Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, GABBER85 napisał:

DEJCIE NA WSTRZYMANIE DOPIERO co wyniki ogłosili a tu 15 stron na dzień  na AF

Są w żywiole , chłopie tyle lat pieprzą tu w koło jedno o polityce a teraz nastał dzień wyborów to taka inicjacja 🤭

Opublikowano
Przed chwilą, thor1984 napisał:

zależy tez czy i  kto ma tam jakie działki 

Poczytaj sobie u kogo nie dawno Waldek Pawlak był prezesem pewnego zakładu, potem dołóż do tego że CPK niszczy tej osobie biznes i już masz gotową układankę ...

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

twoje myślenie to jak iść na spacer ze złodziejem, on kradnie po drodze, to ja też. A umiesz się choć podpisać ty wykształcony człowieczku?    xD

Po próbie stworzenia analogii widać że nie rozumiesz najprostszych rzeczy albo kleisz głupa bo to oczywista prawda która ci nie pasuje. Takich padalców jak ty załatwiam w kilku prostych pytaniach i zaczynają toczyć pianę. Tobie wystaczyło jedno i już sie pod dupką zapaliło🤣

Opublikowano

Polityka zrobiła ci kisiel z mózgu, a nadajesz się co najwyżej do wideł.  :D

1 minutę temu, Ulman napisał:

Po próbie stworzenia analogii widać że nie rozumiesz najprostszych rzeczy albo kleisz głupa bo to oczywista prawda która ci nie pasuje. Takich padalców jak ty załatwiam w kilku prostych pytaniach i zaczynają toczyć pianę. Tobie wystaczyło jedno i już sie pod dupką zapaliło🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Roman4321 napisał:

Ulman idea lokalizacji cpk ma sens ale to trzeba wyjść z zaściankowego myślenia tu i teraz i popatrzeć pod horyzont, pomysł jest dobry tylko realizacja kiepskawa się wydaje

Nie ma co rozważać sensu lokalizacji bo całe CPK nie ma sensu jako inwestycja.

1 minutę temu, Desperado napisał:

Tak jak pisałem - pali sie pod dupką i toczysz pianę z pyska.

Opublikowano

nie ma sensu kupować kredensu😅 sens jest w dłuższej perspektywie , więm że się spieszy i w sobote sadzisz a w poniedziałek chciałbyś już zbierać ale to nie tak działa

5 minut temu, marulekk napisał:

qrła u mnie w gminie frekwencja tylko  62,81 %, niebedzie nagrody od Prezesa :/ 

jak nie bedzie jak gmina do 20 tysi chłopa to na gospodynie orkiestry i kluby sportowe się załapie, tylko musisz na czymś umić grać

Opublikowano
Agrest napisał:

8 minut temu, thor1984 napisał:

A to teraz mu się odmieniło i będzie wszystko wetował? Pewno już w słowniku sprawdza jak się to słowo pisze 😄

Pytanie czy powstanie cpk? Bo od tego wszystko zależy

Pewnie nie bo do Berlina bliżej🤭

Tylko plan rozbudowy Radomia był chyba wcześniej.

W wypadku budowy cpk to wiadomo że Radom jest bez senu

A oni to w ogóle chcieli budować? Czy tylko zbierać na wybudowanie? Zajęli się koleją w ramach tego projektu to może niech to dokończą i zaczną modernizację. W polsce pociąg do Berlina jedzie 130 a od Frankfurtu ogranicza go skład do 160. No i jest tylko To może niech najpierw się nad tym ktoś pochyli. Jak już to zrobi to i tak wejdą ograniczenia w ruchu lotniczym i portu nie trzeba będzie budować...

Opublikowano
8 minut temu, Desperado napisał:

Ale trzonek z rury , bo inny popsuje 🤭

Opublikowano
10 minut temu, Roman4321 napisał:

nie ma sensu kupować kredensu😅 sens jest w dłuższej perspektywie , więm że się spieszy i w sobote sadzisz a w poniedziałek chciałbyś już zbierać ale to nie tak działa

Jaki jest sens w dalszej perspektywie ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Marysia idź lepiej coś upichcić w kuchni.

o tej porze ? chyba piwniczaki gotuja..

1 godzinę temu, dsbh napisał:

zapodaj wyniki z choroszczy i tworek...

To założę się że @Meg5 też na nich głosowała i nie wyszło.  :P

ale to jest facet...

To po co pier*oli że dzień po wyborach załatwi, nie wie o czym mówi?

po wygranych wyborach-sluchales dokladnie a wybory przegral..

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

To teraz już raczej po nim 

No chyba że filia Berlina tu będzie 

wystarczy krakow-w tym roku idzie na rekord, juz kryzys po pandemii minal.. dzsiaj sie cos zakorkowalo bo latali nade mna,.

50 minut temu, Lolek74 napisał:

Nigdy żaden sługa narodu ukraińskiego nie dostanie mojego głosu, więc z tym pis-em ci nie wyszło. A że potrafię uszanować kogoś wybór to nie muszę nikogo wyzywać od wsioków, aby się dowartościować w przeciwieństwie do ciebie. Wiem, że dla kogoś takiego jak ty jest to nie możliwe, ale nie przejmój się tym jeszcze wszystko przed tobą młody człowieku. 

twoja diagnoza jest rownie prawdziwa jak to ze jestem mlodym czlowiekiem..

ktora  bajka byla pierwsza=- jacek i agatka czy bolek i lolek ??

Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał:

A oni to w ogóle chcieli budować? Czy tylko zbierać na wybudowanie? Zajęli się koleją w ramach tego projektu to może niech to dokończą i zaczną modernizację. W polsce pociąg do Berlina jedzie 130 a od Frankfurtu ogranicza go skład do 160. No i jest tylko To może niech najpierw się nad tym ktoś pochyli. Jak już to zrobi to i tak wejdą ograniczenia w ruchu lotniczym i portu nie trzeba będzie budować...

nie interesujesz się tematem to nie dziwota że masz takie a nie inne opinie na ten temat, zmień informatora bo żle podpowiada

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

ale to jest facet...

Tak jak ty Marysia.   xD

18 minut temu, Ulman napisał:

Nie ma co rozważać sensu lokalizacji bo całe CPK nie ma sensu jako inwestycja.

Tak jak pisałem - pali sie pod dupką i toczysz pianę z pyska.

Pysk to jest u takich jak ty

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

o tej porze ? chyba piwniczaki gotuja..

zapodaj wyniki z choroszczy i tworek...

ale to jest facet...

po wygranych wyborach-sluchales dokladnie a wybory przegral..

wystarczy krakow-w tym roku idzie na rekord, juz kryzys po pandemii minal.. dzsiaj sie cos zakorkowalo bo latali nade mna,.

twoja diagnoza jest rownie prawdziwa jak to ze jestem mlodym czlowiekiem..

ktora  bajka byla pierwsza=- jacek i agatka czy bolek i lolek ??

Ale nie o twój wiek tu chodzi, także jeszcze raz wszystko przed tobą młody człowieku. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v