Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Roman176 napisał:

to ze gupiś to wiem ... to ze po twojemu pisowska zaraza nie dźwigał ręki to jakoś  cię to mało a ci bez obłudnej żebyś przez ukrainne przez platfusów nie został na przyszłe żniwa bankrutem 

Co ty tu znowu po pijaku belkoczesz? Możesz to przetłumaczyć na polski?

Opublikowano
16 godzin temu, mirro napisał:

Pan Prezydent raczył był podpisywac co mu rzucili, Pani Marszałek rzucała się na cokolwiek nadające się pod głosowanie. No obraz jakiś taki nijaki. Dobrze że jej książki telefonicznej( dla jaj oczywiście) nie posunęli bo i to by przepchnęła jako ustawę.:lol:

prypomniales mi ze mam ksiazke telefonicz z numerami do brozki,psa i adriana 😂

2 godziny temu, mirro napisał:

https://finanse.wp.pl/bieda-brud-i-ukraincy-dookola-rosyjski-dziennikarz-mowi-co-zobaczyl-w-polsce-6966985400589280a

"W trakcie wizyty w Polsce Soczkan wybrać się też Poznania, gdzie na dworcu spotkał tłum ludzi. Według Rosjanina nie stać ich na paliwo, dlatego zmuszeni są podróżować koleją. Według Rosjanina podczas wizyty w Polsce ze wszystkich stacji benzynowych zniknął olej napędowy, a dostaw w najbliższym czasie miało nie być."

Oooooo czyżby zostały zauważone i skwapliwie wykorzystane działania przedwyborcze naszego rządu i Pana Obajtka?:lol:

poznan to drugi co do oblozenia dworzec  w polsce,wygrywa wroclaw, warszawa ma ich wiecej wiec nie sa na czele-w jakims teleturnieju niedawno to bylo.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał:

poznan to drugi co do oblozenia dworzec  w polsce,wygrywa wroclaw, warszawa ma ich wiecej wiec nie sa na czele-w jakims teleturnieju niedawno to bylo.

A to nie Kraków na czele ? 🤔

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
17 godzin temu, dysydent napisał:

Hołowni sceptycznie się przyglądam
Pamiętam powiedzenie mojej babki - "chłop jak dąb a jaja jak żołędzie" i akurat co nieco pasuje ;)

Puszcza dużo słów z mównicy a raczej frazesów jest postrzegany i kojarzony jako nowy w polityce nie powiązany z PO czy PIS ale jego decyzje są i będą już tylko jednostronne pod dyktando PO . 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

jego decyzje są i będą już tylko jednostronne pod dyktando PO . 

Bo co, wreszcie PiSiorkom pokazał jak normalnie wygląda Sejm ?? Że nie ma już reasumpcji jak przegrają xD Że nie ma tak, że ustawa napisana na kolanie jest za 5 minut poddawana głosowaniu ?

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

myślisz że ja chcę aby głaskał PIS po głowach

Tiaaaa po takich przejściach to PiSowcy wystąpią o status represjonowanych.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

Widzę, że wielu z was się wydaje, że "standardy" ustalone przez poprzednie władze nie będą wykorzystywane przez nowe, oj naiwni. Zapewniam was, że będzie tak samo, a nawet gorzej, jeśli tylko będzie taka partyjna potrzeba. Przecież Tusk juz pokazał, jak można przeciągać prawo na swoją stronę, na pewno nie zająknie się w wykorzystywaniu kruczków pokazanych przez PiS.

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

Widzę, że wielu z was się wydaje, że "standardy" ustalone przez poprzednie władze nie będą wykorzystywane przez nowe, oj naiwni.

Bodaj @dysydent ostrzegał przed tym już dawno. Ale widać miłościwie panujący nie brali tego pod uwagę, więc mamy co mamy.

Opublikowano

Skoro wynik wyborów jest taki a nie inny to opozycja niech rządzi , czystki , wymiany to wiadomo ale rządy uchwałami takimi jak np minuta ciszy ? czegoś takiego nigdy nie było w parlamencie PL . Wydaję mi się że to puszka Pandory i czy Tusk ją otworzy to trzeba jeszcze poczekać .

Jak będzie wyglądało wykonanie ów uchwały ? po przez policję , służby specjalne , wojsko ? 

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Załóżmy że PIS przyspawany będzie do stołków a PO za pomącą uchwały nie zgodnej z Konstytucją będzie go chciało odwołać i co stanowisko się dubluje i co wtedy ?

A to się trybunał już wypowiedział że niezgodna 🤔😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v