Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
58 minut temu, bezbarwny napisał:

A chcesz powiedzieć że ma? Sugerujesz, że bogaci Niemcy płacą więcej za baryłkę surowca, niż biedni Polacy?🤣

poza tym, skrajnie antypisowski gamoniu, larum podnosiłeś i Ty i Tobie podobni, że pis z nieswoich najniższą krajową podnosi?🤣

no widzisz, podniósł, coby Polak więcej tańszego paliwa mógł kupić, a Ciebie tak zad piecze, Gamoniu🤣

Gamon to sam jesteś czy rząd podniósł najniższą krajowo po to byś ty miał więcej w kieszeni otóż nie gamoniu po to podniósł by mieć większe wpływy z podaktow bo to logiczne oczywiście nie dla ciebie , że od większej kwoty będzie większy podatek.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
17 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Co takiej sraki  dostałeś ...gdzie ja te larum podniosłem ...co tak wyzywasz już widzisz koniec ....mnie to wali że koniec pisdzielcow się zbliża 😁

Niech obajtek goli takich durniów jak ty ... i niech się cieszą że mają tanio

pewnie że wzrosła średnia krajowa ale chleb kosztował 2 zł a Tera kosztuje 7 zł  🤪

Inflacja to tyz przecież nie PiS tylko krasnale są winne 😁

Druga sprawa to pisałem do ciebie pisowski pomylencu ?

Pisowski pomyleniec nie ma zamiaru tłumaczyć pisowskich potknięć, tylko obnaża Twojego umysłu bystrość i zawsze mu się to udaje, a taki…jak to wczoraj było? Nikt?🤣

5 minut temu, robert1226 napisał:

Gamon to sam jesteś czy rząd podniósł najniższą krajowo po to byś ty miał więcej w kieszeni otóż nie gamoniu po to podniósł by mieć większe wpływy z podaktow bo to logiczne oczywiście nie dla ciebie , że od większej kwoty będzie większy podatek.

Słuchaj chodowco ,  nie rozumiesz, nie zabieraj głosu. 
Albo zabieraj, mam to…w robercie1226😉

Opublikowano
1 godzinę temu, bezbarwny napisał:

A chcesz powiedzieć że ma? Sugerujesz, że bogaci Niemcy płacą więcej za baryłkę surowca, niż biedni Polacy?🤣

poza tym, skrajnie antypisowski gamoniu, larum podnosiłeś i Ty i Tobie podobni, że pis z nieswoich najniższą krajową podnosi?🤣

no widzisz, podniósł, coby Polak więcej tańszego paliwa mógł kupić, a Ciebie tak zad piecze, Gamoniu🤣

Podniesienie najniższej krajowej to zamydlenie oczu ciemnocie. Jak widać udane. W branżach gdzie jest wciąż nadwyżka pracowników np sklepy w małych miejscowościach czy sprzątanie królują śmieciówki którymi można to obejść. Z drugiej strony np w budowlance fachowiec ci nie przyjdzie za tą pisowską płacę minimalną. Podniesienie płacy minimalnej ma zamydlić oczy takim jak ty a państwu podnieść wpływy z zusu. Bowiem składka naliczana jest od średniej krajowej.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertuss napisał:

Po prostu pisiorku nie masz argumentów. Płacę minimalną w banalny sposób da się ominąć jeśli w branży da się zatrudnić za mniej.

O jakich argumentach błaźnie piszesz? 
czytaj tak długo, aż zrozumiesz dlaczego/w jakim kontekście napisałem o tej najniższej krajowej cudaku. 

Edytowane przez bezbarwny
  • Haha 1
Opublikowano

W jakim kontekście cudaku czy tam błaźnie byś nie napisał. To nie zmienia faktu, że rządowe koncerny tj tam gdzie rząd ma prawo głosu decydującego rąbią nas na cenach jak chcą. Energetyka paliwa nawozy. Ceny zmieniają się w zależności od tego jak steruje tym rząd a nie rynek. Ceny wykorzystywane są do mamienia idiotów np najpierw cenę paliwa się podbija sztucznie A potem Obajtek w tv mówi, ze obniży bo coś tam i o to co podbili obniża i idioci się cieszą.

• Like 2
Opublikowano
panowie nie narzekajcie na obecne ceny paliw bo to jest i taki swego rodzaju cud nad Wisłą. nawet struktury unii europejskiej i amerykański goldman Sachs się zaczynają dziwić co to i nas się dzieje i że za chwilę bedziemu mieli najtańsze paliwo w całej eu. a dzień po wyborach nagle aktualizacja i złotówka albo i półtora w górę.
Opublikowano
1 godzinę temu, bezbarwny napisał:

Pisowski pomyleniec nie ma zamiaru tłumaczyć pisowskich potknięć, tylko obnaża Twojego umysłu bystrość i zawsze mu się to udaje, a taki…jak to wczoraj było? Nikt?🤣

Słuchaj chodowco ,  nie rozumiesz, nie zabieraj głosu. 
Albo zabieraj, mam to…w robercie1226😉

Widzę że ty bardziej bezmuzgi jesteś niż bezbarwny bo barwy to ty masz pis-oswskie .

To ty nic nie rozumiesz i właśnie takimi jak ty łatwo ma ten rząd łatwo manipulować bo wszystko łyknęli co im gargamel ""dał"" , a raczej zabrał ale tego nie widzą. 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, robert1226 napisał:

Widzę że ty bardziej bezmuzgi jesteś niż bezbarwny bo barwy to ty masz pis-oswskie .

