Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

PSL byś wolał 🤔😛

Mundryś ale chyba inaczej. 🤦‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Mundryś ale chyba inaczej. 🤦‍♂️

Prymek no co , to  podziel się jaka partia najlepsza 

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Prymek no co , to  podziel się jaka partia najlepsza 

Pisałe już wcześniej ale dostali łupnia. 🤷‍♂️

I przynajmniej nie wyje jak PISuary po wygranoprzegranych wyborach. 

2 minuty temu, sakala napisał:

bezHOŁOWnIE

⬆️

Opublikowano
18 godzin temu, mirro napisał:

Oglądałem ten program i zdaje się że Pan Morozowski ujął to w ten sposób  że PiS nie łamał wprost Konstytucji, tylko bardziej ją obchodził. 

uczciwy człowiek nie usprawiedliwia nieuczciwości

59 minut temu, mirro napisał:

Słowa, słowa, słowa. Wieloznacznośc tego sformułowania wynika tylko z kontekstu i do kogo były kierowane. Coś ostatnio chcesz silnie edukować tutejszą społecznośc forumową, narzucając pewne postrzeganie świata jako wiodące. 

przykłady?

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Ponoć PiS nie miał z kim przegrać 😁😁😁😁

I mia rządzić wiecznie 😁😁😁😁😁😁😁😭

No przecież wygrał. 🤨

No i nie ma z kim rządzić. 

Taki paradoks. 🤷‍♂️

Opublikowano

To jest pokłosie ich własnych działań przez poprzednie lata, i szukanie wszędzie wrogów. Nawet tą konfederacje osławioną krytykowali i niszczyli.... 

2 minuty temu, PRIMO napisał:

No przecież wygrał. 🤨

No i nie ma z kim rządzić. 

Taki paradoks. 🤷‍♂️

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Podałeś przykład cytując mnie powyżej. Właśnie tak jak to było z Morozowskim. 

sam się przyznał, że przez osiem lat kłamali

a ty masz problem do mnie, że to pokazałem na forum? boli cię, że twoi idole robili z ciebie głupiego? nie moja wina

• Haha 1
Opublikowano

18 godzin temu, mirro napisał:

Oglądałem ten program i zdaje się że Pan Morozowski ujął to w ten sposób  że PiS nie łamał wprost Konstytucji, tylko bardziej ją obchodził. 

Z zapowiedzi wygląda że Tusku będzie robił podobnie.

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A po co się zastanawiać, jak na razie nic takiego nie miało miejsca ??

A niezgodną z Konstytucją uchwałę likwidującą TVP INFO to Ci powiem, że popieram ;) 

Czyli jeżeli Pis łamie Konstytucję to źle ale jeżeli PO ją łamie to nie ma problemu ?

58 minut temu, Mariusz2903 napisał:

https://wpolityce.pl/polityka/671980-ujawniamy-oto-niemal-pewny-sklad-rzadu-ko-td-i-lewicy

Rząd polityczny nie merytoryczny , stanowiska za najmocniejszy atak na PIS , Kamysza i Siekierskiego bym zostawił reszta na śmietnik . Gawkowski jeszcze do negocjacji .

Rząd "fachowców" ? Kamysz to ma jakieś kompetencje do kierowania MON em ? Siekierski zamiast wnuki bawić to jeszcze sam chce się bawić w politykę.

Opublikowano
41 minut temu, mirro napisał:

Kwestia semantyki. Relatywizm PiSowskich działań, kontra subiektywna ich ocena.

nie należą do zbioru moich zasad

ale jeżeli dla kogoś szambo jest perfumerią, to ok, jego wybór

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Kamysz to ma jakieś kompetencje do kierowania MON em ?

A Błaszczak albo Maciarewicz miał? Przecież oni nawet nie wiedzieli gdzie przebiega granica wykorzystywania wojska do swoich politycznych celów. Odpusty, rocznice, pikniki HWGW co jeszcze.  To że kiedyś grali w Call od Duty  nic nie wnosi.

• Haha 1
Opublikowano

Rząd "fachowców" ? Kamysz to ma jakieś kompetencje do kierowania MON em ? Siekierski zamiast wnuki bawić to jeszcze sam chce się bawić w politykę.

Gdzie polityka tam nie ma fachowości , ci z PSL może mniej zagorzale krytykowali wszystko , nie bo nie .

Opublikowano
Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

jutro skład ekipy poda a Dudu to przyklepie

Jakie dwa tygodnie. Od razu poproszą o 100 dni spokoju żeby mogli się władzą nacieszyć.

38 minut temu, nie napisał:

nie należą do zbioru moich zasad

Semantyka i tak się nie łapie do zbioru zasad.

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, jahooo napisał:

Widzę, że wielu z was się wydaje, że "standardy" ustalone przez poprzednie władze nie będą wykorzystywane przez nowe, oj naiwni. Zapewniam was, że będzie tak samo, a nawet gorzej, jeśli tylko będzie taka partyjna potrzeba. Przecież Tusk juz pokazał, jak można przeciągać prawo na swoją stronę, na pewno nie zająknie się w wykorzystywaniu kruczków pokazanych przez PiS.

tak niestety tego ludzie nie widzą, że jak jedna władza przesuwa granice, tak druga z tego skwapliwie korzysta. Rozumiem w abstrakcyjnych tematach, które bezpośrednio nie uderzają w zwykłych obywateli takie podejście (typu TK lub KRS, co prawda zmiany w tym umożliwiły kolejne zmiany) No ale nawet ten durny vat 23% co to skwapliwie PiS kilka razy przedłużał mimo ,że grzmiał iż to PO wprowadziło, ba wcześniejszy przypadek z fotoradarami w drugą stronę to podobny casus, który głupiego Kowalskiego dotyczy od razu i bezpośrednio, ale i tak nic to nie daje zrozumienia.

Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Naczelny szambiarz jutro skład ekipy poda a Dudu to przyklepie i bedo smrodem pierdziec  dwa tygodnie 😁😁😁😁😁

Co ty chcesz ugrać na tych ortodoksyjnych wpisach ?

Opublikowano

Czyli jeżeli Pis łamie Konstytucję to źle ale jeżeli PO ją łamie to nie ma problemu ?

to zależy, widać to na twoim i kilu innych przypadkach na tym forum dokładnie.

Tak jak przedtem tobie nie przeszkadzało olewanie Konstytucji przez PiS, teraz nie będzie to samo w wykonaniu KO przeszkadzało chociażby Hubertusowi. Przez ostatnie 8 lat było odwrotnie

Opublikowano

Czyli do likwidacji bezprawia możemy działać tylko w granicach prawa? Jeżeli Konstytucja została złamana to należy przywrócić stan sprzed złamania, czyli bez sentymentów wywalić to na śmietnik. Przypominam że mówimy o Konstytucji, czyli umowie Państwo-Obywatel a nie o statucie Polskiego związku Chodowców Gołebi Pocztowych. ( z całym szacunkiem dla Związku.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v