Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak reżim PiSowski rządzi to wielki skandal, a jak Łobajtek obniża ceny na stacjach to jeszcze większy skandal, ale jak Donek T. podwyższa to to i owo jest ok, ot taka mentalność lemingów. :D

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Która to nie jest wprowadzona przez PO a wynika z ustawy jeszcze z lat 90-tych xD i przez 8 ostatnich lat PiS nic nie zrobił żeby zlikwidować ta ustawę i ulżyć takim jak ty Rysiu xD A jak w zeszłym roku Ci PiS podniósł opłatę paliwowa o 13% to jakoś nie ujadales ...

To czemu aktualny rząd który tak miał dbać o Polaków nie zniesie tego podatku? Mogą np  zmieniać zarządy z poziomu sejmu i nie potrzebne im podpisy prezydenta to przecież i z tym by sobie szybko poradzili. 

Opublikowano (edytowane)

Prędzej doloża jakiś podatek , psy chcą  cipować

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
12 godzin temu, Roman176 napisał:

wiesz kto jest największym socjalistą w PL ? rolnik 30mld jest dopłat do samego krusu  teraz więcej bo jest podwyżka 

Największym socjalistą to są rolnicy na papiarze podobni tobie. 😛

11 minut temu, miwigos napisał:

psy chcą  cipować

TO już powinno być dawno zrobione ale nie bo pieskom krzywda by się działa. 🤦‍♂️

Opublikowano
24 minuty temu, miwigos napisał:

Prędzej doloża jakiś podatek , psy chcą  cipować

I bardzo dobrze, nieodpowiedzialnych właścicieli możnaby skutecznie karać a nie że sobie biegasz i burek wyskakuje z bramy patologia

• Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, Mateusz1q napisał:

I bardzo dobrze, nieodpowiedzialnych właścicieli możnaby skutecznie karać a nie że sobie biegasz i burek wyskakuje z bramy patologia

To jak będzie miał c*p to nie wyskoczy??

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Mateusz1q napisał:

Popieram

5 minut temu, robert1226 napisał:

To jak będzie miał c*p to nie wyskoczy??

Wyskoczy, ale wlasciciel nie wyprze się że  to nie jego. Miałem taką sytuację, uszkodziłem auto  ...na szczęście pies przeżył i spierdolił na podwórko😁

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Ale jak ugryzie i spier** to po czym dojdą, czyj to był pies, nawet jak zaczipowany. Od każdego będą próbkę śliny pobierać? Jeżeli państwo chce coś katalogować, to będzie chciało w przyszłości z tych statystyk nałożyć takse.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, robert1226 napisał:

To po hu mi coś chcesz udowodnić,  a za chwilę sam sobie zaprzeczasz .

ja sobie zaprzeczam w jaki sposób ?  ja do ciebie dopłacam a ty wielkiego wroga socjalizmu promujesz ? 

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/do;krus;kazdy;zatrudniony;doplaca;po;1000;zl,3,0,487939.html

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Największym socjalistą to są rolnicy na papiarze podobni tobie. 😛

ja jestem w zusie samej składki na nfz mam 900zł 

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

I kolejny pasożyt dofinansowywany przez budżet. 

Opublikowano
3 godziny temu, Roman176 napisał:

ja sobie zaprzeczam w jaki sposób ?  ja do ciebie dopłacam a ty wielkiego wroga socjalizmu promujesz ? 

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/do;krus;kazdy;zatrudniony;doplaca;po;1000;zl,3,0,487939.html

A kto napisał że najwięcej na krusie jest taksówkarzy. 

Wstaw link ile do ciebie jest dopłaty za wszystkie nieprzepracowane twoje dni bo jak nie pracujesz nie produkujesz zysku  a wypłatę chcesz np. za urlop tego nie widzisz. 

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

42 minuty temu, robert1226 napisał:

Wstaw link ile do ciebie jest dopłaty za wszystkie nieprzepracowane twoje dni bo jak nie pracujesz nie produkujesz zysku  a wypłatę chcesz np. za urlop tego nie widzisz. 

Z tego co napisał kolega Roman wynika, że prowadzi działalność gospodarczą.

Chyba, że ja nie czytam ze zrozumieniem. Kolejną rzeczą jest to, że etatowiec nie podaje takich kwot, bo są mu do niczego nie potrzebne. Opłacając zus samodzielnie prowadząc dg, masz dużo mniejsze przywileje jak etatowiec w zusie, więc nie nazywałbym kolegi pasożytem 🤔

Opublikowano
5 godzin temu, robert1226 napisał:

tak samo jak ci mało lub w gule nieproduktywni rolnicy 

5 godzin temu, robert1226 napisał:

ja mam dniówki kolego ... nie mam tyle i tyle za miesiąc ... po za tym kodeks pracy nie ja napisałem ...  to co ja chce to normalne siedzimy razem u tego samego lekarza ja płace prawie tysiaka w jeden miesiąc   podatku 900  i innych rzeczy  .. już o socjałach typu dopłaty do zboża paliwowe  suszowe nawozowe 

5 godzin temu, PRIMO napisał:

ale to ja do cia dopłacam 

Opublikowano

Na początek to pisz po polsku nie jakieś dziwne słówka i trzeba się domyślać o co ci chodzi  .

Dla twojego spokoju nie dostałem ani dopłaty do nawozów ni pszenicy ani suszowego a tobie jak tak ci źle to kup hektar ziemi i przejdź na krus , a jak i to ci nie pasuje  to wypad do swojej bajki.

Opublikowano

Widocznie nie siejesz nawozu , a zboże sprzedajesz w żniwa, jeśli to prawda to nigdy dobrze nie zarobiłeś

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, robert1226 napisał:

Na początek to pisz po polsku nie jakieś dziwne słówka i trzeba się domyślać o co ci chodzi  .

no właśnie gdybyś się domyślał to byś nie pisał ze ja mam więcej na nfz w miesiącu niż ty składki kwartalnej a leczymy sie tak samo ... wiec wiesz socjalisto 

1 godzinę temu, robert1226 napisał:

Dla twojego spokoju nie dostałem ani dopłaty do nawozów ni pszenicy ani suszowego a tobie jak tak ci źle to kup hektar ziemi i przejdź na krus , a jak i to ci nie pasuje  to wypad do swojej bajki.

mam  dużo hektarów swoich 

1 godzinę temu, miwigos napisał:

Widocznie nie siejesz nawozu , a zboże sprzedajesz w żniwa, jeśli to prawda to nigdy dobrze nie zarobiłeś

w zeszłym roku jak oddał  wszystko w żniwa to zarobił a przechowawcze stracili 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
12 godzin temu, slawek74 napisał:

o przepraszam czasem i 5tys 🤭😁

Wiadomo że każdy grosz się liczy, ale przy 5 tysiącach to jest tylko 1000 złotych (ruch 20 groszy). Był taki czas że w krótkim czasie było różnicy ponad 1 złoty to wtedy robiła się kwota.

Ogólnie jestem zdania że nie myśleć jak oszczędzić tylko jak zarobić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v