Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, Łolek napisał:

My żałujemy że nie było trzeciego ale już poszło minęło nie wróci 

Marek, jak cuś to mogę Ci podpowiedzieć, jak to zrobić po 40 stce🤭...

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

że kuga beee?

Ta najnowsza jest paskudna.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, hubertb napisał:

Nie kolego jeśli celowo siejesz dezinformacje to w Polsce są na to paragrafy. Pytanie tylko czy kupujący ich świadom i jak dobrego ma papugę. 

Nie wiesz nie wprowadzaj w błąd i tyle... 🤷‍♂️

"Wybór opcji zakupu Przedmiotu z Dostawą na podstronie Ogłoszenia nie zobowiązuje Kupującego do nabycia Przedmiotu ani Sprzedającego do jego sprzedaży. Dopiero złożenie Zamówienia zgodnie z punktem 10.10.c) Regulaminu wiąże Kupującego i będzie uznawane za ofertę nabycia Przedmiotu z Dostawą w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego. Przedmiot zostanie sprzedany Kupującemu na warunkach określonych w Ogłoszeniu pod warunkiem akceptacji Zamówienia przez Sprzedającego zgodnie z punktem 10.12 Regulaminu.

Niezwłocznie po złożeniu Zamówienia, Sprzedający zostanie o tym poinformowany poprzez zmianę statusu Transakcji na jego Koncie. Sprzedający będzie miał 24h na akceptację Zamówienia, licząc od chwili jego złożenia. W razie bezskutecznego upływu tego terminu lub odrzucenia Zamówienia przez Sprzedającego, Zamówienie przestaje wiązać, a do Transakcji nie dochodzi. Kupujący zostanie poinformowany o statusie Zamówienia zgodnie z punktem 10.14 Regulaminu."" "

https://pomoc.olx.pl/hc/pl/articles/360000828525#0.1_r10 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Ta najnowsza jest paskudna.

ale co? pyszczek Ci się nie podoba?

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Z przodu mesie są nawet ładne ale ogólna stylistyka nie halo.

Dla mnie od lat prym siedzie Ford, z wyłączeniem onegdaj Taurusa i obecnej kugi.

Ale taki Egde mniam mniam

Z samochodami to jak z kobietami jeden woli brunetki drugi blondynki a trzeci rudę 😁

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie @Pafnucy  ten pyszczek jest ohydny. Nawiązuje do starego taurusa

Ale taki co innego.

Ino trochę za daleko no i żona Kugi nie chce sprzedać

Screenshot_20230208_223648_OLXpl.jpg

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Nie wiesz nie wprowadzaj w błąd i tyle... 🤷‍♂️

"Wybór opcji zakupu Przedmiotu z Dostawą na podstronie Ogłoszenia nie zobowiązuje Kupującego do nabycia Przedmiotu ani Sprzedającego do jego sprzedaży. Dopiero złożenie Zamówienia zgodnie z punktem 10.10.c) Regulaminu wiąże Kupującego i będzie uznawane za ofertę nabycia Przedmiotu z Dostawą w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego. Przedmiot zostanie sprzedany Kupującemu na warunkach określonych w Ogłoszeniu pod warunkiem akceptacji Zamówienia przez Sprzedającego zgodnie z punktem 10.12 Regulaminu.

Niezwłocznie po złożeniu Zamówienia, Sprzedający zostanie o tym poinformowany poprzez zmianę statusu Transakcji na jego Koncie. Sprzedający będzie miał 24h na akceptację Zamówienia, licząc od chwili jego złożenia. W razie bezskutecznego upływu tego terminu lub odrzucenia Zamówienia przez Sprzedającego, Zamówienie przestaje wiązać, a do Transakcji nie dochodzi. Kupujący zostanie poinformowany o statusie Zamówienia zgodnie z punktem 10.14 Regulaminu."" "

Pełna zgoda, mówimy o celowej dezinformacji. Czyli cena w ogłoszeniu jest niezgodna z oczekiwaniami kupującego. Kupi przelewa kasę a sprzedający mówi że zbyt mało. Praktyka obecnie cholernie częsta. Nawet jeśli oglądam katalogi czy oferty to zawsze przynajmniej dwukrotnie zaznaczone jest że są to cenny netto. Tutaj mówimy o zjawisku celowego wprowadzania w błąd. A przynajmniej ja o tym mówię.

7 minut temu, Agrest napisał:

no i żona Kugi nie chce sprzedać

To kugę zostaw żonie ;) 

Opublikowano

No jak zakceptuje na olx tranzakcje to już nie może mówić że mało tylko ma obowiązek dostarczyć towar przez wybranego przewoznika.. 🤷‍♂️

Choć olx to ma pomieszanie z poplątaniem i nie jednoznaczne te regulaminy. 

