Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

na orlenie ciagle drozeje juz 6,99..

butla za 52 zl - jesli gaz nie jest lewy to nie ma takiej opcji..

Ładnie was tam doją, a mówisz że wschód zacofany,  i do was wszyscy wyjeżdżają 

Na wschodzie wczoraj tankowane 6.38😎

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Odnosnie zimowego a letniego. Jak bede w pracy to sobie zerkne na karte produktu. Tam jest wszystko napisane. A butla z gazem na stacji nie uwierzycie, jeszcze ostatnio byla 105,99 to jest chore. Ro jest dopiero marża,bo taka sama butla w sklepie 70zl

Opublikowano

Takie czasy że jak kto może to goli ile wlezie. Ze znajomym rozmawiałem co gastronomie prowadzi. Prąd z 2,6 na 1,6 spadł. Ceny produktów które zamawia również dość znacznie spadły ale nikt nie myśli o obniżeniu cen gotowego produktu skoro coraz więcej zarabiają a ludzie się do cen przyzwyczaili. 

Opublikowano

na wsi nie macie pojecia o kostach zycia w miescie i pod miastem..

2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Ty jesteś lewy.

Sprzedają normalnie zaplombowane butle .

Plomba gazol.

Masę tego sprzedaje.

gdy ktos cale zycie robi lewizne to czuje ja na kilometr 🤣🤣.  zwaz butle -najlpeiej pelna potem pusta i porownaj z danymi nabitymi. bo juz sprawdzenie proporcji propanu do butanu to wyzsza szkola jazdy. jesli tam jest prawie sam butan to moze i tyle kosztowac..

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

wlasnie dlatego ze wszyscy madrzy i bogaci uciekaja na zachod to u nas jest drogo. 

cena i jakosc  jest dostosowana do klienta..

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, jacus napisał:

gdy ktos cale zycie robi lewizne to czuje ja na kilometr 🤣🤣.  zwaz butle -najlpeiej pelna potem pusta i porownaj z danymi nabitymi. bo juz sprawdzenie proporcji propanu do butanu to wyzsza szkola jazdy. jesli tam jest prawie sam butan to moze i tyle kosztowac..

A ty kto?

W tym też ekspert?

To w pełni legalna firma. Punkt wymiany butli od wielu lat 

Co w środku nie wiem. Pali się, butla wystarcza na taki sam czas jak innych firm.... No to po co mam przepłacać?

Tylko dlatego że twierdzisz że to niemożliwe by za tyle?

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Takie czasy że jak kto może to goli ile wlezie. Ze znajomym rozmawiałem co gastronomie prowadzi. Prąd z 2,6 na 1,6 spadł. Ceny produktów które zamawia również dość znacznie spadły ale nikt nie myśli o obniżeniu cen gotowego produktu skoro coraz więcej zarabiają a ludzie się do cen przyzwyczaili. 

To samo jest na bazarach i targowiskach , złupić ile się tylko da taka to zasada .

Targowiskach sam Handlarz , co kupił od rolnika za 1 zł , zaś na straganie już wystawił cenę 5 zł .

Opublikowano

Nie ja tylko rolnicy bo czasu nie mają jak to stale , powtarzają tak zapracowani i na tym tracą .

jest stale powiadane rolnikom krótki łańcuch dostaw , bez pośrednika ale rolnikom nikt nie przetłumaczy .

Opublikowano

Bo Ty myślisz że rolnik  co ma 50 ha warzyw  20 buraków i  30 zboża to leży w domu z rodziną i oglądają TV. Nie mają czasu siedzieć dniami i nocami na straganie, może jak by sprzedawcę najęli to jeszcze. Ale to znów generuje koszty paliwa sprzetu i wynagrodzenia.

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Tak sam z paliwami jest prawa rynku .

Znaczy bronisz Obajtka czy co?

