Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kołodziejczak trafił akurat tam gdzie powinien pier**lone sprzedawczyki i krzykacze byle krok bliżej koryta - i niech nikt nie porównuje go nawet z Lepperem bo to zupełnie inna liga

Opublikowano
6 godzin temu, marcin19071980 napisał:

Może takim jak Wy co go nie  znacie opowiadać takie historie.Owszem na siebie może i ma 20ha ale drugie tyle ma jego ojciec+ samych dzierżaw ma z 18ha.Mieszkam 4km od niego to dobrze znam te jego zagrania.Tu w okolicy ma zerowe poparcie 

pisalem z nim sporo gdy tutaj sie udzielal pare lat temu- tez mam o nim jak najgorsze zdanie..

tu jeden jego siasiad sie czesto wypowiadal -nie pamietam nick-u

5 godzin temu, v11 napisał:

Gdyby szatan miał  znaczący elektorat  to na 100 % miał by miejsce na liście - każdy głos się liczy 

a nie ma ??????

4 godziny temu, v11 napisał:

Jednak są plusy 

to sa plusy ujemne  🤣

okreg 13 jest pechowy nie wiem czemu .na pierwsza trojke na pewno nie zaglosuje..

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

pisalem z nim sporo gdy tutaj sie udzielal pare lat temu- tez mam o nim jak najgorsze zdanie

Sporo z kimś o kim masz złe zdanie??? A to ciekawe...

Opublikowano
1 godzinę temu, v11 napisał:

Kołodziejczak trafił akurat tam gdzie powinien pier**lone sprzedawczyki i krzykacze byle krok bliżej koryta - i niech nikt nie porównuje go nawet z Lepperem bo to zupełnie inna liga

Lepper sprzedał się gorszemu człowiekowi bo kaczyńskiemu.

Po współpracy z koalicją ludzie normalnie funkcjonują a po współpracy z pis nie mają już co zbierać

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Oni żyją i będą żyli w obfitości a nie zapierniczać w polu od rana do nocy , komu to się podoba i za marne grosze .

Rolnik to taki dziwny człowiek tylko zapierniczać i narzekać to za drogo to za tanio .

Reforma rolna była pomyłką KOMUNY WYRZĄDZONO WIELKIE ZŁO PANOM .

Opublikowano (edytowane)

A skąd to Galan wiesz?

Kiedyś też byli chłopi... Nie każdy chłop mieszkał w folwarku.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
7 godzin temu, hubertuss napisał:

Dokładnie w polityce czasami wykonuje się pewne ruchy których wielu nie rozumie. To samo było z 800 plus od czerwca.

tak jak rostowski powiedział ze on wymyślił 500 aleś ty głupi 

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Oni żyją i będą żyli w obfitości a nie zapierniczać w polu od rana do nocy , komu to się podoba i za marne grosze .

Rolnik to taki dziwny człowiek tylko zapierniczać i narzekać to za drogo to za tanio .

nie przesadzaj z tym zapierdalaniem od rana do nocy za marne grosze, tak ze 20 lat temu to i owszem, dzisiaj poza paroma wyjątkami to ani za marne grosze, ani zapierdalania nie widzę u rolników, a jak myśli i ma chociaż 150ha to juz przeliczając roboczogodziny rocznie to leży do góry pipą przez większość dnia

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Reforma rolna była pomyłką KOMUNY WYRZĄDZONO WIELKIE ZŁO PANOM .

zgadzam się, co prawda było to zrobione po to by komuniści mieli poparcie ludności, a gdyby tego nie zrobić, lub z powrotem upaństwowić, a po upadku komuny nie rozdrabniać tylko sprzedać/oddać prywatnym właścicielom nie byłoby dzisiaj biadolenia, bo zostałyby tylko duże gospodarstwa konkurencyjne z zagranicą, anie, że 75% gospodarstw w Polsce to ogródki poniżej 10ha

