Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
27 minut temu, Łolek napisał:

Obiadek zjedzony teraz serniczek żonkowy wciągnięty ooo i tak można żyć 

Dopiero? U nas o 12:00 zjedlim. 😉 Właśnie się oporządziłem i można pomyśleć o jakiejś herbatce i ciastku. 

Opublikowano
7 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A tym to nawet na kołach bym wrócił , tylko takie wysokie bociany 

https://m.olx.pl/d/oferta/sprzedam-mtz-82-1990r-CID757-IDIH34N.html

Bardzo fajny ciągnik, nawet cena ujdzie w tłumie

ma 18 przełożeń do przodu i 4 do tyłu, niezależny WOM na taśmę, obroty wałka 540 i 1000, w transporcie dość szybki, wolne koło do przedniego napędu - nie zjada opon na szosie

Opublikowano
36 minut temu, konteno napisał:

ja wcale bo specjalnie do miasta się fatygował nie bede a po wioskach nie zbierają 

przynajmniej nie mam podstaw krytykować 

31 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie Ty jeden

Mówicie o ewentualnej wpłacie na WOŚP??

Opublikowano
31 minut temu, jahooo napisał:

serniczek to żonka wyciąga chłopu "sam wiesz skąd" - ale to na deser się o tej porze nie nadaje, fuuuj

Janek 🙆‍♂️

29 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

U mnie jabłecznik 😊

Też lubiem 

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

Dopiero? U nas o 12:00 zjedlim. 😉 Właśnie się oporządziłem i można pomyśleć o jakiejś herbatce i ciastku. 

Nie no obiadek tak 13ta z minutami był zaraz wymarsz do łobory zarabiać na vario 😉

8 minut temu, jahooo napisał:

Bardzo fajny ciągnik, nawet cena ujdzie w tłumie

ma 18 przełożeń do przodu i 4 do tyłu, niezależny WOM na taśmę, obroty wałka 540 i 1000, w transporcie dość szybki, wolne koło do przedniego napędu - nie zjada opon na szosie

Sąsiad ma już kilka lat kupił chyba za 20 tyś ten wałek na taśmę to taki sobie ale po za tym bez problemu 

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Nie no obiadek tak 13ta z minutami był zaraz wymarsz do łobory zarabiać na vario 😉

Sąsiad ma już kilka lat kupił chyba za 20 tyś ten wałek na taśmę to taki sobie ale po za tym bez problemu 

Jemu na komforcie nie zależy to o wiele lepszy od 80 ki 

Opublikowano
15 minut temu, Baks00 napisał:

Szydełkować się będziesz uczył?

Już potrafię 😂😂😂😂

1 minutę temu, Bananek napisał:

To klemę pokazują?

A nie wiem, w dzień ciężko poznać 😂😂😂 Podłogówka dobrze działa? 👀

Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

bo ten WOM na taśmę, po pierwsze, trzeba umieć wyregulować, po drugie, sama konstrukcja jest obliczona na moc około 45KM, bo tyle miały pierwsze MTZ-ty i przez 40 lat nikt tego nie zmodyfikował. Do prasy jakiejś większej ciut za mało, poza tym się sprawdza.

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Łolek napisał:

Janek 🙆‍♂️

Też lubiem 

Marek może upadłe jogo przejmie jakiś większy podmiot 

Opublikowano
33 minuty temu, Baks00 napisał:

Szydełkować się będziesz uczył?

biustonosz jedną ręką rozpinać😁 

1 godzinę temu, hubertb napisał:

Dlaczego? U nas zbierają co roku na parkingu kościelnym. 

u nas tez w mieście gminnym przed kościołem po mszach ale to ode mnie  z 10km w jedną stronę a po wioskach i przysiółkach nie chodzą

Opublikowano
7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek może upadłe jogo przejmie jakiś większy podmiot 

I myślisz że zaległe udziały wypłaci 🤔, ja raczej nie mam złudzeń 

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

Działa. W łazience zjebałem bo trzeba było folię na podczerwień położyć. Zwłaszcza, że PV się pojawiła.

Folia do łazienki się nie nadaje, chyba że panele tam, mata lepsza z kablem 😉 Falownik 3 faxowu czy 1? 👀

20201210_213710.jpg

Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

I myślisz że zaległe udziały wypłaci 🤔, ja raczej nie mam złudzeń 

A co mnie udziały 🤭, nowy gracz by był w łódzkim , może by chcieli mnie 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, kris91 napisał:

20230127_071817.jpg

spacer.pngI to jest nauka 😂😂😂

toto z tej twojej parafi 🤔

ciekawie się tam proboszcz bawi 🤭

Opublikowano
26 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A co mnie udziały 🤭, nowy gracz by był w łódzkim , może by chcieli mnie 😉

Nieoficjalnie Mlekpol Grajewo  także mocny gracz 

24 minuty temu, gregor1284 napisał:

O to to Mieciu, też tak czekam na telefon 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v