Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a on sobie do serii wrócił 🤦

też myślę że tam coś źle było ograne. Pytał mnie czy nie był sterownik aktualizowany, nie był bo nigdzie nie byłem i sam też nic nie robiłem. normalnie jaja, dwa dni rycia w aucie na darmo.

Opublikowano
Przed chwilą, Uziu92 napisał:

zrobiłem z 50 km z laptopem i robiłem logi i nic nie znalazłem.

Podziwiam ja bym zlał ciepłym moczem... O tyle dobrego że wiesz że masz dobry silnik. Dużo zmienia "podciągnięcie" w hdi ? 

3 minuty temu, jahooo napisał:

Mi tak człowiek wyprogramowywał immobiliser - niby coś zrobił, kasę wziął, ale nie do końca i dalej nie działało

Jak to było renault to bez emulatora zwykle "obcina" funkcjonalność w sterowniku generalnie temat rzeka. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Podziwiam ja bym zlał ciepłym moczem... O tyle dobrego że wiesz że masz dobry silnik. Dużo zmienia "podciągnięcie" w hdi ? 

Jak to było renault to bez emulatora zwykle "obcina" funkcjonalność w sterowniku generalnie temat rzeka. 

nie, akurat PSA

Opublikowano

Bardzo dużo, 100-160 na 5 biegu robił w 15 sekund, na seri robi grubo ponad 20, na 3 cim biegu potrafiła się trakcja włączyć, na jedynce i 2 ce z gazem w podłodze gumę potrafił spalić bez problemu. 50 koni więcej i 70.niuta robilo robotę. No wszystko sprawdziłem, geometrię turbiny, zawory, podciśnienie, wężyki, czujniki , przepływomierz , ciśnienie pompy wtryskowej, EGR . w forscanie jest taka lipa że nie można jak w vcds czy vag zobaczyć parametrów zadanych do rzeczywistych , tylko rzeczywiste, ale te bez problemu można znaleźć w sieci i wszystko jest jak seria, no idealnie jest.

a on dziad mapę zgubił i nie wiem czy być wkurw... na auto czy na człowieka od czipu

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

To po co tam wycinać immo? Dorobienie klucza będzie mniej kosztować. 

pod warunkiem, że BSI dekoduje sekwencję klucza, a u mnie to się nie działo, skończyło się na wymianie komputera i kalkulatora wtrysku

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Uziu92 napisał:

w forscanie jest taka lipa że nie można jak w vcds czy vag zobaczyć parametrów zadanych do rzeczywistych ,

W chińskim VCDS te "zadane" też koś wpisuje z na ślepo.  Generalnie realna biblioteka kończy się z rokiem 2017 potem parametry masz z czapy. Zresztą VDCS do domu z oryginału to 2200zł. Dobry jest też launch koszt znikomy do możliwości. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

ja z vcds problemu nigdy nie miałem, jak coś było nie tak to logi dynamiczne albo statyczne i wychodziło co uwalone, ale ja doświadczenie mam jednak małe więc możesz mieć rację.

Edytowane przez Uziu92
Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał:

pod warunkiem, że BSI dekoduje sekwencję klucza, a u mnie to się nie działo, skończyło się na wymianie komputera i kalkulatora wtrysku

BSI czyta z pętli przy stacyjce których kilka w życiu wymieniłem. Po drodze jeszcze jest COM2000(taka nazwa uproszczona dla modułu obsługi kierowcy) A ten też lubi odwalić jaja. 

Opublikowano (edytowane)

u mnie klucz się pojawiał jako odczytany w BSI, ale kalkulator wtrysku nie dostawał zezwolenia na start, ewidentnie jakis babol w komunikacji między BSI a kalkulatorem

COM2000 i pętla przy stacyjce nie wymieniana i auto jeździ drugi rok

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

ja z vcds problemu nigdy nie miałem, jak coś było nie tak to logi dynamiczne albo statyczne i wychodziło co uwalone, ale ja dowiedzenie mam jednak małe więc możesz mieć rację.

VCDS jest potężnym narzędziem, tyle że chińskie po roku 2017 mają biblioteki z czapy. Stało się to po tym jak rostech nie udostępnia pełnej encyklopedii. W samym interfejsie też jest różnica sprzętowa. Szef szarpną się za moją namową na oryginała z adko, ja w domu mam chińczyka dlatego widzę bardzo dobrze różnice. 

Opublikowano
hubertb napisał:

Przed chwilą, Uziu92 napisał: zrobiłem z 50 km z laptopem i robiłem logi i nic nie znalazłem. Podziwiam ja bym zlał ciepłym moczem... O tyle dobrego że wiesz że masz dobry silnik. Dużo zmienia "podciągnięcie" w hdi ? 

no ale jakiś plus jest 😁 już prawie mogę pisać doktorat z 2 litrowego hdika 😂

• Like 1
Opublikowano

już prawie mogę pisać doktorat z 2 litrowego hdika 😂

Tyle że tu winowajcą bądź co bądź nie był silnik ;) A teraz sobie wyobraź że masz 2.0 tdi które straciło moc, kierwa pętle na szyje bym zaczął wiązać znając koszty potencjonalnych napraw. 

5 minut temu, jahooo napisał:

u mnie klucz się pojawiał jako odczytany w BSI, ale kalkulator wtrysku nie dostawał zezwolenia na start, ewidentnie jakis babol w komunikacji między BSI a kalkulatorem

No jak wyciołeś immo i został wstawiony emulator to com pełni rolę prostego przełącznika. Tak w ogóle to jego stałą wadą był przełącznik świateł, ja omijałem problem w ten sposób że zmieniałem w kodowaniu tryb na "skandynawia". 

Opublikowano
hubertb napisał:

już prawie mogę pisać doktorat z 2 litrowego hdika 😂

Tyle że tu winowajcą bądź co bądź nie był silnik ;) A teraz sobie wyobraź że masz 2.0 tdi które straciło moc, kierwa pętle na szyje bym zaczął wiązać znając koszty potencjonalnych napraw. 

5 minut temu, jahooo napisał:

No jak wyciołeś immo i został wstawiony emulator to com pełni rolę prostego przełącznika. Tak w ogóle to jego stałą wadą był przełącznik świateł, ja omijałem problem w ten sposób że zmieniałem w kodowaniu tryb na "skandynawia". 

ja tylko straciłem 2 dni roboty i z 10 litrów ropy na jazde , bo nic nie wymieniałem, bo nie było co wymieniać. Wkurza tylko gadka tunerów, bo jak coś nie tak to panie auto zjebane, ukl. wtryskowy albo turbo, a tu wychodzi że mapa się wykasztanila, na szczęście mam gwarancję na usługę.

Opublikowano
11 minut temu, hubertb napisał:

immo wyciąłem później, w ramach walki z objawami

Opublikowano
48 minut temu, Łolek napisał:

Ciepło lekko powiewa i bez deszczu 

Cześć, witejcie 

@Pafnucy12bycki ryczą aż u mnie słychać

wstawaj!!! 

A to moje?🙆‍♂️ 

Dopiero oko otwieram....🥱

Opublikowano
35 minut temu, Bananek napisał:

ja pierdzielę, w to całe błoto co go mam na podwórku jeszcze deszcz pompuje. i to nie mały.

Musisz brać przykład z formowych ekspertów i przepompować do sąsiada. ;)  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v