Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, wojak1986 napisał:

Te forum służy do wymiany zdań i doświadczeń. Weź może spróbuj na niemieckim forum Cię wysłuchają i docenią. Pewnie u Niemca liczą się z Twoim zdaniem i proszą o opinię 

Tyle samo do gadania co w kochanej Polsce. Doświadczenie w tej dziedzinie ani ci nie potrzebne ani przydatne. Zamiast siedzieć przed komputerem tak jak wyżej pisałem zajmij się przeglądem pól bo od pisania tutaj wszystkiech pier**l nie przybędzie nam i nikomu. A człowiek tylko głowę sobie zaśmieca tym wszystkim i gorzej śpi. 

Opublikowano
2 godziny temu, BomV napisał:

Xd widać że tu magistry z TV. Szkoda ze swoim mózgiem nie ruszacie tak jak palcami w klawiaturę nie stukacie. To że jest kryzys i wszędzie paliwo do góry to nie znaczy że wszędzie ma tak być. Już ktoś przytoczył właśnie Białoruś jako przykład, jakoś tam paliwo nie kosztuje 10zl, ba nawet 8 zł. Powiedzcie mi jak? Porównywanie między krajowe ceny paliwa można SE W DUPE WSADZIĆ!  A tu już mówię dlaczego, takie piękne Niemcy w cenie paliwa jako że są eko sreko itp w cenę paliwa jest wliczony 2% podatku klimatycznego czy jakiegoś tam, do tego opłaty autostradowe. W pl chyba też, trzebaby się dowiedzieć W JAKIM PROCENCIE. I tym oto sposobem możemy mówić że mamy NAJTAŃSZE PALIWO w uni. h*j z tego bo Niemca stać. Powiem więcej polaka pracującego tutaj, sezonowca też STAĆ na to paliwo. Bo za dniówkę czy 2 najniższej płacy, tankuje do pełna i jeździ. A ty Polaczku z głębokiej polszy słuchaj Tuska albo Kaczyńskiego i bij się w ten durny łeb że z dnia na dzień jesteś mądrzejszy. 

Kończąc i podsumowywujac hu** wiecie o życiu i o sprawach wysokich lotów. Polecam tymi sprawami się nie zajmować i nie interesować, zarówno ja jak i wy wszyscy jesteśmy za ciency w uszach i za drobni żeby coś zmieniać. Polecam spacer po polach zobaczyć jak pszenica szybko rośnie i martwić się kolejny rokiem coś sieć czym nawozić. 

Pozdro 😘

Jedna z najgłupszych wypowiedzi jaką miałem nieszczęście przeczytać

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano

Pomijając inwektywy (np. Polak używający zwrotu polaczku jest idiotą, moim zdaniem) to średnio rozgarnięty człowiek wie dlaczego cena paliw na Białorusi jest niższa - choćby zbir - mówi ci to coś?

Opublikowano
31 minut temu, BomV napisał:

Tyle samo do gadania co w kochanej Polsce. Doświadczenie w tej dziedzinie ani ci nie potrzebne ani przydatne. Zamiast siedzieć przed komputerem tak jak wyżej pisałem zajmij się przeglądem pól bo od pisania tutaj wszystkiech pier**l nie przybędzie nam i nikomu. A człowiek tylko głowę sobie zaśmieca tym wszystkim i gorzej śpi. 

To nie czytaj, nie komentuj i nie obrażaj sam siebie "polaczku"

• Like 1
Opublikowano

Za rządów PO-PSL na dojazdy do pracy wydawałem prawie 50 % pensji, a przez te 8 lat pensję miałem zamrożoną:D 

Dziś za reżimu Zjednoczonej Prawicy i strasznego Obajtka wydaję 13% na dojazdy.

Pracuję w tej samej firmie i dojeżdżam dalej taką samą odległość. Zmieniła się władza, nagle okazało się że pieniądze są i to nie w Zakopanem zakopane, zmieniło się me uposażenie i zmienił się mój obecny rumak.

Sajonara lemingi:)

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, vat napisał:

Pomijając inwektywy (np. Polak używający zwrotu polaczku jest idiotą, moim zdaniem) to średnio rozgarnięty człowiek wie dlaczego cena paliw na Białorusi jest niższa - choćby zbir - mówi ci to coś?

Czyli co? Rosja sprzedaje Białorusi paliwo dolicza pewnie jakiś tam podatek i koniec końców wychodzi na to że Rosja dopłaca do sprzedaży tego paliwa? Czy co???? W Rosji i Białorusi baryłka to jakaś inna wartość czy jak? Różnica będzie napewno ale nie aż taka różnica. 

