Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Z cena nic się nie myliłeś a i z wagą bardzo blisko.

Napisz to @radekz200

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Ostatnio ja gdzie mi daleko do mówienia że mam wielkie doświadczenie, na 14 sztukach na wadze ogólnej się pomyliłem o 340 kg... Jeśli sprzedajesz i wiesz co waży to nie jest to jakieś trudne do określenia 

Ważne wiedzieć ile waży,choc kilka razy rzetelnie

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, superfarmer02 napisał:

Nie muszą być jakieś fajerwerki tylko zwykły opryskiwacz 600 i rozsiewacz ci by 2 bb weszły.

z zetorem taka siewka to pewnie nieciekawy temat pomimo siłownika wspomagającego , niech coś normalnego choć na jeden bb do siuntki najpierw kupi i opcjonalnie do 2bb rozbudować 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kizak napisał:

Majster powiedzial że remont dachu w chałupie , ,to już rozbiórka razem ze szczytami ,plus nowe stropy ,a co za tym idzie remont wszystkiego na dole od nowa , co już porobione to z 200000 tys lekką ręką ,tyle co prawie postawienie w stanie surowym . To musi że będę stawiał ,no i się zaczęło......

u nie tez większe pół chaty do remontu praktycznie i weź tu sam podskocz cokolwiek z najniższą krajową a każde jedne wynajmowane mieszkania jak patrzę po fotkach znajomych i koleżanek z pracy to sporo lepszy komfort życia oferują jak to co dysponuję , dla mnie jako starego kawalera wystarczyłoby ale żeby poważniej myśleć o przyszłości to skarbonka 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał:

z zetorem taka siewka to pewnie nieciekawy temat pomimo siłownika wspomagającego , niech coś normalnego choć na jeden bb do siuntki najpierw kupi i opcjonalnie do 2bb rozbudować 

Bym celował w to co mi się trafiło. Wejdą 2 bb a zdejmujesz nadstawkę i nawet 30 by latał bo wejdzie 500 wszystkiego z luzem a nie usypywanie piramidy 

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

Wspominał że ma pola w małych kawałkach dla tego dużego opryskiwacza i rozsiewacza nie chce. Tak pisał jednak myślę że 15m belki i te 800kg rozsiewacza skróciło by pracy. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał:

To mogłem ci wysłać zdjęcia to i moje bys poważył 😂😂😂

Radziu pół żartem pół serio ale jałówkę czy byka idzie oszacować dosyć dobrze ,ale 

1. Trzeba mieć jakieś odniesienie 

2. Jak już wcześniej wspomniałem trochę w życiu poważyć 

Z krową jest ciężej i łatwo można w każdą ze stron się pomylić 

4 minuty temu, 6465 napisał:

Sołtys masz oko i wiedzę w tej dziedzinie. Już kilka razy się sprawdziło.

Dziękuję za uznanie 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Wspominał że ma pola w małych kawałkach dla tego dużego opryskiwacza i rozsiewacza nie chce. Tak pisał jednak myślę że 15m belki i te 800kg rozsiewacza skróciło by pracy. 

Rozsiewacz tak, ale z opryskiwaczem faktycznie może być gorzej. No u mnie 15m nie za bardzo, bo mam takie kawałki szerokie po 24 m

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

To jak nowy to może wziąść nawet 800l z belka 10m. Był taki jesienią pokazany na af 

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

Jakoś czasu brak , zbyt dużo się dzieje ,  ,ale  może raczej na plus, dzięki za pamięć 👍 ,pozdrawiam wszystkich 🔥 z bialej doliny Rospudy

Kaziu do sm Rospuda oddajesz mleko 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Radziu pół żartem pół serio ale jałówkę czy byka idzie oszacować dosyć dobrze ,ale 

1. Trzeba mieć jakieś odniesienie 

2. Jak już wcześniej wspomniałem trochę w życiu poważyć 

Z krową jest ciężej i łatwo można w każdą ze stron się pomylić 

Dziękuję za uznanie 

Przemek tą sypme niech pogoni a co i jak to pogadamy przy %

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Rozsiewacz tak, ale z opryskiwaczem faktycznie może być gorzej. No u mnie 15m nie za bardzo, bo mam takie kawałki szerokie po 24 m

To piękne kawałki.

Idealnie pasować to nigdy nie będzie.

Mam pole od 19 do 24m i 2,5km długie. Opryskiwacz 18m i daję radę.

Inna działka 21m. Jest i 9m, 19m, 26m, .

A jedną zaczyna 8m kończy ponad 100.

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

musze zrobić zdjecie jak samojezdnym pryska 20 arów , kawałeczek pomiedzy domami :D 

Raz taką akcję robili u nas, pryskali na coś w lipcu kukurydzę. Wjeżdżając w wąski wjazd zahaczył gość o słup linii telefonicznej. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Ciekawy kształt to musi mieć. 

Lejek tylko ucięty od góry po skosie około 40⁰. Oczywiście granicę przez pijanego kreślone

Opublikowano

Specjalnie dla tej działki przeszedłem na obrotówkę i ścieżki pod opryskiwacz. Teraz to normalna robota.

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

To piękne kawałki.

Idealnie pasować to nigdy nie będzie.

Mam pole od 19 do 24m i 2,5km długie. Opryskiwacz 18m i daję radę.

Inna działka 21m. Jest i 9m, 19m, 26m, .

A jedną zaczyna 8m kończy ponad 100.

No to ja mam cztery takie po 24 m na całego długości. A długości po ok 900m. Nie wiem na jakiej to kiedyś był zasadzie robione, ale na całej wsi jest podobnie. Jak sąsiad kupił od sąsiada, to ma odpowiednio szerzej. 18m opryskiwaczem mi się to niewygodnie pryskało. I tak dwa przejazdy i tak dwa  A takie moje pierdki klinowate, a nawet półokrągłe to mają powierzchnię od 0,25 do 0,5 ha

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v