To ty nic nie rozumiesz i właśnie takimi jak ty łatwo ma ten rząd łatwo manipulować bo wszystko łyknęli co im gargamel ""dał"" , a raczej zabrał ale tego nie widzą. 

A weź mu wytłumacz.... Jeśli potrafisz...😄

Opublikowano
13 minut temu, robert1226 napisał:

Słuchaj, nie nazwę Cię, choć kilka pomysłôw mi się ciśnie…bezbarwny to faktycznie odzwierciedlenie moich poglądów politycznych, taki w każdym razie, kilkanaście lat temu, zamysł był. Niemniej, gorsze od złego odróżnić potrafię i od zawsze maksymą się kieruję, że lepiej stracić palec, niż całą dłoń. Możliwości są dwie, albo Tusk z ko, albo Kaczyński z pis. Jeśli o mnie, jako rolnika chodzi, wybór wydaje się oczywisty, ale tak naprawdę, obojętne jest, kto wygra. Nie jestem fanatykiem, a mam tyle, że jakoś przebiduję  rządy i jednych, i drugich. Tobie zaś życzę z serca, zwycięstwa opozycji w nadchodzących wyborach. Niech Ci się dostatnio żyje, dostatniej niż teraz. 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Tak się zastanawiam nie idzie już rozmawiać jak ludzie spokojnie argumentami a nie wiecznie jeden drugiego obraża (mnie też momentami ponosi ale chociaż staram się ) Nic nie zmienicie nie wiele osiągniecie -Gówno wiemy a wszyscy podkreślam wszyscy jesteśmy manipulowani i oszukiwani i przez rząd i przez opozycję .Jakby putin to czytał to od razu powinien pierdolnąć atomem i to zakończyć . Fakty nawet jak nie pasują trzeba uznać o o tym co jest niepewne można podyskutować ale spokojnie nie bierzmy przykładu z wiejskiej choć mieszkamy na wsi .Ze jest ujowo i drogo no jest tak ze to zbieg wielu czynników i złych decyzji też tak jest bo i durnota i pandemia i wojna po trochu się przyczyniają do tego co jest . A jeżeli jest tak źle to czemu rzucają pracę na zachodzie i zatrudniają się u nas za niby psie pieniądze i to ci co się zaklinali że godziny w Polsce już nie przepracują a są i tacy co próbują pierwszy raz podejmować pracę za granicą -

Edytowane przez v11
  • Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, bezbarwny napisał:

Słuchaj, nie nazwę Cię, choć kilka pomysłôw mi się ciśnie…bezbarwny to faktycznie odzwierciedlenie moich poglądów politycznych, taki w każdym razie, kilkanaście lat temu, zamysł był. Niemniej, gorsze od złego odróżnić potrafię i od zawsze maksymą się kieruję, że lepiej stracić palec, niż całą dłoń. Możliwości są dwie, albo Tusk z ko, albo Kaczyński z pis. Jeśli o mnie, jako rolnika chodzi, wybór wydaje się oczywisty, ale tak naprawdę, obojętne jest, kto wygra. Nie jestem fanatykiem, a mam tyle, że jakoś przebiduję  rządy i jednych, i drugich. Tobie zaś życzę z serca, zwycięstwa opozycji w nadchodzących wyborach. Niech Ci się dostatnio żyje, dostatniej niż teraz. 

Wybór jest oczywisty jako rolnik wybierzesz Kaczora który cię dymał przez 8 lat. Udajesz tu apolitycznego a twoje poglądy i tak widać.

• Like 1
Opublikowano

Jakaś panika na rynku paliw,bo wczoraj wieczorem na Orlenie na pobliskiej stacji brak paliwa,czy może sztuczna regulacja.Albo koniec ,,promocji wakacyjnej". Bo ceny wystrzeliły. I koszenie kukurydzy może być droższe...

Opublikowano
13 godzin temu, hubertuss napisał:

Podniesienie płacy minimalnej ma zamydlić oczy takim jak ty a państwu podnieść wpływy z zusu. Bowiem składka naliczana jest od średniej krajowej.

😅🤣😆😝

Opublikowano

Kiedyś paliwo było po 8 zł, źle Orlen wali nas na kasę , teraz jest po 6.45 znowu źle, bo widocznie jest za tanio. Jak się czyta was to zawsze jest źle w tej Polsce. Jakby paliwo było po 2 zł to też byłoby źle bo dookoła by ludzie wykupowali i nie byłoby diesla i znowu byłby możliwość żeby narzekać. Opanujcie się i myślcie trochę, z jednej i drugiej strony kampanii wyborczej was manipulują, górki i dołki zawsze były w rolnictwie 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Janusz napisał:

Jakaś panika na rynku paliw,bo wczoraj wieczorem na Orlenie na pobliskiej stacji brak paliwa,czy może sztuczna regulacja.Albo koniec ,,promocji wakacyjnej". Bo ceny wystrzeliły. I koszenie kukurydzy może być droższe...

A może  celowe działanie aby trochę ludzi nastraszyć...potem każdy  będzie i po 8zł brał abh było  tylko.🤔

Podobnie było  rok temu x nawozami,  żekomo fabryki stawały a i brak produkcji...j nagle na składach ,,pustki" były.

Opublikowano

weźcie sie juz koledzy nie wyzywajcie od gamoni, pomyleńców, burakow, pisowców i antypisowców bo aż człowieka skręca jak ten jad i wzajemną nienawiść ogląda.

Wchodze tu żeby sprawdzic ceny paliw, poczytam wasze wzajemne obelgi i już wkurzony. od samego rana.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v