Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Spożywka, art przemysłowe, odzież buty, paliwo do auta, mechanik, opłaty, jakieś audio z jedno w roku, jakieś agd, jakiś mini remont, rodzina 4 osoby i jeszcze trzeba iść do Bociana bo braknie siana

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Agrest napisał:

Przeyebać 65tys w rok to dużo?

jeśli się nie prowadzi żadnego biznesu, nie inwestuje w cokolwiek a jako poseł ma przecież dodatki na biuro poselskie itp znaczy że co? przejadł? jeśli tak to dużo

no chyba że utrzymuje jakichś ... nie wiem jakiego słowa użyć by nikogo nie obrazić , może 'utrzymańców" w rodzinie

6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Jak w kasynie lub w innych ....przybytkach, to sporo.

ale wiesz coś "na rzeczy" akurat o Braunie czy tylko tak ogólnie?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

no chyba że utrzymuje jakichś ... nie wiem jakiego słowa użyć by nikogo nie obrazić , może 'utrzymńców"  rodzinie

Żona i dwójka małych dzieci i te 5tys miesięcznie robi się niewielką kwotą ;) 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Żona i dwójka małych dzieci i te 5tys miesięcznie robi się niewielką kwotą ;) 

no fakt

może rzeczywiście się czepiam

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

no fakt

może rzeczywiście się czepiam

Akurat u tego polityka nie słychać o kontrowersyjnych "dochodach", nie to co np. pan Mejza, który powinien obecnie siedzieć w więzieniu a nie w Sejmie.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Akurat u tego polityka nie słychać o kontrowersyjnych "dochodach", nie to co np. pan Mejza, który powinien obecnie siedzieć w więzieniu a nie w Sejmie.

"pan" Mejza jest tylko dowodem na to ilu idiotów jest wśród nas co na takie coś głosują, jeśli nie sprawdzają na kogo głosują to jeszcze gorzej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Nie prawda 13 Grudnia jest zapamiętana szczególnie w Polsce .

Dla gimbusów to kosmos co to było i nie wiedzą kto go wprowadził .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, jahooo napisał:

Jeśli ma legalnie - to nie  będzie mu przeszkadzać zainteresowanie mediów

A jeśli nie legalnie? Skąd Obajtek legalnie pracując miał by kasę na tyle nieruchomości skąd mieli by ja ci którzy mu ją niby dali tj matka i brat. To się da policzyć wszystko. Bez powodu na syna nie zapisał. Tak wiem zarabiał dużo jako prezes wójt itd ale chyba nie na tyle dużo co ten majątek warty.

Opublikowano

no matka krawcowa mu duzo dala..

kurna ledwo gumofilcow nie przebralo.a ma jeszcze sypac w nocy..

1 godzinę temu, dysydent napisał:

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-grzegorz-braun-ujawnil-majatek-niecodzienne-oswiadczenie

"Oszczędności, jakie zadeklarował Braun to 931 złotych oraz 77 dolarów. Polityk nie posiada papierów wartościowych, ani udziałów w żadnej spółce"

a później napisane

""Z tytułu wykonywania mandatu posła, w roku podatkowym 2022 otrzymałem tylko część należnego uposażenia - łącznie 66,6 tys. zł. Z pozostałej części....."

znaczy że w rok przeebał 65tys zł? to utracjusz jakiś jest albo łgarz,; trudno ocenić które gorsze

on jak kazdy polak wiecej wydaje niz zarabia.

Opublikowano
10 godzin temu, Roman176 napisał:

jak możesz sie wypowiadać jak u ciebie taka bieda jedynie co sie kreci 

Mogę się wypowiadać bo 4 km ode mnie zaczyna się park ok 20 turbin a kolejne kilkanaście mam 20 km od domu. Pracują od  8 lat  i jedynie kilku kretynom coś sie dzieje. Najlepszy jest ten co twierdzi że wiatrak wytwarza więcej wiatru i mu pole tak wysusza ze ma o połowę niższe plony. Słyszałem też o jednym któremu od wiatraków uschły krzewy a nawet trafił się gamoń któremu od wiatraków zdechł pies.    

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Jak to nie ma obecnie są u władzy politycy z tamtych czasów .

Mają bardzo duży wpływ na politykę Polski .

Kto jest z tamtych czasów?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v