Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, Sadek napisał:

Żeby wykorzystać ponad limit to albo dzierżawy na dziko lub usługi.

Niejeden kupował po 6,3/6,5 aby załapać się na zwrot 2 złotych a jak dalej tak pójdzie to może nawet dołożą bo paliwo może stanieć więcej jak różnica w zwrocie.

Wystarczy że masz busa którym robisz z 30 tys km rocznie wożąc np. warzywa na giełdę , i już masz z 3-4 tys litrów paliwa, to u mnie taka ilość jest na całe gospodarstwo z limitu , a jeszcze nawet o litrze nie wspomnieliśmy o uprawie ziemi . Tak że kto jakoś jezdzi , to liczy limit x 2 że spali rocznie

1 godzinę temu, Sadek napisał:

Każdy zapas pod warunkiem że nie zdrożeje daje jakieś oszczędności.

Chyba chciałeś napisać że nie stanieje

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

W ciągu roku można bardzo wiele zyskać i wiele stracić jak w nie odpowiednim czasie się kupi i sprzeda .

Pieniądze 💸 to nie wszystko....

Trzeba by z 5 tys kupić... trzeba by jakiś zbiornik, miejsce na to.....łeeeee tam....nie opłaca się... 

Się Galan nie śmiej...poważnie napisałem...

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

W ciągu roku można bardzo wiele zyskać i wiele stracić jak w nie odpowiednim czasie się kupi i sprzeda .

A teraz jest ten odpowiedni czas na zakup paliwa? Może za tydzień będzie jeszcze lepsza cena  😋

Dla mnie zapas to tyle co do zbiornika zmieszczę, 2,5m3  teraz na niecałe 2 tygodnie prac wystarcza a do butelek i kanisterków nie leję, a ty ile zamierzasz robić tego zapasu i na ile czasu ?

Opublikowano

Byli już tacy co tak wychwalali zakupy tych nowych zbiorników... jakoś ucichli. 

Jak rynek normalny, to da się coś zaplanować.., w tak rozchwianym jak teraz to lepiej totolotka skreślić niż większe zapasy robić..

Opublikowano (edytowane)

Kupiłeś już? Tyle to w 3 m-ce spalam.

Po za tym ile zyskasz?

Długo będzie stało to galaretę że spodu zbierał będziesz.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
6 minut temu, mysza103 napisał:

Chyba chciałeś napisać że nie stanieje

Faktycznie tak powinno być.

Takie gospodarstwa powinny mieć inny limit.

Dla typowego z produkcją roślinną i zwierzęcą limit jest wystarczający.

Opublikowano
8 minut temu, Sadek napisał:

Faktycznie tak powinno być.

Takie gospodarstwa powinny mieć inny limit.

Dla typowego z produkcją roślinną i zwierzęcą limit jest wystarczający.

Jak wszystkie osobówki w TDI ...

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Jak rynek normalny, to da się coś zaplanować.., w tak rozchwianym jak teraz to lepiej totolotka skreślić niż większe zapasy robić..

Z tymi zbiornikami to trochę jak z uprawnieniami na opryskiwacz,  brak nikomu to nie przeszkadza puki kontroli  nie ma , no i nie każdy tego potrzebuje ,

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Ucichli bo w hurcie drożej im przywożą niż jest na stacji prosto z instrybutora.

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Dugo będzie stało to galaretę że spodu zbierał będziesz.

18 miesięcy stało B7 z PKSu i wszystko okej. 

Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Pewnie karta dużej  rodziny

Sąsiedzi mają to 40gr taniej

2 minuty temu, MariuszDe napisał:

Jak to za co za zakup paliwa😂

A kąkretnie za co?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Andpol napisał:

Sąsiedzi mają to 40gr taniej

A kąkretnie za co?

Za nic kupujesz 100czy 200litrow ON pytasz się o rabat a oni odliczaja 10gr z litry czasem nawet biorę za 100zl do samochodu i bywa że też mi 1,5zl wydaje, znajomy pracuje na stacji i mówi że jak ktoś się upomni to mu dają a jak nic nie mówi to nie o i tak...tak jest u nas wiem że nie wszędzie tak jest chodzi o to żebyś jak najwięcej u nich tankował może od marzy sobie odliczaja c.olera ich tam wie...

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

zapłaciłeś 2965 zł .

Jak  byś kupił po 8 zł . 500 x 8 = 4000 tyś .

Zyskane 1035 zł jak ktoś powiada że to nie wiele to dziwny jest .

Teraz przy cenach jakie są za płody .

Liczyc to Ty wgl nie umiesz

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, MariuszDe napisał:

Za nic kupujesz 100czy 200litrow ON pytasz się o rabat a oni odliczaja 10gr z litry czasem nawet biorę za 100zl do samochodu i bywa że też mi 1,5zl wydaje, znajomy pracuje na stacji i mówi że jak ktoś się upomni to mu dają a jak nic nie mówi to nie o i tak...tak jest u nas wiem że nie wszędzie tak jest chodzi o to żebyś jak najwięcej u nich tankował może od marzy sobie odliczaja c.olera ich tam wie...

Ostatnio ponad 100l tankowałem to ponad 10zł taniej by było i teraz trzeba sie upominać.

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Jak wszystkie osobówki w TDI ...

Bez przesady ile litrów spalisz osobówka (przecież czytając na forach to palą około 5 litrów/100 km).

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Pieniądze 💸 to nie wszystko....

a bajke o Tymitunie słyszałeś?

przynajmniej człowiek wie czemu ominęło mnie to co inni już osiągneli w życiu i się dorobili będąc w moim wieku 

41 minut temu, Rolniik122 napisał:

W sieczkarnie do kukurydzy jak wleje 700 litrów to tak na 2-3 dni mi starcza hehe.

to ile kosisz i czym ? znajomemu jaguar870 z kemperem 6 rzędów zbiornik dziennie zechla na usłudze jak kilkadziesiąt ha w kawałku i blisko dojazd a zachipowana na ponad pincyt qni 

18 minut temu, Sadek napisał:

Bez przesady ile litrów spalisz osobówka (przecież czytając na forach to palą około 5 litrów/100 km).

ale jak wszyscy domownicy w dieslu auta mają to też się robi zużycie , może u niektorych do tysiąca litrów na auto rocznie wyjść

Edytowane przez konteno
Opublikowano
48 minut temu, MariuszDe napisał:

To tak jakby udzielali każdemu kto się upomni zniżki pracowniczej bo ona właśnie wynosi -10gr/L

Zrobię zakupy w Brico za minimum 100zł i mam 10gr rabatu na sąsiedniej Avii, limit 100L

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v