Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

a myslisz że ja ni? po to kupiłem!!!

radość z mania takiego. bezcenne!

wspomnę że @bratrolnika sporo mnie naprowadził i podpowiedział.

Powiedział powiedział, i teraz mam gorszy... Kurde, trzeba chyba jechać po tego co pod Sochaczewem stoi... 

A tak poważnie to gratuluję nabytku 

Piszesz że to FZ6S1, to on ma 78KM???

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Muszę zrzutkę założyć "na marzenia"🤔

A sezon zaraz się zaczyna...😉

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Powiedział powiedział, i teraz mam gorszy... Kurde, trzeba chyba jechać po tego co pod Sochaczewem stoi... 

A tak poważnie to gratuluję nabytku 

A sezon zaraz się zaczyna...😉

Może by zdążyli dać na er5🤔

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

nie. starsze fzs miały tyle.

tu 1 i 2 to tyle że po lfcie. 98 koni mają

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

Powinien mu zademonstrować 

☝️

A wiadomo czy Karol umie, jak on do tej pory nie żonaty???

2 minuty temu, 6465 napisał:

Może by zdążyli dać na er5🤔

Tak właśnie miałem ci zaproponować zebys od Zbyszka erpiątkę wziął, ale mówię może za słaby???

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

nie. starsze fzs miały tyle.

tu 1 i 2 to tyle że po lfcie. 98 koni mają

Różnie podają, niby polifty ze srebrną ramą mają 78, ale nigdy nie zgłębiałem tematu

Nie ważne, niech służy 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Różnie podają, niby polifty ze srebrną ramą mają 78, ale nigdy nie zgłębiałem tematu

czy masz zamiar się sprzeczać z właścicielem takiego??🤷‍♂️

już przeszło dobę go mam to sie znam9_9

a tak poważnie to czytałem i wychodzi że maja 98. gdzieś wspominaja że jedynka mniej, ale wygląda mi że tak nazwano po prostu pierwszego fazera.

no i w dowodzie mam 72 Kw

Opublikowano
19 minut temu, Karol6130 napisał:

Bycek 10 miesięcy i na jałówke nie może wejść, 8 cm mu brakuje żeby dostał 

A coś Ty...z miarką koło niego latałeś🤔😉

• Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Moja głowa wpadła na pomysł żeby jałówke w gnój wkopać, i wraz brakło centymetrów 

Jutro znowu druga będzie miała stosunek z NRF żelowym 

30 zł już droższy 

Brown Swissem nie próbowałeś takich problematycznych sztuk? Ile Twój Wet bierze za żelowe nrf lub ho? 

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

A coś Ty...z miarką koło niego latałeś🤔😉

to się nazywa... rolnictwo precyzyjne... 9_9

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

czy masz zamiar się sprzeczać z właścicielem takiego??🤷‍♂️

już przeszło dobę go mam to sie znam9_9

a tak poważnie to czytałem i wychodzi że maja 98. gdzieś wspominaja że jedynka mniej, ale wygląda mi że tak nazwano po prostu pierwszego fazera.

no i w dowodzie mam 72 Kw

No i tego się trzymajmy 👍 

Z 7km od domu jest wystawiona MT-09, ale jakbym trzy dychy wydał na motor to by mnie chyba z domu wygonili 

Opublikowano
26 minut temu, hubertb napisał:

Przecież to się prawie cały czas dzieje "coś" to nie ma roku żebyś czegoś nie robił. Dużą zaletą jest dosyć spory uciąg w porównaniu do siuntek. Nawet 385. 

Takim mem był typ silnik w siuntce robił na foto i napisane "kiedy ojciec piąta zimę z rzędu robi generalny w swoim niezniszxzalnym sprzęcie"

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Dodi napisał:

Brown Swissem nie próbowałeś takich problematycznych sztuk? Ile Twój Wet bierze za żelowe nrf lub ho? 

Próbowałem, i dużo nimi zacielam

Mam problem z rozrodem w tym roku. Krowy i jalowki się pierdzielą

Co ciekawe bardzo trudna sztuka złapała za pierwszym razem 

Słabe sianokiszonki, późno koszone i za późno zbierane 

Trzy jałówki acykliczne się trafiły 

NRF żelowy 150, niedawno był po 120

Hf był zawsze 10 zł droższy

19 minut temu, hubertb napisał:

Co Ci da podwójny zabieg broną talerzową? 

Pytanie co chce zasiać

Jeśli kukurydzę to teraz po zimie raz i przed siewem drugi raz 

Kolega z af sieje w bez orke kilka lat 

https://youtu.be/KqrO6x8QrUs

Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał:

Próbowałem, i dużo nimi zacielam

Mam problem z rozrodem w tym roku. Krowy i jalowki się pierdzielą

Co ciekawe bardzo trudna sztuka złapała za pierwszym razem 

Słabe sianokiszonki, późno koszone i za późno zbierane 

Trzy jałówki acykliczne się trafiły 

NRF żelowy 150, niedawno był po 120

Hf był zawsze 10 zł droższy

Białka azotowego dużo w tym masz? Bo coś tam dawałeś saletry ale bez wody to ni uj ale musiało coś w paszy zostać 

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

Jakaś taka ruda

napisali Koledzy że to licytacja...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v