a komputera a co niektórzy nawet wiedzą że te szklane z tyłu smartfonów to kamery i jeszcze weźmie sfilmuje jak pomylą adres i wywalą drzwi u sąsiada :P

w ostatnim filmie gostek opisuje innego systemowego poeba

gdzieee?!! xD

na szczęście dopuszcza inną opcję - do czubołapów
o tu już lepiej, Ci pakują w kaftan i nawet jak by miał kaema w portkach skitranego to jak....?

Media mają za dużo SWOBODY tak być nie może  , żadnej władzy to nie służy .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v