Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jacus napisał:

nie da sie ukryc ze cywilizacja przyszla do polski z zachodu i tego,, ze im dalej od zachodu tym gorzej .wolicie rosje ,ukraine,bialorus ?? wolna droga -chyba mozna tam wyemigrowac ??  

nawet nie wiem -trzeba miec paszport to wiem ale czy wize tez ?? na dowod chyba sie nie da odwiedzic braci bialorusinow i rosjan .. mozna tam zamieszkac jak na zachodzie bez wiekszych biurokratycznych problemow  ?? jak z praca ?? trzeba zezwolenie ?

ja wole zachod i czesto tam jezdze-pare razy w roku,  wy wolicie wschod -jezdzicie tam ?? widzice to jak tam jest naprawde a nie w tv .

jak masz dwoch ksiezy na parafii to na pewno jeden jest gejem 🤣

u mnie biura sprzata czasami wlasciciel firmy  ze swoim chlopakiem - ten to juz przegiety jest,, po glosie od razu rozpoznasz ze z innej parafii.

Dzień dobry a Wy co o tym sądzicie?

https://www.facebook.com/100003692874524/videos/5252443724879212

https://www.facebook.com/100071597990176/videos/288926660188060

To jest piękne .

Były kiedyś dobre, piękne czasy, kiedy lasy należały do króla, kilku tysięcy magnatów. Oni dbali o swoją własność i wszystko było dobrze, ale niestety dz 

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Za tydzień będzie gwiazdka i wigilia .

Pora podsumować jakie była ostatnie 3 lata . Wiadomo każdy wypowie się wedle siebie .

Ja oceniam ostatnie 3 lata rok 2020 wszystko co do produkcji potaniało , rok 2021 ceny na płody mega dobre i rok 2022 tak samo ceny na płody mega dobre . LATAMI ŚWIETNOŚCI złote lata  . Prędko zapewne się nie powtarzać . 

Nie którzy dali się zrobić ,bo uwierzyli Ministrowi . Rok 2023 to dziwny rok przemian tylko jakich w jakim kierunku obierze Polska ster .

ZAŚ ROK 2024 , 2025 , 2026 , 2027 JAKIE BĘDĄ POD  RZĄDAMI NOWEGO DEMOKRATYCZNEGO, WOLNEJ KONSTYTUCJI . Nowego ministra ROLNICTWA ?.

Prof.Andrzej Nowak - historyk
Przekonanie, że Zachód tworzy normę, do której nie dorastamy, to jest historia kompleksu utrwalanego od XVIII wieku.
Kompleks zapoczątkował Voltaire, piszący na zamówienie carycy Katarzyny i Fryderyka Wielkiego karykaturę polskości. (…) Polskość jako nienormalność, polskość jako gorszość i podrzędność. Polska, która może jedynie aspirować do roli podczłonka klubu.
Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba

Uhu galan w jakim państwie żyjesz? 

Opublikowano

magnaci dbali o swoje palace.lasy ,parki -tylko o swoje panstwo zapomnieli zadbac ...

galus-gdzie ta nowa jerozolima ,ktora mala powstac do konca tego roku ?? 

juz 17 grudnia sie konczy do 31 ledwo 2 tygodnie a jakos jej nie widac .

tyle sa warte twoje brednie-rzeczywistosc je weryfikuje..

kiedy polska wiedzial ze niemcy ja zaatakuja w 38 ?? i co z tego wyniklo ?? kiedy poznali dokladne plany hitlera ?? na wiosne 39 r i co ??

Opublikowano

galus-zyje w swoim wymaginowanym ukro-polinie 🤣

w tym memie jest duzo prawdy..miliony polakow zyje w zydowskich domach..we wschodniopolskich miasteczka to pewnie wiekszosc..

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

zyje w zydowskich domach..we wschodniopolskich miasteczka to pewnie wiekszosc..

Większość to nie, ale stoją jeszcze pożydowskie domy Kocku.

Duża część miasta przed wojną do nich należała.

Opublikowano

To I tu parę takich obiektów jest. Najwięcej chyba w wiosce z której pochodzą założyciele wytwórni Warner Bros, dziwne takie te budynki. Bożnica nawet się ostała bo później za magazyn gsu robiła 

Opublikowano

u nas zydow bylo bardzo malo-po 2-3 rodziny na wies i to potezna , albo nawet wcale, karczmy,sklepy rzemioslo prowadzili polacy.ale pobliskie maisteczka-wadowice,oswiecim,wieliczka, skawina,krzeszowice,chrzanow byly w 1/3 albo i wiecej zydowskie,

u nas gs przejal masarnie i ubojnie bydla- masarnia stoi do dzisja i niszczeje pusta, ubojnia funkcjonowala do konca prl-u pozniej rozebrali,rondo powstalo. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jacus napisał:

u nas zydow bylo bardzo malo-po 2-3 rodziny na wies i to potezna , albo nawet wcale, karczmy,sklepy rzemioslo prowadzili polacy.ale pobliskie maisteczka-wadowice,oswiecim,wieliczka, skawina,krzeszowice,chrzanow byly w 1/3 albo i wiecej zydowskie,

Bida była to się nie pchali.

Kasy szukali nie pcheł 🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
  • Haha 4
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

kiedy polska wiedzial ze niemcy ja zaatakuja w 38 ??

Yyyyy a w 1936 to Niemcy budowali Międzyrzecki Rejon Umocniony, bo bali się że przyjdą Polacy i ich napadną.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Szybkiego powrotu do zdrowia.

Co można życzyć?

Jakieś durne pytania zadajesz. W jakim to celu?

2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Co życzycie  Ziobrze który ma nowotwór złośliwy ?

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Poczytaj komentarze co mu internauci życzą .

Bo to debile są. To że się kogoś nie darzy sympatią, nie znaczy że trzeba mu źle życzyć.

Przed chwilą, Leszy napisał:

To i ziemia rolna zabrana dziedzicom i kułakom również... 

I Niemcom?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v