Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

"Elity", które powstały w spadku po PRL i po 1989 roku, to zdegenerowana część "pseudo-kapitalistów" wzorujących się na kapitaliźmie  XIX wiecznym, ignorująca lub odrzucająca cały wiek XX z jego podejściem do pracownika, częścią socjalną i faktem, że pracownik jest cześcią przedsiębiorstwa

Wcale się nie dziwię, że w programie PiS  postawiono sobie za cel likwidację takiej "elity", ponieważ blokuje ona rozwój społeczeństwa i kraju, mając za jedyne zadania pomnażanie swojego majątku i wpływów.

Nawet część tej elity jest w opozycji do pozostałych jej członków, widząc destrucyjne skutki takiego podejścia.

Elity nie moga zaakceptować, że Polska, ze swoim prawodawstwem i ustrojem stara się nadgonić stracone lata i wprowadzić w gospodarce rozwiązana powszechne gdzie indziej już od 50 lat albo i dłużej. Dlatego rozpowszechniają indoktrynację o postkomuniźmie, o okradaniu "klasy średniej".

Wynik wyborów pokazał, że samymi pieniędzmi z niemiec wyborów nie da się wygrać, a społeczeństwo wbrew pozorom pamięta rządy PO dosć dobrze. 

Mżonki Morawieckiego o stworzeniu rządu można włożyć między bajki - na razie, ale i przyszła koalicja KO z przyssawkami też jest palcem na wodzie pisana. Bardziej jestem skłonny stwierdzić, że iziemy w stronę nowych wyborów. A tu może być różnie. Część elektoratu zawiedziona KO i przystawkami, może zagłosowac na PiS jako bardziej stabilne bo "kradli jak inni, ale jednak się trochę dzielili"

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

Elity", które powstały w spadku po PRL i po 1989 roku, to zdegenerowana część "pseudo-kapitalistów"

No nie o takie elity mi chodziło. Raczej o tych co mają trochę oleju w głowie i potrafią spojrzeć strategicznie na sprawy Kraju. Bo zakompleksionych ćwoków z parciem na władzę to my mamy pod dostatkiem.

• Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, mirro napisał:

iiiiiiiiii Krystyna Pawłowicz.:lol:

https://wiadomosci.wp.pl/robert-bakiewicz-skazany-za-chuliganski-wybryk-szarpal-i-wynosil-kobiety-spod-kosciola-6959525723859488a

""Oskarżony twierdził, że bronił kościoła, ale w ocenie sądu twierdzenia te nie znajdują aprobaty w świetle polskiego porządku prawnego. Oskarżony sam sobie określił, co jest zgodne z prawem, a co nie jest zgodne z prawem. To nie oskarżony ma decydować, co jest boskie i co podoba się Bogu, oskarżony ma przestrzegać praw do przestrzegania porządku" - cytuje sędzię Małgorzatę Drewin "Rzeczpospolita". 

I tak oto w krótkich żołnierskich słowach Pani Sędzia, wyjaśniła matołowi gdzie jego miejsce.

A sentencja tego wyroku powinna zostać powielona w stosunku do tych, których uczucia religijne zostały obrażone. Nareszcie jakieś światełko w tunelu.

Taki  śmieć zaatakował  kobiety bo  gdyby  to byli  faceci dostał by  w swój  buracki  ryj , to właśnie  przykład betonu który  sponsorują  pisuary  nie ważne  kto  byle   do  celu  tj władzy .

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

"Elity", które powstały w spadku po PRL i po 1989 roku, to zdegenerowana część "pseudo-kapitalistów" wzorujących się na kapitaliźmie  XIX wiecznym, ignorująca lub odrzucająca cały wiek XX z jego podejściem do pracownika, częścią socjalną i faktem, że pracownik jest cześcią przedsiębiorstwa

Wcale się nie dziwię, że w programie PiS  postawiono sobie za cel likwidację takiej "elity", ponieważ blokuje ona rozwój społeczeństwa i kraju, mając za jedyne zadania pomnażanie swojego majątku i wpływów.

Nawet część tej elity jest w opozycji do pozostałych jej członków, widząc destrucyjne skutki takiego podejścia.

Elity nie moga zaakceptować, że Polska, ze swoim prawodawstwem i ustrojem stara się nadgonić stracone lata i wprowadzić w gospodarce rozwiązana powszechne gdzie indziej już od 50 lat albo i dłużej. Dlatego rozpowszechniają indoktrynację o postkomuniźmie, o okradaniu "klasy średniej".

Wynik wyborów pokazał, że samymi pieniędzmi z niemiec wyborów nie da się wygrać, a społeczeństwo wbrew pozorom pamięta rządy PO dosć dobrze. 

Mżonki Morawieckiego o stworzeniu rządu można włożyć między bajki - na razie, ale i przyszła koalicja KO z przyssawkami też jest palcem na wodzie pisana. Bardziej jestem skłonny stwierdzić, że iziemy w stronę nowych wyborów. A tu może być różnie. Część elektoratu zawiedziona KO i przystawkami, może zagłosowac na PiS jako bardziej stabilne bo "kradli jak inni, ale jednak się trochę dzielili"

Trafnie to ująłeś ale co do elit zanosi się na nową a mianowicie arystokrację sędziowską . Zły PIS niszczył sądy ? to teraz zobaczą ludzie , powrót samo wybierania , bezkarność i hamowanie dostępu młodym prawnikom tak ma wyglądać naprawa wymiaru sprawiedliwości . Za rządów targowiczan , burżuazja powstanie .

