Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Stary dziad już czuje przegrana i pełny pampers ciśnie ma mózg ...

Noooo w przestrzeni takiej jak te schody jest miejsce na wszelakie wieńce. I tu prezio Kaczyński, tym razem zaprezentował prawdziwy stan swego umysłu i ducha. Nawet jakby mu się nie podobało. to mógł to zmilczeć i kazać usunąć nazajutrz, ale razem ze swoim.

Opublikowano (edytowane)

Ale ze policja już nie usuwa tego wieńca ... że sam kaczor musiał to już chyba czują koniec ...😁

Ja pier**le wydaje polecenia a te go olewają 😁😁😁😁😁 

Całe zajście ...Jarek dzwoni i skarży na policję że nic nie robi 😁😁😁😁😁😁😁😁

Ciekawe do kogo dzwonił 🤔

Ale cyrk i porażka małego człowieka 😁

Dzwonił pewnie do tego jeszcze mniejszego w okularach ....ale jaja 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, Leszy napisał:

Namacalne jest sprzedanie lotosu, napływ zboża z Ukrainy, wysokie ceny nawozów, niskie płodów rolnych. 

Poza tym codziennie doświadczana w sklepach inflacja, napływ imigrantów, durne przepisy prawne. 

zagłosuj na tuska to ci nic nie sprzeda nawet tych 30% lotosu 😂

będzie się stawiał unii lepiej niż kaczor i nic nie wpuści ukraińskiego do polski 😂

nawozy powoli wracają do swoich cen

Tusk będzie pilnował imigrantów 😂 pewnie tak jak wieku emerytalnego 😂

Codziennie to nic nie drożeje 😂

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Nerwy puszczają rano generałowie potem to a widmo utraty władzy wciąż nad nim wisi.

To ostatnia tak bolesna miesiączka 😁😁🤪🤪

Temu tak boli 

Ja pierdziu jakie to żałosne widowisko ...🫣

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Pisowska logika jest zadziwiająca. Jak pchali się przez płot to byli źli bo chcieli palić i gwałcić. Jak im się nie udało i z pod tego płotu jechali do Mińska i tam kupowali wizę za 1250 euro to już stawali się aniołami chcącymi w pocie czoła budować polski dobrobyt.

Tu masz swój płot

Jerzy Surdykowski: Płot na granicy białoruskiej to kompromitacja pisowskiej Polski (msn.com)

Ponieważ ma być tani (w pokazuchach tak zawsze), jest zrobiony z aluminiowych rurek udających stalowe pręty. Można go rozgiąć zwykłym podnośnikiem samochodowym, przeciąć piłką do metalu, a pod ziemią z tego samego powodu jest zagłębiony płytko, więc łatwo o podkop. Z odnotowanych ok. 30 tys. prób przejścia zatrzymano tylko nieco ponad połowę uchodźców, 

I żeby było jasne ja nic nie mam do kolesi z Bangladeszu którzy robią te kebaby niech pracują. Tylko po co tumanić naród referendom skoro i tak tych ludzi się ściąga bez żadnej weryfikacji aby tylko płacili. Bo każdy wie, że potrzeba nam rąk do pracy a zweryfikować ich w zasadzie się nie da.

Najlepiej nic nie budować bo trzeba wierzyć że oni nie przyjdą albo słuchać unii 😂

Opublikowano

Swiat wg Tuska ; a) wegla miało nie być , był i jest b) benzyny miało nie być a jeżeli byłaby to 15 PLN za litr, a była i jest za 6 PLN c) chleb mial kosztować 30 PLN , a kosztuje 3-4 PLN d) muru na granicy z Białorusią mialo niby nie być , a jest i zostal zbudowany w terminie e) piniedzy miało nie być a są i bedą f) Polska się rozwija i jest bezpieczna , a miała upadać i sie zwijać.

Panie Tusk, nie bierz sie pan za prognozowanie , bo to panu nie wychodzi.

• Like 5
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Obecnie Izrael zamieszkuje ponad 5,5 mln Żydów spośród żyjących na świecie około 17 mln.

Dowództwo nad nimi sprawuje szef Sztabu Generalnego Sił Obronnych Izraela (hebr. ‏ רֹאשׁ הַמַּטֶּה הַכְּלָלִי‎), który podlega Ministrowi Obrony Izraela. Liczebność sił zbrojnych wynosi 187 tysięcy żołnierzy oraz 445 tysięcy rezerwistów).

Liczba ludności Polski na koniec czerwca 2023 roku wynosiła 37,698 miliona osób -

"żołnierzy pod bronią" zawarto nie tylko żołnierzy zawodowych, ale również żołnierzy WOT, kandydatów na żołnierzy zawodowych i ochotników dobrowolnej zasadniczej służby wojskowej. Z załącznika do decyzji budżetowej MON na 2023 rok wiemy, że samych żołnierzy zawodowych jest 125,7 tys. (stan na luty 2023).

W 2023 roku Wojsko Polskie planuje wezwać na obowiązkowe ćwiczenia do 200 tys.

Bardzo słabo co do żyda .

Polska powinna mieć 1 mil wojska  wedle swej liczebności jak Żyd ma .

Czy rezerwista może odmówić?

Wojsku się nie odmawia? Nie  może po prostu odmówić.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, galan99 napisał:

W 2023 roku Wojsko Polskie planuje wezwać na obowiązkowe ćwiczenia do 200 tys.

Bardzo słabo co do żyda .

Człowieku, czy Ty se zdajesz sprawę co to są ćwiczenia dla 200 tyś osobników? Wiesz ile ludzi trzeba w to zaangażować. oprócz tych 200 tyś?

Ale takie prawdziwe ćwiczenia a nie tylko sprawdzenie stawiennictwa.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Człowieku, czy Ty se zdajesz sprawę co to są ćwiczenia dla 200 tyś osobników? Wiesz ile ludzi trzeba w to zaangażować. oprócz tych 200 tyś?

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Wiem wiem jak by ogłosili mobilizację to nie wiem czy za 3 miechy by dojechali , jeden doi zaś drugi pryska , trzeci na wczasach , czwarty kuku kosi .

Jakby ogłosili mobilizację to Morawiecki, Kaczka i Duda już by siedzieli w Białym Domu, to ludzie bez jakiegokolwiek honoru, od razu by uciekli ...

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

@Agrest szykuj się do rezerwy bo wojna u żyda nie odpowiednim czasie jest Ukra może paść .

Otwarcie mòwię- niech mnie cmokną, nie mam czasu .

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Otwarcie mòwię- niech mnie cmokną, nie mam czasu .

Właśnie, ktoś musi wojska wykarmić🤭

1 minutę temu, galan99 napisał:

Tak se możesz tu napisać .

A co mało Ukraińców spie...liło przed wojną?

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Tak se możesz tu napisać .

Pod sąd pójdę a bił za nich się nie będę.

Opublikowano
24 minuty temu, hubertuss napisał:

No właśnie zauważyłem, że jak by poglądy mu się zmieniły i zaczął pisu bronić. Może to Denwer?

U mnie cisza wyborcza już od ponad tygodnia ale żeby Racyl skręcił na prawo ? to sabotaż , prowokacja .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v