• Like 1
Opublikowano

Dokładnie tak. Jednak ostatnio na OLX jest wysyp oszustów i cwaniaków którzy wymyślają coraz to nowe sposoby na wyłudzanie od ludzi pieniędzy. Po prostu trzeba cholernie uważać. Sam wolę kupić na allegro bo dla mnie to po prostu bezpieczniejszy zakup. A podawanie cen netto porównał bym do budowlańca który najpierw podaje cenę zaniżona a na końcu roboty w wyniku "utrudnień" woła innej zapłaty. 

11 minut temu, Uziu92 napisał:

daruj sobie forda.

Twój Cię drażni? 

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

No dokładnie... Allegro masz gwarancję zwrotu kasy  jakby co... 

Najgorszy syf jest na marketplace to taka giełda samochodowa z lat 90 w internetach. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubertb napisał:

Najgorszy syf jest na marketplace to taka giełda samochodowa z lat 90 w internetach. 

Ano. W niedzielę typiara wystawiła prawie 200 ramek rusztowania warszawskiego w super cenie no to piszę niech sprawdzi czy dwie rurki w wypełnieniu i jak dwie to w poniedziałek rano jestem zukiem po to i tak sprawdza do tej pory 

Edytowane przez gregor1284
  • Haha 1
Opublikowano
hubertb napisał:

Dokładnie tak. Jednak ostatnio na OLX jest wysyp oszustów i cwaniaków którzy wymyślają coraz to nowe sposoby na wyłudzanie od ludzi pieniędzy. Po prostu trzeba cholernie uważać. Sam wolę kupić na allegro bo dla mnie to po prostu bezpieczniejszy zakup. A podawanie cen netto porównał bym do budowlańca który najpierw podaje cenę zaniżona a na końcu roboty w wyniku "utrudnień" woła innej zapłaty. 

11 minut temu, Uziu92 napisał:

daruj sobie forda.

Twój Cię drażni? 

trochę drażni mnie głupia oszczędność w tych autach na głupich rzeczach, np brak pompki elektrycznej podającej paliwo do cr, gdzie w innych autach z tym silnikiem ta pompka jest, strasznie cienka instalacja w komorze silnika w newralgicznym miejscu, jeszcze parę rzeczy pewnie by znalazł. Raczej będę go na coś na beznyne wymieniał, przy tych cenach on i kosztach utrzymania nowoczesnego diesla przy małych przebiegach to nie ma sensu posiadanie diesla, ja rocznie dwoma autami robię 18-20 tys km. Także wychodzi po 9-10 na jedno auto.

ja na olx to nawet nie wchodzę 😂 to jest kurw@ jakiś dramat co tam się odwala 😂

• Like 1
Opublikowano

ja bym w jakieś Volvo poszedł chyba. W sumie jeszcze nad tym nie myślałem, a druga sprawa teraz totalnie nie mam czasu na zmianę auta, pierwsze się z pseudo fachofcami konfrontuj przy sprzedaży, a później jeździj szukaj czegoś co nie było topione na zachodzie, albo wzięte od turka z licznikiem przekręconym 3 razy wstecz.

11 minut temu, Pafnucy12 napisał:

A co to za ford?

Mój? Nic specjalnego, mondeo 4. 

IMG_20221211_161716.jpg

Opublikowano

Witajcie, -6,5°C. Piekna pogoda zeby pojechac dzisiaj do lasu sie szykuje a tu trzeba do pracy. Ale taki zmeczony jestem ze glowa mała. To ma być juz odwilż czy jak?

Cześć  Tomek,reszta pewnie poszla doić krowy😀

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Cza mić...

Żeby doić.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, malaczarna napisał:

Jaki to row? U mnie mały i działki są jako jedna

Rów w zasadzie to ma nazwę ,,nowa czarna ,,czyli jakby rzeka . Ale wąski ten rów spokojnie się go przeskoczy dobrym krokiem 

Działki mają inne numery . W zasadzie to mam 4 działki ale jedna ma 4 ary więc się nie kwalifikuje pod dopłaty. Ale jak kosze to przez sąsiadowe kosze ( było by więcej kręcenia ) 

7 godzin temu, Agrest napisał:

Z przodu mesie są nawet ładne ale ogólna stylistyka nie halo.

Dla mnie od lat prym siedzie Ford, z wyłączeniem onegdaj Taurusa i obecnej kugi.

Ale taki Egde mniam mniam

Ładny jest Egde 

Edytowane przez mf362
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v