Drugi przykład Polska Niemcy. Porównanie z d*py. Tak samo jak i z Białorusią. 

Każda istota która ślepo wierzy i patrzy w jednym kierunku w pis bądź po jest była i będzie mało myślącym polaczkiem. 

Opublikowano
4 godziny temu, BomV napisał:

Xd widać że tu magistry z TV. Szkoda ze swoim mózgiem nie ruszacie tak jak palcami w klawiaturę nie stukacie.       

Kończąc i podsumowywujac hu** wiecie o życiu i o sprawach wysokich lotów. Polecam tymi sprawami się nie zajmować i nie interesować, zarówno ja jak i wy wszyscy jesteśmy za ciency w uszach i za drobni żeby coś zmieniać. Polecam spacer po polach zobaczyć jak pszenica szybko rośnie i martwić się kolejny rokiem coś sieć czym nawozić. 

Pozdro 😘

Skąd wiesz że magister TV -Może technik a może inżynier rolnictwa .Nawet nie będę cię obrażał i dokładał do pieca wiórów bo mi nie przystoi .Po co wypowiadasz się i oceniasz temat o którym nie masz nawet mglistego pojęcia .Zrobiłem i zużyłem już więcej własnego bio niż ty masz włosów na głowie A wyprodukowanie przy odrobinie wiedzy (zaznaczam odrobinie )"nawet debil po jednodniowej praktyce jest w stanie to ogarnąć .Za taki wpis musiał bym ci życzyć paliwa po 15 zeta dla rozjaśnienia myśli .A o tym kto "uj  wie o wysokich lotach " właśnie ci napisałem .Biodiesla a właściwie  (ester metylowy) zrobię używając na polu w upalny dzień mając do dyspozycji zużyty olej po frytkach czy jakikolwiek inny  metanol wodorotlenek dokładną wagę 0,1g ciemny garnek i słońce -i kto uj wie ty nawet uj nie wiesz a innych oceniasz to że nawet 99% na tym forum tego nigdy nie spróbuje trudno ich wybór, ale jak wiesz tyle ile wiesz czyli uja nie wypisuj i nie oceniaj  ( jeżdżę na tym i szeregowe pompy i nowe  common rail  te nowe nawet lepiej bo ciśnienie 2000 bar rozgrzewa paliwo  w momencie wtrysku powodując utratę lepkości  która w bio jest wyższa i dopiero przy ok 80 *C jest podobna jak zwykłego paliwa. Żyj sobie w twoim ujowym życiu narzekaj i płacz jaka to krzywda -Powodzenia i szczęścia w gospodarzeniu 

Opublikowano
3 minuty temu, v11 napisał:

Skąd wiesz że magister TV -Może technik a może inżynier rolnictwa .Nawet nie będę cię obrażał i dokładał do pieca wiórów bo mi nie przystoi .Po co wypowiadasz się i oceniasz temat o którym nie masz nawet mglistego pojęcia .Zrobiłem i zużyłem już więcej własnego bio niż ty masz włosów na głowie A wyprodukowanie przy odrobinie wiedzy (zaznaczam odrobinie )"nawet debil po jednodniowej praktyce jest w stanie to ogarnąć .Za taki wpis musiał bym ci życzyć paliwa po 15 zeta dla rozjaśnienia myśli .A o tym kto "uj  wie o wysokich lotach " właśnie ci napisałem .Biodiesla a właściwie  (ester metylowy) zrobię używając na polu w upalny dzień mając do dyspozycji zużyty olej po frytkach czy jakikolwiek inny  metanol wodorotlenek dokładną wagę 0,1g ciemny garnek i słońce -i kto uj wie ty nawet uj nie wiesz a innych oceniasz to że nawet 99% na tym forum tego nigdy nie spróbuje trudno ich wybór, ale jak wiesz tyle ile wiesz czyli uja nie wypisuj i nie oceniaj  ( jeżdżę na tym i szeregowe pompy i nowe  common rail  te nowe nawet lepiej bo ciśnienie 2000 bar rozgrzewa paliwo  w momencie wtrysku powodując utratę lepkości  która w bio jest wyższa i dopiero przy ok 80 *C jest podobna jak zwykłego paliwa. Żyj sobie w twoim ujowym życiu narzekaj i płacz jaka to krzywda -Powodzenia i szczęścia w gospodarzeniu 

Panie kolego ale ja do twojego bio broń boże nic nie mam a nawet ciekaw pomysłu jestem. 

Ja pisze o cenach w Polsce i tym całym wielkim kryzysie, a nie o produkcji twojego bio paliwa. 

