Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
16 minut temu, Ulman napisał:

I to jest największy dramat demokracji. Lud w swojej masie jest głupkowaty a spełnianie woli głupków dobrze skończyć się nie może.

W programie " 19,30 " chyba tego nie powiedzieli " , a poza tym " każdy głupi ma swój rozum " i nie każdy mądry jest w stanie to zrozumieć .

Opublikowano
20 minut temu, Desperado napisał:

Zastanawiam się kiedy ta wajcha ci przeskoczyła?

A gdzie ja piszę nieprawdę?

6 minut temu, andrzej78 napisał:

W programie " 19,30 " chyba tego nie powiedzieli " , a poza tym " każdy głupi ma swój rozum " i nie każdy mądry jest w stanie to zrozumieć .

Kazdy glupi swoj rozum ma, tylko ze ten rozum nie dzisla poprawnie bo jest skażony  glupotą więc  zasadniczo nie efektywny i bezuzyteczny. Mądry głupiego nie zrozumie dlatego głupia wiekszosc wybiera tych których rozumieją a więc też głupków. 

Opublikowano
11 minut temu, leniwy27 napisał:

My jesteśmy takim narodem od wieków jednoczymy się tylko w momencie gdy jest źle a jak jest za dobrze

A jak jest dobrze, to zawsze jakaś menda chce udowodnić że właśnie jest źle.:lol:Albo że właśnie powinniśmy wstać z kolan.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Naród zawsze trzeba straszyć..

Ruskimi, Niemcami, LGBT, Arabami, i czym tam jeszcze nas straszono przez 8 ostatnich lat ?

Aaa, przypomniało mi się, jeszcze Tuskiem trzeba naród straszyć xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
16 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A wiesz że to całkiem mądre i prawdziwe...moim zdaniem.

Moim też. 

8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Oni w PiSie się zagryza na długie lata jak dziadzio odejdzie ...

Wiele parti kiedyś było, wiele nowych powstało. Świat nie zaczyna się i nie kończy na pisie

Opublikowano
20 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ruskimi, Niemcami, LGBT, Arabami, i czym tam jeszcze nas straszono przez 8 ostatnich lat ?

jeszcze była zdradziecka UE,  postkomuna , esbecy, łżeelity, sędziowie, ekolodzy no i wszechobecny wrogi kapitał wyzyskujący lud pracujący no i jeszcze że jak przyjda inni to im socjal zabiorą.  

12 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A wiesz że to całkiem mądre i prawdziwe...moim zdaniem.

To jest oczywista prawda.

Opublikowano

" Masy nigdy nie pragnęły prawdy. Ktokolwiek może dostarczyć im złudzeń..."

30 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I tu rodzi się pytanie , czy " straszenie " było uzasadnione , bo jeżeli tak ( a są fakty to potwierdzające ) to bezpieczeństwo wówczas jest złudne.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wiele parti kiedyś było, wiele nowych powstało. Świat nie zaczyna się i nie kończy na pisie

Tak, tylko pewnie dużo czasu minie zanim dobija do wyników jakie PiS osiągał.

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Ja pier🔨ole

WSTYD mieć takiego nowego wojewode

Presz z tuskiem z lubelskiego

https://wpolityce.pl/kraj/675616-nowy-wojewoda-usunal-krzyz-i-szopke-z-urzedu-wojewodzkiego

dla mnie najlepsze jest to ze wieszali by kolorowe szmaty zdejmowali krzyże itp  kościół be  ale gdy zydy przyjeżdżają i w sejmie palić jakieś hanuki nie nasz religia gdy ktoś ich dotknie to jest afera  

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Ja tam wyjścia nie mam. I w zasadzie nawet bym go nie szukał. Trza by normalnie iść robić swoje.:lol:

Ale czy jest rozsądny?:lol:to chyba ważniejsze?

A poza tym jeżeli jest ateistą to nic nie powie, bo dla niego żaden Bóg nie istnieje, więc nie ma potrzeby go np obrażać.

Jeśli  nikogo się nie boisz, to wiedz o tym, że ja się boję gniewu bożego... i łez ludzkich się boję, i krzywd! 

Opublikowano
2 godziny temu, Desperado napisał:

No i co z tego, większość jest wierząca i chce żeby krzyże były w urzędach, a rządzący są wybierani przez tychże ludzi i są jak d*pa od srania żeby wykonywali wolę ludu, bo to naród jest suwerenem, a nie swoje widzimisię, tylko lud tego nie umie jeszcze wyegzekwować i dlatego robią go wszyscy w balona.

to ze jest wierząca to pal licho bo nikt nie jest tak głupi jak wyborca rudego  .. a dlaczego .. a biegali jak imbecyle w koszulkach konstytucja a nasza konstytucji przysięgasz zaprzysiężenia na boga kończąc tak mi dopomóż bóg  ... 

czyli wyborca rudego więcej zakładając koszulkę konstytucja złamał prawo niż przeciętny obywatel  no ale tvn tego mu nie powiedzieli 

Opublikowano
46 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A czego się bać, starego dziadzia w pampersie o niezrównoważonym móżdżku ??

