Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a on sobie do serii wrócił 🤦

też myślę że tam coś źle było ograne. Pytał mnie czy nie był sterownik aktualizowany, nie był bo nigdzie nie byłem i sam też nic nie robiłem. normalnie jaja, dwa dni rycia w aucie na darmo.

Opublikowano
Przed chwilą, Uziu92 napisał:

zrobiłem z 50 km z laptopem i robiłem logi i nic nie znalazłem.

Podziwiam ja bym zlał ciepłym moczem... O tyle dobrego że wiesz że masz dobry silnik. Dużo zmienia "podciągnięcie" w hdi ? 

3 minuty temu, jahooo napisał:

Mi tak człowiek wyprogramowywał immobiliser - niby coś zrobił, kasę wziął, ale nie do końca i dalej nie działało

Jak to było renault to bez emulatora zwykle "obcina" funkcjonalność w sterowniku generalnie temat rzeka. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Podziwiam ja bym zlał ciepłym moczem... O tyle dobrego że wiesz że masz dobry silnik. Dużo zmienia "podciągnięcie" w hdi ? 

Jak to było renault to bez emulatora zwykle "obcina" funkcjonalność w sterowniku generalnie temat rzeka. 

nie, akurat PSA

Opublikowano

Bardzo dużo, 100-160 na 5 biegu robił w 15 sekund, na seri robi grubo ponad 20, na 3 cim biegu potrafiła się trakcja włączyć, na jedynce i 2 ce z gazem w podłodze gumę potrafił spalić bez problemu. 50 koni więcej i 70.niuta robilo robotę. No wszystko sprawdziłem, geometrię turbiny, zawory, podciśnienie, wężyki, czujniki , przepływomierz , ciśnienie pompy wtryskowej, EGR . w forscanie jest taka lipa że nie można jak w vcds czy vag zobaczyć parametrów zadanych do rzeczywistych , tylko rzeczywiste, ale te bez problemu można znaleźć w sieci i wszystko jest jak seria, no idealnie jest.

a on dziad mapę zgubił i nie wiem czy być wkurw... na auto czy na człowieka od czipu

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

To po co tam wycinać immo? Dorobienie klucza będzie mniej kosztować. 

pod warunkiem, że BSI dekoduje sekwencję klucza, a u mnie to się nie działo, skończyło się na wymianie komputera i kalkulatora wtrysku

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Uziu92 napisał:

w forscanie jest taka lipa że nie można jak w vcds czy vag zobaczyć parametrów zadanych do rzeczywistych ,

W chińskim VCDS te "zadane" też koś wpisuje z na ślepo.  Generalnie realna biblioteka kończy się z rokiem 2017 potem parametry masz z czapy. Zresztą VDCS do domu z oryginału to 2200zł. Dobry jest też launch koszt znikomy do możliwości. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

ja z vcds problemu nigdy nie miałem, jak coś było nie tak to logi dynamiczne albo statyczne i wychodziło co uwalone, ale ja doświadczenie mam jednak małe więc możesz mieć rację.

Edytowane przez Uziu92
Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał:

pod warunkiem, że BSI dekoduje sekwencję klucza, a u mnie to się nie działo, skończyło się na wymianie komputera i kalkulatora wtrysku

BSI czyta z pętli przy stacyjce których kilka w życiu wymieniłem. Po drodze jeszcze jest COM2000(taka nazwa uproszczona dla modułu obsługi kierowcy) A ten też lubi odwalić jaja. 

Opublikowano (edytowane)

u mnie klucz się pojawiał jako odczytany w BSI, ale kalkulator wtrysku nie dostawał zezwolenia na start, ewidentnie jakis babol w komunikacji między BSI a kalkulatorem

COM2000 i pętla przy stacyjce nie wymieniana i auto jeździ drugi rok

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

ja z vcds problemu nigdy nie miałem, jak coś było nie tak to logi dynamiczne albo statyczne i wychodziło co uwalone, ale ja dowiedzenie mam jednak małe więc możesz mieć rację.

VCDS jest potężnym narzędziem, tyle że chińskie po roku 2017 mają biblioteki z czapy. Stało się to po tym jak rostech nie udostępnia pełnej encyklopedii. W samym interfejsie też jest różnica sprzętowa. Szef szarpną się za moją namową na oryginała z adko, ja w domu mam chińczyka dlatego widzę bardzo dobrze różnice. 

Opublikowano
hubertb napisał:

Przed chwilą, Uziu92 napisał: zrobiłem z 50 km z laptopem i robiłem logi i nic nie znalazłem. Podziwiam ja bym zlał ciepłym moczem... O tyle dobrego że wiesz że masz dobry silnik. Dużo zmienia "podciągnięcie" w hdi ? 

no ale jakiś plus jest 😁 już prawie mogę pisać doktorat z 2 litrowego hdika 😂

• Like 1
Opublikowano

już prawie mogę pisać doktorat z 2 litrowego hdika 😂

Tyle że tu winowajcą bądź co bądź nie był silnik ;) A teraz sobie wyobraź że masz 2.0 tdi które straciło moc, kierwa pętle na szyje bym zaczął wiązać znając koszty potencjonalnych napraw. 

5 minut temu, jahooo napisał:

u mnie klucz się pojawiał jako odczytany w BSI, ale kalkulator wtrysku nie dostawał zezwolenia na start, ewidentnie jakis babol w komunikacji między BSI a kalkulatorem

No jak wyciołeś immo i został wstawiony emulator to com pełni rolę prostego przełącznika. Tak w ogóle to jego stałą wadą był przełącznik świateł, ja omijałem problem w ten sposób że zmieniałem w kodowaniu tryb na "skandynawia". 

Opublikowano
hubertb napisał:

już prawie mogę pisać doktorat z 2 litrowego hdika 😂

Tyle że tu winowajcą bądź co bądź nie był silnik ;) A teraz sobie wyobraź że masz 2.0 tdi które straciło moc, kierwa pętle na szyje bym zaczął wiązać znając koszty potencjonalnych napraw. 

5 minut temu, jahooo napisał:

No jak wyciołeś immo i został wstawiony emulator to com pełni rolę prostego przełącznika. Tak w ogóle to jego stałą wadą był przełącznik świateł, ja omijałem problem w ten sposób że zmieniałem w kodowaniu tryb na "skandynawia". 

ja tylko straciłem 2 dni roboty i z 10 litrów ropy na jazde , bo nic nie wymieniałem, bo nie było co wymieniać. Wkurza tylko gadka tunerów, bo jak coś nie tak to panie auto zjebane, ukl. wtryskowy albo turbo, a tu wychodzi że mapa się wykasztanila, na szczęście mam gwarancję na usługę.

Opublikowano
11 minut temu, hubertb napisał:

immo wyciąłem później, w ramach walki z objawami

Opublikowano
48 minut temu, Łolek napisał:

Ciepło lekko powiewa i bez deszczu 

Cześć, witejcie 

@Pafnucy12bycki ryczą aż u mnie słychać

wstawaj!!! 

A to moje?🙆‍♂️ 

Dopiero oko otwieram....🥱

Opublikowano
35 minut temu, Bananek napisał:

ja pierdzielę, w to całe błoto co go mam na podwórku jeszcze deszcz pompuje. i to nie mały.

Musisz brać przykład z formowych ekspertów i przepompować do sąsiada. ;)  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v