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

powrót samo wybierania , bezkarność i hamowanie dostępu młodym prawnikom

Jak bardzo zwiększył się dostęp młodym prawnikom i do czego zwiększył się ten dostęp? Bo chyba z tym też za PiSu najlepiej nie było, łacznie z Panem Prezydentem i jego wstrzymywaniem się z mianowaniem.

Opublikowano

I jak tam? Gołębie nakarmione?

Ech Ci emeryci. Na wszystko czas mają😁🤭🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

I jak tam? Gołębie nakarmione?

Kurna, z gołębiami znowu jest problem. Pogłowie wzrosło do 40 sztuk z tego co zostało po teściu. Musze jakoś ograniczyć te przyrosty, bo jak na mój gust za dużo tego łazi.

4 minuty temu, Agrest napisał:

Ech Ci emeryci. Na wszystko czas mają😁🤭🤭

Wczoraj rozgryzłem problem w kombajnie do marchewki. Bydlę jeździło skokami, wcale nie jeździło albo tylko na przełożeniu polowym. Dostałem schematy elektryczne z Dewulfa, ale język niderlandzki. W końcu znalazłem problem, tylko że na żadnym ze schematów tego obwodu nie było. Tak że ten, tego trza mieć czas na wszystko.

Opublikowano

Mój ojciec jednej nocy zrobił redukcję o jakieś 80%. 

Zostało kilka które I tak srały tam gdzie nie trzeba. Zredukował pogłowie nocą o kolejną sztukę. Na południe pogłowie wzrosło o 2 sztuki. 

Wychodzi że to ta mityczna hydra😁

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Kurna, z gołębiami znowu jest problem. Pogłowie wzrosło do 40 sztuk z tego co zostało po teściu. Musze jakoś ograniczyć te przyrosty, bo jak na mój gust za dużo tego łazi.

dobry kot rozwiąże problem, albo kuna

Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał:

Albo jaszczomb.

Trzeba im dobrego przywódcy, za którym pójdą choćby w ogień🤭

Opublikowano
Roman176 napisał:

no bo zwyciężyli z 11 partiami ale po zjednoczeniu łopozycji już inaczej wygląda  

Zwycięstwo to jest? Jak takie jest o tym myślenie to biada nam wszystkim.

jahooo napisał:

Zatem Leszek Miller po prostu umie wyciągać logiczne wnioski , jest doświadczonym politykiem, a Komorowski to zwykły kretyn, strażnik kandelabru.

Logiczny wniosek z tego iż ruskie są w wojnie potargane jest taki iż będą potrzebowali sukcesu. Ruski sukces nie polega na rozejmach i pokojach bez sukcesu. Jaki z tego wynika logiczny wniosek?

mirro napisał:

Bo znam wielu mądrzejszych niż ja. No i ciężko by było mnie zrobić w ciula, albo kupić.

Ja lubię jak mnie robią w ciula bo wiem z kim mam do czynienia. Potem napięcie rośnie jak u zaczepnego koguta...

Opublikowano
9 minut temu, DTaras napisał:

Logiczny wniosek z tego iż ruskie są w wojnie potargane jest taki iż będą potrzebowali sukcesu. Ruski sukces nie polega na rozejmach i pokojach bez sukcesu. Jaki z tego wynika logiczny wniosek?

Rosyjska propaganda jest w stanie każdą rzecz pokazać swojemu społeczeństwi jako sukces. A już sam fakt, że niemcy zaczynają przebąkiwać o naprawie i wdrożeniu do eksploatacji NS2 świadczy o dwóch rzeczach:

w wyniku konfliktu i sanksji to niemiecka gospodarka klękłabardziej, niż rosyjska

za wszelką cenę UE będzie się chciało dogadać z rosją, a teraz, jak w polsce będą rządzić klakierzy z KO, nie będzie komu stawać okoniem

• Like 1
Opublikowano
mirro napisał:

Musze jakoś ograniczyć te przyrosty, bo jak na mój gust za dużo tego łazi.

AR15 z konwersją na boczny zapłon plus zwykła biegówka - polecam. Są lepsze wiem ale to tanie.

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

AR15 z konwersją na boczny zapłon plus zwykła biegówka - polecam. Są lepsze wiem ale to tanie.

zwykła wiatrówka 5,5 wystarcza, a ile frajdy, jak się w końcu trafi :D

Opublikowano

A napisali Ci tam w źródłach ile czasu potrwa naprawa tych rur? To nie takie proste jak to ktoś wymalował...

jahooo napisał:

9 minut temu, DTaras napisał:

Rosyjska propaganda jest w stanie każdą rzecz pokazać swojemu społeczeństwi jako sukces. A już sam fakt, że niemcy zaczynają przebąkiwać o naprawie i wdrożeniu do eksploatacji NS2 świadczy o dwóch rzeczach:

w wyniku konfliktu i sanksji to niemiecka gospodarka klękłabardziej, niż rosyjska

za wszelką cenę UE będzie się chciało dogadać z rosją, a teraz, jak w polsce będą rządzić klakierzy z KO, nie będzie komu stawać okoniem

A napisali Ci tam w źródłach ile czasu potrwa naprawa tych rur? To nie takie proste jak to ktoś wymalował...

Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał:

A to znam. Jakoś tak lubię AR 15.

Opublikowano
22 minuty temu, DTaras napisał:

Gdyby fizycznie nie dało się to zrobić w jakimś realnym czasie, na pewno nikt by o tym nie wspominał, więc jakaś technologia naprawy tego musi być

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v