Ma swoje lata ale patryjota jest i nie jakiś sprzedajny dzad jak Tusk i reszta jago ekipy choć w tym wieku powinien już zejść ze sceny. A teraz przy obecnych mediach będziemy krajem mlekiem i miodem płynąca gdzie unia z Niemcami na czele za nic będą stale dawały nam pieniądze a wtedy takie ludzie jak ty będą się cieszyć nie wiedząc dokładnie z czego. 

• Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, Roman176 napisał:

spokojnie swoje wiem ... lampki na całym domu powieszone .. 3godziny dałem rade a co u ciebie 14godzin na af naprawdę nieróbstwo pełną definicją 

bajko pisarz mam najlepszą pszenice na naszych czarno ziemia gdzie ty sie paprasz na glinach  tymczasem pszenica ulmana

zboża pszenica miotła - Wiadomości Rolnicze Polska

a co mam być poważny ?  żydokomuna z tvn przejmuje wszystko gdzie ta niezależność obiecana .. zbiry powyciągane z więzień komendant zamieszany w czyszczyciela kamienic  gdy zaczęło mu sie koło d*py palić wysłali go na przymusową emeryturę 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Najważniejsza jest Polska. @AdamKAS7 Donald Tusk znalazł się na okładce brytyjskiego dziennika „The Sun", a towarzyszy mu prezydent Francji Emmanuel Macron. Ale nie jest to powód do dumy. Obaj politycy zostali przedstawieni jako gangsterzy. Nazwano ich także „brudnymi szczurami unijnymi" Brytyjska gazeta uderza w Tuska i Macrona! Gangsterzy, brudne szczury unijne...' 16:33 21 gru 23 977 Wyświetlenia”

niby @Ulman  ich popiera a o tym ani słowa

Co ty chłopie możesz wiedzieć skoro podstawowa analiza prostych cyfr sprawia ci ból.

Jako zaprzaniec i kłamca wklejasz jakąś pszenicę żeby sobie ego poprawić. Szkoda że to wzięte z netu https://www.wrp.pl/wp-content/uploads/2022/07/zboza-pszenica-miotla.  . Jesli kto ciekawy to niech do adresu dopisze jpg i Romanowe zdjęcie niby mojej pszenicy się załaduje.

The Sun to typowy brukowiec dla największych głupków i prostaków. Dużo obrazków, mało treści i chwytliwe hasła. Taki odpowiednik TVPis.

Co takiego odkryłeś w poglądach Mentzena?  Że rozdawnictwo i socjal jest patologią? Ty przecież tą patologię lubisz co widać było po pro socjalnych poglądach. A może ci się odmieniło i teraz jesteś za tym żeby zlikwidować socjal i zamknąć TVP? 

Opublikowano

Juliusz Cezar
Jeśli chcesz pokoju, szykuj się do wojny.

Wojna rozwiązuje wszystkie problemy. Brak ludzi, brak problemów." Józef Stalin

"Pozwólcie Chinom spać, bo jak się obudzą, będzie problem dla świata" Napoleon--

Piłsudski Józef (1867-1935
- Ten kto nie szanuje historii i nie ceni przeszłości, ten nie jest godzien szacunku teraźniejszości, ani nie ma prawa do przyszłości.

Himmler Heinrich (1900-45)
- Każdy bez wyjątku Żyd, którego pochwycimy, będzie podlegać eksterminacji. Jeżeli nie uda nam się teraz zniszczyć biologicznych podstaw żydostwa, to pewnego dnia Żydzi zniszczą naród niemiecki.
- Zadaniem szkoły ludowej dla niemieckiej ludności Wschodu ma być tylko: proste liczenie najwyżej do 500, pisanie nazwiska... czytania nie uważam za konieczne.
- Każdy bez wyjątku Żyd, którego pochwycimy, będzie podlegać eksterminacji. Jeżeli nie uda nam się teraz zniszczyć biologicznych podstaw żydostwa, to pewnego dnia Żydzi zniszczą naród niemiecki. [do Rudolfa Hessa, komendanta w Oświęcimiu, 1941 r.]

Gaulle Charles de (1890-1970)
- Naród to coś więcej niż klub konsumentów.
- Algieria tatusiu już nie istnieje.
- Nie jest łatwo rządzić krajem, który ma 246 gatunków sera.
- Minister nie powinien żalić się na gazety. Nie powinien ich nawet czytać. Powinien je pisać.
- Rządzić to znaczy móc na wszystko powiedzieć: nie.
- Polityka jest sprawą zbyt poważną, aby powierzać ją politykom

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v