Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niemcom się wydawało, ze przeniesienie do Polski produkcji tez będzie tanie jak barszcz, ale w ciągu kilku lat u nas pensje i obciążenia fiskalne wzrosły. Nadal jest taniej niż w niemczech, ale już nie kilkanaście razy jak kiedyś

Chiny już nas przegoniły z płacami i podatkami, dlatego tamta gospodarka tak kuleje

Opublikowano

Jahooo, chwilkę zmienię temat. Siałeś grykę Anastazja kilka lat temu?

Opublikowano
16 minut temu, Agrest napisał:

To będzie zwieńczenie programu  - tanie polskie białko.

W przyszłym roku z soją będzie tak jak obecnie ze zbożami, dużo znajomych szykuje się na soję wiosną

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Fejkowym pisowskim mediom nie ma co wierzyć. Jak podadzą inne media to i może prawda a wtedy kara musi być bez względu na partię. W tytule już widać fejka bo raczej nie jest to jakiś znany na Polskę działacz. A któryś tam nawet dalej niż 3 rząd. Podczas gdy dość znanego w Polsce polityka pis będącego u władzy zamyka CBA. to trzeba jakoś to przykryć jakimś mało znanym działaczem po. Który jeśli winny powinien jak najbardziej ponieść surową karę

Gdybyś częściej przeglądał portale zamiast oglądać Fakty i Wiadomości to wiedział byś, że już takie portale jak Onet czy Interia również stosują metody nabijania wyświetleń a z artykułów nic nie wynika. Poza tym mamy wolność i demokracje i po blokowane możliwości komentowania artykułów na tych portalach. Czyli wolne media. A już najlepsze jest hasło : Nie ma wolności mediów bez reklam. Myślałem że to Pis blokuje wolność mediom a nie internauci, którzy mają gdzieś reklamy.

41 minut temu, galan99 napisał:

Unia sprowadza i siać .

Ukraińska soja zasypuje Europę. Szykuje się absolutny rekord .

Tylko w ciągu pierwszych 20 dni listopada Ukraina wyeksportowała 425 tys. ton soi. Na grudzień zakontraktowano 500 tys. ton. Głównym odbiorcą produktu są kraje Unii Europejskiej. Dane zwiastują rekord.

Jeżeli ostateczne dane za cały listopad pokryją się z prognozami, w całym miesiącu Kijów sprzeda 560 tys. ton rośliny, co będzie absolutnym rekordem w historii kraju. Dane zaprezentowano podczas cotygodniowej odprawy organizowanej przez spółdzielnię analityczną Pusk, działającą w ramach Ogólnoukraińskiej Agencji Rolnej Rada (VAR).

https://www.money.pl/gospodarka/ukrainska-soja-zasypuje-europe-szykuje-sie-absolutny-rekord-6970068342991360a.html

Małymi kroczkami stanie się normą że uprawia się tylko na Ukrainie bo jest taniej .

Wszystkie uprawy od zboża po burak cukrowy , marchewki i porzeczki , maliny .

Tania Energia to podstawa .

To problem mają chyba Ameryki w takim razie eksportujące soje do Europy. Skoro jest taki rekord to cena pasz i koncentratów bazujących na soi powinna spaść.

• Like 1
Opublikowano

Może nie będą potrzebne jajka na Ministra , ale można mieć w razie czego .

Wiemy, kto zostanie ministrem rolnictwa w rządzie Donalda Tuska

resort obejmie Czesław Siekierski, polityk Polskiego Stronnictwa Ludowego. Kim jest i jakie ma doświadczenie? Sprawdzamy!

Czesław Siekierski. Kim jest nowy minister rolnictwa?

Z całą pewnością można powiedzieć, że Czesław Siekierski jest politykiem doświadczonym – przez wiele kadencji pracował nie tylko w polskim Sejmie, lecz także w Parlamencie Europejskim.

Kandydat na szefa resortu ma 71 lat, mieszka w Warszawie, pochodzi zaś ze Świętokrzyskiego. Urodził się 8 października 1952 r. w Stopnicy k. Buska Zdroju (Świętokrzyskie). Wychował się na niewielkim gospodarstwie rolnym, które prowadzili jego rodzice.

Znamy nowego ministra rolnictwa, fot. PAP/Piotr Polak

Opublikowano

ufundowal mi kiedys wyjazd do brukseli- nawet chwile z nim pogadalem. na tle kilku ostatnich ministrow to zly nie jest..na tle....

2 godziny temu, mirro napisał:

A widzisz? Bo my tu na wschodzie jako durne ludzie, zaraz taki reaktor zepsujemy, zgubimy, albo przerobimy na bimbrownię. Zaś Wy z Polski A poszanujecie, docenicie i spożytkujecie. :lol:

ale wladza pis-oludowa wam gwiazdke z nieba chciala dac a jednego reaktora wam zaluje ?? chyba jedne ma byc w lubelskim ?

kurna ty chyba bys nie zepsul ??

2 godziny temu, witejus napisał:

No właśnie czemu?przecież widzisz kominy elektrowni z okna , to po co ci dwie elektrownie.

do nowej huty to ty masz blizej..

2 godziny temu, dsbh napisał:

To tylko wolne i niezależne media :ph34r:.

Będziemy mieli ministra od organizacji pozarządowych. Koniec świata jak mawiał pan Popiołek.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/nowa-twarz-w-rzadzie-donalda-tuska-organizowala-tragiczny-final-wosp/esgb6gc?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg

To jakie to zasługi trzeba mieć aby zostać ministrem w nowym rządzie ?