Chwała Ci za to zajmij się produkcją tego a nie zakrzatasz sobie głowę bzdurami o polityce. 

Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Dotarło wkoncu że obajtek nas dy.a? 

Czy masz nadal takie myślenie jak tu jeden ekonomista który wczoraj wkoncu zamilkł żeby nie pogrążać się dalej? 

A gdzie ja PISał w że nie doi

Dla nie Obajtek od zawsze  nieakceptowalny i brałem w lotosie lub prywatnej

Lotos jabłoń teraz 7.46

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A gdzie ja PISał w że nie doi

Dla nie Obajtek od zawsze  nieakceptowalny i brałem w lotosie lub prywatnej

Lotos jabłoń teraz 7.46

Lotos Orlen I wszystkie inne to jedno i to samo paliwo tylko gdzie nie gdzie lepiej chrzszczone. 

Bywa że latami będziesz brał i będzie chodzi wszystko, weźmiesz raz i pompy staną. 

Opublikowano

Człowiek pracownik to tylko pracownik i im damy żyć. Robi co musi bądź do czego go życie zmusiło albo bo to lubi. 

Idąc tym tokiem myślenia idź lepiej do prywaciarza i daj mu zarobić niech ma. 

Opublikowano
robert1226 napisał:

Może przeszkadzam w bezsenownej dyskusji ale, dziś była dostawa B0 5.99 netto  1000 l północne Mazowsze. 

nie przeszkadzasz, takich postów tutaj potrzeba a nie jakieś dyrdymały. gdzie jest admin

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, damian303 napisał:

Biznes z olejem cały czas się kręci. W zeszłym roku będąc na Hel-u, nie raz widziałem auta jeżdżące od knajpy do knajpy i skupujące olej.

43 minuty temu, BomV napisał:

Panie kolego ale ja do twojego bio broń boże nic nie mam a nawet ciekaw pomysłu jestem. 

Ja pisze o cenach w Polsce i tym całym wielkim kryzysie, a nie o produkcji twojego bio paliwa. 

Chwała Ci za to zajmij się produkcją tego a nie zakrzatasz sobie głowę bzdurami o polityce. 

Przeczytaj kontekst treści pod wpisem

"Biznes z olejem cały czas się kręci. W zeszłym roku będąc na Hel-u, nie raz widziałem auta jeżdżące od knajpy do knajpy i skupujące olej 

dotyczący mnie - zacząłeś  ujeżdżać uje bez odnośnika przyczyny czy adresata -więc tyczy wpisu powyżej "mojego" więc jak to miałem odczytać ?  Ale ok cenię wyjaśnienie i sorry .Ale tu na forum jest część wiejskich cwaniaków wyżywających  na innych swoją  nieudolność .Nie dosyć że błędy ortograficzne (które za durni lub leniwi   aby   poprawić  ) to zawsze się czepiają i wyzywają w swej frustracji pozostałych  d appmian303

45 minut temu, BomV napisał:

Lotos Orlen I wszystkie inne to jedno i to samo paliwo tylko gdzie nie gdzie lepiej chrzszczone. 

Bywa że latami będziesz brał i będzie chodzi wszystko, weźmiesz raz i pompy staną. 

Odniosę się do chrztu paliw .Paliwa nie chrzczą Orlen czy Lotos "producent " ale po drodze dzieją się cuda u hurtownika lub prywatnej stacji .Co laborantowi Orlenu po fałszowaniu analizy paliwa ? Co pracownikowi np stacji Orlen po fałszowaniu dolewaniu jak minie zmiana zdaje liczniki i kasę i koniec a dodatkowo wszędzie monitoring .Natomiast w zaciszu prywatnej stacji czy składu paliw tam już inna zabawa w nocy może mieć miejsce  .Kiedyś jak było trzeba nigdy nie tankowałem u prywaciarza a zakupy hurtowe zawsze z plombowaną próbką nalaną z cysterny w mojej obecności .I nie szukanie taniego ale dobrego paliwa to jest wyjście z problemów z układami paliwowymi (tanie zawsze będzie oszukane -drogie może być oszukane ale jest nadzieja że nie )

Opublikowano

Dziś przejeżdżałem obok stacji w DE. 

I tak jak pisałem kilka postów wcześniej tutaj paliwa zaczynają powai przypominać ceny z przed wojny. 

Bena dochodziła do 2.15dzis  1.60€

Diesel bio E10  z kiedyś 2.20€       dziś 1.77€

Ceny na shellu obok autostrady. Troszkę w głąb jakby jechać znajdzie się nawet do 10 centów taniej. Zależy od dnia i o której godzinie. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v