Opublikowano
5 minut temu, Michał88 napisał:

Bo Ty myślisz że rolnik  co ma 50 ha warzyw  20 buraków i  30 zboża to leży w domu z rodziną i oglądają TV. Nie mają czasu siedzieć dniami i nocami na straganie, może jak by sprzedawcę najęli to jeszcze. Ale to znów generuje koszty paliwa sprzetu i wynagrodzenia.

Jak ma 50 ha warzyw to  ,tylko markety i tak go złoją na cenie i nie zarobi .

Mowa o małych uprawach kilko hektarowych i handlu detalicznym . NIE HURTOWYM .

Opublikowano

Chyba ten rolnik od warzyw to biegania za Ukrainą taki zmęczony bo samemu to można w ogródku warzywka poprawiać. Później markety dyktują stawki, towar odsyłają sami ludzie uczą głupoty i terminy płatności po 3 miesiące...

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Jak ma 50 ha warzyw to  ,tylko markety i tak go złoją na cenie i nie zarobi .

Mowa o małych uprawach kilko hektarowych i handlu detalicznym . NIE HURTOWYM .

Mieć 50 ha marchwi i cebuli w zeszłym roku i można leżeć na tapczanie najbliższe 3 lata, nawet jak się marketom sprzedało xD 

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Mieć 50 ha marchwi i cebuli w zeszłym roku i można leżeć na tapczanie najbliższe 3 lata, nawet jak się marketom sprzedało xD 

albo 2 lata tapczan Tempur haha

Opublikowano

gdy ktos ma 50 ha warzyw to chyba kontrakty podpisuje jeszcze gdy nasiona ma w magazynie ??

2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Jacus myślałem że zmadrzales ale jednak nadal żyjesz w swoim świecie 😄

co ty mozesz wiedziec dziecko o cywilizowanym swiecie ....

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

A ty kto?

W tym też ekspert?

To w pełni legalna firma. Punkt wymiany butli od wielu lat 

Co w środku nie wiem. Pali się, butla wystarcza na taki sam czas jak innych firm.... No to po co mam przepłacać?

Tylko dlatego że twierdzisz że to niemożliwe by za tyle?

chyba nie myslisz ze ja z paru ha zyje 🤣...z niejednego pieca chleb jadlem.

pracowalem w firmie ktora gazem handlowala-znam wszelkie przekrety. ten legalny to manipulacje skladem .. butan jest tanszy niz propan

Opublikowano
39 minut temu, jacus napisał:

butan jest tanszy niz propan

I o ile gorszy?

Składu nie zbadam.

Palić się pali. Garnków nie kopci...nadal nie wiem czemu mam przepłacać w  innym punkcie?

Opublikowano
jacus napisał:

na wsi nie macie pojecia o kostach zycia w miescie i pod miastem..

2 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Ty jesteś lewy.

Sprzedają normalnie zaplombowane butle .

Plomba gazol.

Masę tego sprzedaje.

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

wlasnie dlatego ze wszyscy madrzy i bogaci uciekaja na zachod to u nas jest drogo. 

cena i jakosc  jest dostosowana do klienta..

o zachodziexto ty możesz pomarzyć 😛 a na wsi to mają nieraz większe inwestycjie i obroty niż miastowemu wyobraźnia sięga 😀🙋‍♂️

galan99 napisał:

Nie ja tylko rolnicy bo czasu nie mają jak to stale , powtarzają tak zapracowani i na tym tracą .

jest stale powiadane rolnikom krótki łańcuch dostaw , bez pośrednika ale rolnikom nikt nie przetłumaczy .

tobie chyba też...

Opublikowano

u nas to juz prawie europa zachodnia a u was wschodnia  ??? tym bardziej ze europa w szybkim tempie idzie na dno 🤣

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

I o ile gorszy?

Składu nie zbadam.

Palić się pali. Garnków nie kopci...nadal nie wiem czemu mam przepłacać w  innym punkcie?

tez pewnie bym kupowal tanszy 🤣, ja malo uzywam gazu, mam panele wiec prad idzie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v