Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Aaa widzicie zapomniałem powiedzieć najważniejszego , zacząłem 3 dni temu dodawać śruty rzepakowej  4 sztukom co ostatnie się ocieliły i kuźwa dziś już było 25l więcej w schładzalniku

brawo Ty!

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

29 minut temu, wojtal24 napisał:

a powiedz i pokarz przepis że musisz piec wymienić

Ja nie zamierzam iść na walke z państwem, bo na takie coś może sobie pozwolić Nowak , Czernek czy inny tego pokroju 

nikt Cię nie zmusi do wymiany peca

Opublikowano
25 minut temu, kizak napisał:

Grabiarkę mi podebraleś ? ,no nie ,jak przy pryzmie byłem to wszystkie stały ,w tym ta najpóżniejsza jakoś w ziemię się zapadla ,tak jakoś dziwnie . Pewnie dlatego że najkrócej stoi ,a tamte se podeptały pod sobą .🤷‍♀️

Nie nie Kaziu, jak się będę do Ciebie na to podbieranie udawał to Cię powiadomię, żebyś mógł być obecny, albo wskazać miejsce, gdzie m kopertę zostawić. Dzisiaj byłem bliżej,a wyprawa na Podlasie też niedługo nastąpi

@szwagier24 na miejscu, w całości 😉

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Karol6130 napisał:

Chłopy jak to jest ze zbożem paszowym i handlem między rolnikami? 

Da radę dopłatę wziąć przy sprzedaży ojciec syn? 

@GRZES1545   @Rolnik1973

Jak to jest? 

Coś czego Marcin nie ma 

Pytasz w sensie tych dopłat co za przechowanie mają dawać? Nie ma jeszcze konkretów, jak będą wnioski przyjmować będę coś wiedział. Na tę chwilę sam sprzedałem końcówkę bez faktur, pszenżyto znajomemu dla świń, a rzepak na ten moment nie jest objęty tym wsparciem🤦‍♂️ 

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Kultywatora...ze wałkiem śtrunowym💪

poka!!

Opublikowano
12 minut temu, hubertb napisał:

Nie byłeś chory więc się ciesz, mnie dopadło już po szczepieniu i łagodny wariant. Co nie zmienia faktu że czułem się naprawdę dziwnie. Zwykła grypa to to nie jest. 

Akurat byłem chory bo zawsze w zimę raz czy dwa choruje. Głową napieprzala. Gorączka pod 40 stopni i za dwa dni zjazd na 35. I nie myślałem się wybierać na drugą stronę. Standardowo jak co roku zachorowałem. 

A może ty zachorowales po szczepionce. Jakbyś się nie zaszczepił to wcale byś chory nie był. 

Jakby służba zdrowia normalnie działała i pomagała ludziom to tych nadmiarowych zgonów by nie było ani podczas pandemii przez brak szybkiej opieki. I teraz też by ludzie tak nie umierali, no ale jak się odwoływało wizyty umówione nierzadko parę lat wcześniej, albo operacje itd itd. o nopach nie wspominam 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Ano widzisz kiedyś było buractwo a teraz tego buractwa jest więcej. Każdy woli siedzieć czekać niż coś zrobić a jeszcze jak miałby zrobić żeby somsiadowi złodziejowi było lepiej to już zamiast siedzieć i czekać woli się położyć i czekać 

Dziwisz się? Bo ja nie. 

42 minuty temu, jacus napisał:

we Włoszech to i dzisiaj w maseczkach chodzą we wiedniu są obowiązkowe komunikacji miejskiej

A ja tam w sklepie czasem założę. Nawet nie to, że "ochrona" ale mniej ludzi rozpoznaje 😁

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, krzychu121 napisał:

Akurat byłem chory bo zawsze w zimę raz czy dwa choruje. Głową napieprzala. Gorączka pod 40 stopni i za dwa dni zjazd na 35. I nie myślałem się wybierać na drugą stronę. Standardowo jak co roku zachorowałem. 

A może ty zachorowales po szczepionce. Jakbyś się nie zaszczepił to wcale byś chory nie był. 

Jakby służba zdrowia normalnie działała i pomagała ludziom to tych nadmiarowych zgonów by nie było ani podczas pandemii przez brak szybkiej opieki. I teraz też by ludzie tak nie umierali, no ale jak się odwoływało wizyty umówione nierzadko parę lat wcześniej, albo operacje itd itd. o nopach nie wspominam 

Dajmy sobie spokój z tym tematem

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

No Toć siedzę na wiaderku bo oprzet nadzoruje 

Ech, Ty to powinieneś z widłami czy tam z wiadrami naginać a nie "nadzorować". Merylin to może gospodyni a tu to taki jakiś "oberkapo" jeśli "nadzorca". Chyba, że dozorca 🤔

Opublikowano
16 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Aaa widzicie zapomniałem powiedzieć najważniejszego , zacząłem 3 dni temu dodawać śruty rzepakowej  4 sztukom co ostatnie się ocieliły i kuźwa dziś już było 25l więcej w schładzalniku

Bogato żywisz. Polski ten rzepak? Po wiele?

Opublikowano
16 minut temu, Karol6130 napisał:

To nic to więcej niż u niejednego 

Trzeba sobie poprzeczkę podnosić i robić tak żeby ludzi w oczy nie bodło choć i tak gadają ale ważne żeby nazwiska nie pomylili. Choć tu mało kto je zna 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Dwa kółka, rama, zęby, wałek

o widzisz. normalnie jak bym tam stał przed nim... 👍

Opublikowano
13 minut temu, GRZES1545 napisał:

Pytasz w sensie tych dopłat co za przechowanie mają dawać? Nie ma jeszcze konkretów, jak będą wnioski przyjmować będę coś wiedział. Na tę chwilę sam sprzedałem końcówkę bez faktur, pszenżyto znajomemu dla świń, a rzepak na ten moment nie jest objęty tym wsparciem🤦‍♂️ 

Dwa lata temu opłaciło się trzymać a w zeszłym roku nie. Co przyniesie ten rok?

Opublikowano
18 minut temu, bratrolnika napisał:

Powiedz Tomkowi @6465 że covida nie było,że to fikcja 

A skąd on wie czy to nie była zwykła grypa? Z testów które mają mało wspólnego z rzeczywistością? Kiedyś ludzie też umierali na grypę i nikt afery nie robił. Znajomy dwa lata przed tym całym cyrkiem też ledwo z życiem uszedł przez grypę. A chłop 25 lat, zdrowy i wysportowany. Trzy tygodnie w szpitalu leżał pod kroplówkami. Się śmieje ze teraz to by mu covida przyklepali i zwalili winę na to że się nie zaszczepił. A może i tak by go leczyli przy zamkniętych szpitalach że już by go nie było. Mnie to śmiech ogarnia jak słucham ludzi którzy twierdzą że mieli covida bo tak test pokazał i ledwo z życiem uszli leżąc w domu. Ale ciepła cherbata z cytryną i miodem ich postawiła na nogi 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dwa lata temu opłaciło się trzymać a w zeszłym roku nie. Co przyniesie ten rok?

Zależy  od tego czy dalej będziemy robić dobrze innym nie patrząc na naszą gospodarkę.

Opublikowano
1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

Europa ściągnie wołowinę z ameryki południowej

W agropierdolach w piatek mowili ze w argentynie mają problem z wołowiną bo poszla w dół i farmerzy sa obsrani ze nie zarobią.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v