Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
mirro napisał:

1 minutę temu, Roman176 napisał:

vario nie kupuje chyba pod koniec roku bd DF

Kupuj vario nie pier**l.

Ttv jest podobne jeno ma zakresy mechaniczne co pozwala pocisnąć np. w ekoobrotach 60 km/h. Wygląda, że mniej olej będzie gotować aaaleee jakby pokomplikowane przez to.

Opublikowano
Roman176 napisał:

6 minut temu, Siedzacybyk napisał:

niby uslugodawcy sa, ale doprosic sie nie mozna. jak tylko zauwaza, ze jestes ich klientem, beda robic wszystkich, a ciebie zostawia na koniec. albo przyjada rano, okazuje sie ze za mokre, po pokudniu bylo by dobre, ale ty juz wypadasz z kolejki 🤕przyjedzie za 2 dni, w nocy, o 23😵💫. niedaleko mnie facet ma 700 ha. nie mial kombainu, bo robili mu uslugodawcy. juz ma swoj, jak potrzebuje to czasem ktos mu pomoze. to tylko tak pieknie wyglada.

u niego to wszystko na odwrót  u niego nawet pada z dołu do góry  

nigdy sie nie targuje, nie umiem sie wyklucac. jesli ktos mi powoe za duzo, po prostu wiecej go nie wezme. kawalki u nas to 3 do 8 ha, czasem jednej uprawy 10 moze 12 ha. niestety, moze jestem zbyt malo niegrzeczny, ale to nie tylko moje odczucia. oni tacy sa. wezmy za przyklad budowlancow, ci potrafia wykonczyc czlowieka w rok 😵‍💫

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Wiem gdzie i co po tym, stare dzieje .

Znajdź w takim razie różnicę 

1- ruski napierdala do wszystkiego co się rusza na ukrainie bo walczy z faszystami- giną cywile i dzieci.

2 -izrael napierdala do wszystkiego co się rusza w strefie Gazy i okolicach bo walczy z Hamasem giną cywile i dzieci.

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

1- ruski napierdala do wszystkiego co się rusza na ukrainie bo walczy z faszystami- giną cywile i dzieci.

2 -izrael napierdala do wszystkiego co się rusza w strefie Gazy i okolicach bo walczy z Hamasem giną cywile i dzieci.

Oj Mirro, zadałeś temat prowadzący niechybnie do konieczności użycia szarych komórek a to dla łykających gotowe przekazy będzie bolesne

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, mirro napisał:

Tu jest Problem i to bardzo duży problem .

Rus zły ok .

Amerykanie są ok , też w tym biorą udział czemu nie wspominasz . W raz z żydami .

Hamasem giną cywile i dzieci.

Hamas wzywa do świętej wojny w zachodnich krajach i co z tego może  wyniknąć ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Oj Mirro, zadałeś temat prowadzący niechybnie do konieczności użycia szarych komórek

Bo wk***ia mnie gadanie o holokauście, tym bardziej że jako Naród jednak ratowaliśmy jego ofiary, których potomkowie napierdalają teraz swoich sąsiadów z zamiarem dalszym zajęcia ich terytorium. Nie odmawiam im prawa do obrony ale jako bardziej zaawansowanych technologicznie i taktycznie wymagam operacji precyzyjnych mających na celu minimalizowanie niepotrzebnych ofiar cywilnych.

1 minutę temu, galan99 napisał:

Amerykanie są ok , też w tym biorą udział czemu nie wspominasz . W raz z żydami .

Przcież napisałem o tresurze amerykańsko - izraelskiej. Zrównałem.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Przcież napisałem o tresurze amerykańsko - izraelskiej. Zrównałem.

Zadajesz sobie takie pytanie że Ameryka jest i żyda wspiera  . Ukraina jest na 2 planie .

Iran kraj muzułmański , Ameryka chce zbombardować Iran .

Co na to powie Rus - jest sojusznikiem Iranu ?.

Chin szuka negocjacji bo ma tam interesy . Co wyniknie z tego są tam 2 mocarstwa tylko brak Rusa .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Co na to powie Rus - jest sojusznikiem Iranu ?.

Gówno powie, bo Netanjahu i Putin niedawno uśmiechali się do siebie i mrugali porozumiewawczo.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, mirro napisał:

Bo wk***ia mnie gadanie o holokauście, tym bardziej że jako Naród jednak ratowaliśmy jego ofiary, których potomkowie napierdalają teraz swoich sąsiadów z zamiarem dalszym zajęcia ich terytorium. Nie odmawiam im prawa do obrony ale jako bardziej zaawansowanych technologicznie i taktycznie wymagam operacji precyzyjnych mających na celu minimalizowanie niepotrzebnych ofiar cywilnych.

Robiłem to ćwiczenie naszym kolegom od dawna podając za przykład Hiroszimę. Amerykanie usmazyli tam 70 tys cywilów bab i dziadków i nikt się nie bulwersuje, ruscy pizneli w sklep spożywczy, zginęło 12 osób i już są ludobójcami. Nikt nie umiał z tego wybrnąć🤔

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

To pewnie byłoby możliwe, ale wiązało się z narażeniem życia własnych żołnierzy. Która armia na to pójdzie? 

Ruskie na Ukrainie chyba tak spróbowali. Było z początku kilka uderzeń w jakieś cele wojskowe, czy radiostacje, a potem weszła "piechota" z poboru. Nie skończyło się to dla nich najlepiej. Potem zaczęli równać wszystko z ziemią jak leci.  Tylko, że oni chyba naprawdę myśleli, że ich kwiatami przywitają. Żaden Żyd raczej w strefie Gazy na kwiaty nie liczy. 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Amerykanie usmazyli tam 70 tys cywilów bab i dzidków i nikt sie nie bulwersuje,

A to akurat doskonały przykład. Nikt się nie bulwersuje bo padło magiczne zdanie. Zrobiono to, aby oszczędzić strat w ludziach i szybciej zakończyć wojnę.

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Żaden Żyd raczej w strefie Gazy na kwiaty nie liczy. 

Powtarzam jeszcze raz.  Hamas to nie Palestyna. Palestyńczycy nie są w tym konflikcie stroną. Są tylko ofiarami, Tak Hamasu jak i Izraela. A na co mogą liczyć Palestyńczycy w Strefie Gazy? Ano albo na kulkę od Hamasu albo na zrównanie z ziemią chałupy przez izraelskie buldożery.

2 minuty temu, galan99 napisał:

Jak zakończy się konflikt , Izrael+ Ameryka  i Kraje Muzułmańskie ?.

Nijak. Bo takiego nie będzie.

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Senatorowie są za takim atakiem na cele strategiczne Iranu .

Wiesz jak za***iście prowadzi się wojnę parę tysięcy kilometrów od własnych granic? Same sukcesy, zwłaszcza że przeciwnik jakąś specjalną OPL nie dysponuje. No sukces murowany i wyborcy będą szczęśliwi i dumni.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v