Opublikowano
8 minut temu, Takeda napisał:

nie przesadzaj z tym zapierdalaniem od rana do nocy za marne grosze, tak ze 20 lat temu to i owszem, dzisiaj poza paroma wyjątkami to ani za marne grosze, ani zapierdalania nie widzę u rolników, a jak myśli i ma chociaż 150ha to juz przeliczając roboczogodziny rocznie to leży do góry pipą przez większość dnia

zgadzam się, co prawda było to zrobione po to by komuniści mieli poparcie ludności, a gdyby tego nie zrobić, lub z powrotem upaństwowić, a po upadku komuny nie rozdrabniać tylko sprzedać/oddać prywatnym właścicielom nie byłoby dzisiaj biadolenia, bo zostałyby tylko duże gospodarstwa konkurencyjne z zagranicą, anie, że 75% gospodarstw w Polsce to ogródki poniżej 10ha

ty masz 150 ha, czy tylko marzysz że masz?  xD

Opublikowano
11 minut temu, Takeda napisał:

marzy ci się bieda bułgarska 

a w Czechach pgr państwowe i prywatnie i żadnego problemu ze zbożem z Ukrainy  

Opublikowano (edytowane)

Co do Kołodziejczaka - to było pewne, że się chce wyebać do koryta... Według mnie to cwaniak i na pewno jedno wielkie G zrobi dla wsi (jeśli dostanie mandat).

Edytowane przez DJG888
Opublikowano
9 godzin temu, Takeda napisał:

Masz rację przy dzisiejszej mechanizacji  wiosną mam 2-3 tygodnie zapierdalania ale po naście godzin na dobę a później w październiku to prawie agonia żeby zebrać ususzyć i zmagazynować QQ a reszta to bimbanie do tego stopnia że robię usługi w żniwa z nudów .Już pisałem że średnia  wydajność rolnictwa jest tragiczna -brak organizacji pracy i ekonomii pogrąża kolejne gospodarstwa a chodzenie do pracy by dofinansować gospodarstwo to zupełna pomyłka 

10 godzin temu, racyl napisał:

Lepper sprzedał się gorszemu człowiekowi bo kaczyńskiemu.

Po współpracy z koalicją ludzie normalnie funkcjonują a po współpracy z pis nie mają już co zbierać

Jak by nie było wygarniał swój punkt widzenia wszystkim .A jako  typowy przykład współpracy jest S. Nowak  ? Bo siedzieć powinno co 4 lata całe grono 460 

Opublikowano

to bierz sie do roboty lumpie 😂🤣🤣, ja tez z nudow dorabiam..

10 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

Sporo z kimś o kim masz złe zdanie??? A to ciekawe...

a na jakiej podstawie mozna wyrobic sobie zdanie o kims ?? dyskutujac ?? eeeee skad...

Opublikowano (edytowane)

podnies wydajnosc z jednego hektara i przenies ja na drugi 🤣.

wystartowal by z talerzowaniem ale ma padac to jutro by sie nie kurzylo. trzeba po zniwach sie ogarnac, cos sprzedac ,

romus-co dla ciebie,senator pis-u ,ponad 100 milionow.

https://www.agrofoto.pl/produkcja-zwierzeca/bydlo-i-mleko/nik-przyjrzala-sie-upadkowi-sm-bielmlek-liczne-nieprawidlowosci,134816.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=agrofoto.pl16-08-2023

https://antyweb.pl/to-nie-elektryk-jest-winien-pozaru-samochodowca?fbclid=IwAR0SVDbLIGNVW0Za6wWKjIwadMzho-uHLJx1mw2sx4CLWDkhPJCPMUVzRPM

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Włączyłem tvp historia by obejrzeć sensacje XX wieku. Miał być kolejny odcinek o enigmie. Pewnie już to nie raz oglądałem ale lubię. A tu patrzę małe kreatury z pisu zdjęły. Bo Wołoszański z list opozycji kandyduje. Normalnie szok jak małostkowi są ludzie z pisu. Teraz leci program o Tajlandii.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v