Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
23 minuty temu, agromatik napisał:

Teraz kruwa MY!!!! cytując klasyka

Gest Kozakiewicza trzeba im pokazać...

Opublikowano
45 minut temu, Ulman napisał:

No to masz jeszcze raz całość żebyś nie marudził.

Możesz sie teraz do poniższego odnieść.

Z tych danych wynika że za Tuska średnie wynagrodzenie wynosiło 225% płacy minimalnej a za Kaczyńskiego zmalało i wynosi 198%  płacy minimalnej.

Za Tuska minimalna emerytura wynosiła 50% płacy minimalnej a za Kaczyńskiego spadła do  45% minimalnej.

Co ty na to?

Przed chwilom pisałeś, że minimalna płaca jest za niska w stosunku do średniej za tuska i wydetytowałeś i a  kto powiedział, że tamte proporcje były dobre? Ja widzę uśmiechniętom twarz mojej babki teraz  na rencie i to mi wystarcza za cały komentarz. Ona ma teraz bez podatku i 13 i 14 to ma nawet wiencej a tobie d*pa boli że Ona ma i tak ma być ma boleć.

957097169_pobrane(1).jpeg.c54e507230a9cf62cfb00a259da007be.jpeg

Opublikowano
23 minuty temu, Dublin napisał:

Przed chwilom pisałeś, że minimalna płaca jest za niska w stosunku do średniej za tuska i wydetytowałeś i a  kto powiedział, że tamte proporcje były dobre? Ja widzę uśmiechniętom twarz mojej babki teraz  na rencie i to mi wystarcza za cały komentarz. Ona ma teraz bez podatku i 13 i 14 to ma nawet wiencej a tobie d*pa boli że Ona ma i tak ma być ma boleć.

Kłamiesz jak cała PISowska sekta i TVP. Nigdy i nigdzie nie pisałem tego co twierdzisz.

Cała edycja polegała na dopisaniu 

"Za Tuska minimalna emerytura wynosiła 50% płacy minimalnej a za Kaczyńskiego spadła do  45% minimalnej."

Jesteś kolego w czarnej d.... i się samozaorałeś z danymi które niby mają świadczyć o wspaniałości Jarosława Wiecznie Dziewicy

Opublikowano
45 minut temu, Dublin napisał:

Ja widzę uśmiechniętom twarz mojej babki teraz  na rencie i to mi wystarcza za cały komentarz.

Byś był dobrym wnuczkiem to byś porozmawiał z babcią.

Żeby się nie okazało że to co dla ciebie wydaje się uśmiechem, w rzeczywistości jest udarem uwidocznionym w mimice twarzy.

Smutne , ale wysoce prawdopodobne

Opublikowano

jesli on tak dobrze pamieta lata 70 czy 80 to nie ma szans zeby babka byla na rencie- nawet na emeryturze malo prawdopobne. matematyka sie klania..

to troll - nudzi mu sie jak i nam ale nam brakuje fantazji zeby tak pisac .🤣

Opublikowano

Nie no to wiadomo.

Podejrzewałem że to jajcarz Gregor, ale się oburknął już dwa razy. To trzeci raz tego nie napiszę bo przegnę😜

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Ja w 2012 mogłem za tonę pszenicy kupić 800kg saletry a teraz za tone pszenicy nie kupię nawet 400kg. Za rządów Kaczyńskiego moja siła nabywcza spadła o 50%. 

w 2007 za tone pszenicy można było kupić 2 tony mocznika albo 2006 😛

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Opublikowano
51 minut temu, Agrest napisał:

Nie no to wiadomo.

Podejrzewałem że to jajcarz Gregor, ale się oburknął już dwa razy. To trzeci raz tego nie napiszę bo przegnę😜

A widzisz...na to nie wpadnąłem...

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Pamięć już nie ta?

Tu nie chodzi o pamięć tylko o potwierdzenie na papierze bo gadać to se możeta całe godziny. 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

jesli on tak dobrze pamieta lata 70 czy 80 to nie ma szans zeby babka byla na rencie- nawet na emeryturze malo prawdopobne. matematyka sie klania..

A dlaczego nie? jak jest w tak dobrej kondycji jak niektórzy właściciele kamienic w Warszawie którzy spokojnie dożywali 140 lat.

7 minut temu, PRIMO napisał:

Tu nie chodzi o pamięć tylko o potwierdzenie na papierze

Papier wszystko przyjmie

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Dublin napisał:

To jest nieistotne, że walisz farmazony, rodem z rządowego kukurużnika. Nie po to władza buduje za grube miliardy propagandę wzorowaną na tej putinowskiej by nie działała. Ale na litość, nie kalecz tak języka. oczy bolą od czytania twoich postów. Skoro jest tak dobrze to stać cię na słownik ortograficzny, tylko nie wiem czy to wyjdzie, bo jesteś widocznie tak leniwy, że nawet nie chce się tobie sprawdzić, czemuż to na czerwono podkreśla słowa. Chyba, że ty po szkole leningradzkiej, a to wszystko wyjaśnia.

5 godzin temu, galan99 napisał:

Markety wy***ali ceny w kosmos , żeby się nachapać , teraz obniżki .

Może mi umknęło, ale chyba nie pisałeś, że Orlen wy***ał ceny w kosmos, żeby się nachapać? 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Mariusz2903 napisał:

opozycja dalej ma program - jebać PIS a to za mało

A PiS nie j**any staje się toksyczny, czyli jebać PiS, bo będzie tylko gorzej.🤣

Opublikowano (edytowane)

Co by nie powiedzieć to wychodzi że PIS jest partią teflonową czyli jak na razie nie do zdarcia , szydercze i zajadłe ataki w internecie nie przynoszą skutku skowyt przeciwników staje się z dnia na dzień coraz bardziej śmieszny .

Edytowane przez Mariusz2903
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v