Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ktoś się musi dowiadywać u źródła i dziadkom przekazywać.

"MRIRW zareagowało na apel Izby Rolniczej i 17.02.2023 podało w komunikacie na swojej stronie, że nie ma konieczności zgłaszania drobiu utrzymywanego na własny użytek ani w PIW, ani w ARiMR". Sprawa rozwiązana najprawdopodobniej. 

Okoliczna hodowla uratowana ;) 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, 6465 napisał:

Marek tak po prawdzie to twój rauch lepszy bo jedna komora.

Jego kobita czy moja Unia?

Lepsza czy gorsza zależy co kto woli, jeden fiołki drugi róże a trzeci gówno kurze  ważne jest żeby równomierne rzucała nawóz 

Edytowane przez Łolek
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, radekz200 napisał:

@Karol6130 podesłać do ciebie? 

677C4B49-EC62-4518-9BB2-111B4B98DFE0.jpeg

Tak, na brzózki grubości ręki 

Dziś z hakiem szło szybko, ale tylko we dwóch bo nie było czasu 

Może znowu jutro się pojedzie 

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano
50 minut temu, Łolek napisał:

Przemek sam wiesz jaka róznica gdy zmieniłeś teraz zetora na małego caseja z napędem 

Łooo panie to jak dzień do nocy. 🤪

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Pafnucy @Łolek  taki byłby dobry do 330 , taki miałem w zamiarze i chyba jak kobieta wyrazi aprobatę to kupie 

https://m.olx.pl/d/oferta/lejek-polowy-langren-500l-hydraulika-rozsiewacz-nowy-od-reki-CID757-IDRPBVR.html

Marcin to wy oboje robicie w gospodarce że musisz pytać o aprobatę ? Czy po ślubie jesteś i coś mnie omieło ? 

Bo inaczej nie rozumiem tego co napisałeś chyba że ty robisz w gospodarce a ona już ci rządzi kasa 

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, Pafnucy12 napisał:

toż On nie kupuje. dopiero będzie pytał jakiejś pani czy może. no a wiadomo co powie...

👍

45 minut temu, Leszy napisał:

Może nie ta źle jak tak sobie Marcina owinęła dookoła paluszka ;)  

Albo tak wychowała🤔

Opublikowano
40 minut temu, szymon09875 napisał:

Ledwo co do domu wróciłem i znowu do firmy mus jechać.... Eh ciężki los 

Nie przesadzaj, mogłeś gorzej trafić. 🤭 Chwila nieuwagi i prawie 1mln $ poszło... Na naprawę, a raczej pójdzie...🙃

IMG_20230217_183617.jpg

• Confused 1
Opublikowano

Haaa. Ledwie wystawiłem wydech od motora i już zamówiony.

Sie nawet ogłoszenie nie nagrzało.

Jednak motory na topie.👍

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bo tera ludzie bogate i mają na bzdety. 

no Ty już dawno bogaty. Jawa nie za pisowe chyba? 🤔

kurna tona pszenzyta na kawałek rury... 🙆‍♂️

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
10 minut temu, tomek222 napisał:

Nie przesadzaj, mogłeś gorzej trafić. 🤭 Chwila nieuwagi i prawie 1mln $ poszło... Na naprawę, a raczej pójdzie...🙃

IMG_20230217_183617.jpg

Na którym lotnisku?

To jakiś mniejszy samolot?

Opublikowano
11 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Haaa. Ledwie wystawiłem wydech od motora i już zamówiony.

Sie nawet ogłoszenie nie nagrzało.

Jednak motory na topie.👍

Nic nie dałeś znać😔...a bym se do ciapka zakupił🤔

Opublikowano
4 minuty temu, jakitaki napisał:

stripe-7da79321-aeeb-11ed-a664-fa163eafb9ad.jpg

kurna.... dzieś Go widzałem... 😄

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Ale to pafnucy😁😁😁

1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

Łee tam , zdjęcie stare jeszcze z czasów zarazy 🤭

Też mówię, że z czasów zarazy bo je wstawił jak się maseczką chwalił 🙃🙊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v