Bo każdy ksiądz to pedofil :ph34r:, a każdy polityk .......... ?

w obecnym rzadzie to zadne zaslugi nie sa potrzebne a w przyszlym ??

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Jestem zdania że najpierw powinni postawić przy tej metropolii spalarnię wszelkich śmieci, opakowań plastikowych i opon. To wysokokaloryczne produkty które powinny zostać zagospodarowane. Prądu wystarczyłoby wam nawet na podłogówkę pod drogami gminnymi i osiedlowymi.🤣

Atom w dalszej perspektywie.

mozesz nie wiedzie ale juz od dawna jest..

1 godzinę temu, mirro napisał:

I na dodatek nie mam sumienia,

A dlaczego w dalszej> Mają zajebistą miejscówkę w postaci nory smoka .

w nowej hucie jest pelno schronow przeciwatomowych -przynajmniej starej czesci..

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Opublikowano

@dsbhmetody nabijania wyświetleń poprzez dawanie kontrowersyjnych tytułów które jednak nie mówią do końca o co chodzi dają teraz wszystkie portale. Kwestia tylko co przeczytasz jak już to otworzysz. I niestety w pisowskich mediach często lecą celowo zamierzone fejki jak zmyśleni projektanci sukienek Dudowej czy przypadkowi przechodnie będący pracownikami tych mediów jak również zmyślone fakty typu, ze wiatraki trzeba szybko kupić u Niemców.

Opublikowano
18 minut temu, jacus napisał:

ale wladza pis-oludowa wam gwiazdke z nieba chciala dac a jednego reaktora wam zaluje ?? chyba jedne ma byc w lubelskim ?

kurna ty chyba bys nie zepsul ??

Oooo Panie, ja to mógłbym go jeszcze w jakie narzędzie zagłady przerobić.:lol:

1 godzinę temu, Agrest napisał:

To będzie zwieńczenie programu  - tanie polskie białko.

Iiiiii "Krótkiego Łańcucha".:lol:

Opublikowano

Też właśnie o tym łańcuchu myślałem. jakiś zjebany jestem, bo zawsze jak widzę nazwę jakiegoś programu serwowanego przez miłościwie panujących, to od razu mam całkiem inne skojarzenia.:lol:

Opublikowano

Tusk o obiecanej kwocie wolnej

Reporter Telewizji Polskiej Adrian Borecki pytał lidera PO o przedstawioną w kampanii wyborczej obietnicę KO podniesienia kwoty wolnej od podatku z 30 tys. zł do 60 tys. zł.

Kiedy reporter chciał dopytać o to Tuska, ten oświadczył, że "te obyczaje się kończą"

Tymczasem lud przejrzał na oczy

Najnowszy sondaż: PiS mocno w górę. Dwie partie ze spadkiem poparcia

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, sakala napisał:

Kiedy reporter chciał dopytać o to Tuska, ten oświadczył, że "te obyczaje się kończą"

Booo "nie będą wprowadzać zmian w czasie trwania roku podatkowego". - czego tu nie dopowiedziano.:lol:

Edytowane przez mirro
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

A co stoi na przeszkodzie?. 800+ chcieli w połowie roku, wtedy nie widzieli przecieskazań. 

W przyszłym roku znowu okaże się, że pieniędzy nie ma i nie będzie- stara śpiewka.

Było obiecane na pierwsze 100 dni? Było.

Edytowane przez sakala
Opublikowano
Przed chwilą, sakala napisał:

W przyszłym roku znieu okaże się, że pieniędzy nie ma i nie będzie- stara śpiewka.

Polski Ład jeszcze Cię niczego nie nauczył?

Opublikowano

Nad czym tu dywagować?

Tusk oszukał, nie tylko mnie ale  przede wszystkim swoich wyborców. Oszukał mało powiedziane-  Śmieje się w twarz. 

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Booo "nie będą wprowadzać zmian w czasie trwania roku podatkowego". - czego tu nie dowiedziano.:lol:

Nigdy nie będzie wprowadzone nie było rozmowy na dany temat w koalicji składającej się z 13 partii .

Lewica nie poprzez wiele z obietnic Tuska.

Nie o tym .

GDZIE TO JEST MICHAŁ OBROŃCA POLSKIEJ WSI , TAK WIELU WIDZIAŁO W NIM NADZIEJE NIE MA GO W RZĄDZIE JAKA SZKODA .

Został zwerbowany i teraz nie będzie mógł , krytykować Premiera Tuska i Ministra Rolnictwa , będzie siedział cicho i uprawiał swa kapustę .

• Like 1
Opublikowano

Kuźwa następna.... Zamknęła sklepik z dziecinnymi butami, zostawiła sobie jeno online i poszła pracować na etat. Jak mi ebnie, na co się zanosi, to będę usprawiedliwiony. Jak tam? Kto dziś rządzi? Wyznaczeni do gaszenia światła czy następni?

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Lewica nie poprzez wiele z obietnic Tuska.

Ależ on nie ma nic przeciwko temu. Zawsze to jakieś alibi - jak nie rok podatkowy to lewica

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, sakala napisał:

Przez 8 lat rządów PiS jestem nauczony, że obietnice się spełnia.

Tusk też spełnia, miały być komisje śledcze i są xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, sakala napisał:

Przez 8 lat rządów PiS jestem nauczony, że obietnice się spełnia.

Świetny slogan.

Szkoda że tak późno.

Powinieneś być twarzą PiS w kampani i brylować na spotach jako przypadkowo spotkany przechodzień😁😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v