Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

I ch*j od 1 lutego produkuje mleko sporo poniżej 2 zł za litr 🤨 właśnie kierowca przywiózł nowy cennik ... Tak się k**wa można na rozwijać 😪

Dobry moment ruszyć...

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Tak w strzyk podajesz i skuteczność tego średnia u mnie zerowa 

Miałem kiedyś takie ziołowe ,w Grene kupowałem masto gel czy jakoś to nawet coś tam działały . Na te z linku też nie ma karencji ?

1 godzinę temu, Agrest napisał:

60zł/m²

Deską może nawet nie być calówką. Więc naciąć takich np 2cm grubości i biznes się kręci.

Kupa kasy ,ale 3 lata temu ciotka miała stodołe wystawiła na olx i zero chętnych 

Takie od północnej strony też kupują ?

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

I będzie drugi ciągnik ze zjebanym napędem co to w praktyce za wiele nie daje 🤣 i jaki to kawał maciory ? Pierdek mały 

A nowego typu napęd był coś poprawiony  ??

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

U niego to wystarczy sprzedać 1000m2 działki koło domu, żeby mieć 100tys.zł 

@Łolek słyszałeś??? Na Kocierzewie klęska, stan suszy ogłosili 

Tomek całą wodę z wodociągu wypił 

U nas działki też jakiś czas temu były po 100 zł za m2 ale teraz widzę wszystko siadło chyba przez zamiar likwidacji kopalni i elektrowni ,brak perspektyw kto z młodych wyjedzie np na studia do dużego miasta już praktycznie nikt nie wraca 

41 minut temu, Qwazi napisał:

Po co Ci to? To jest produkt typu rumianek. Nie zaszkodzi ani nie pomoże...znaczy pomoże...temu, kto Ci go sprzeda

A bo nieraz coś by się przydało bez karencji

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

U nas działki też jakiś czas temu były po 100 zł za m2 ale teraz widzę wszystko siadło chyba przez zamiar likwidacji kopalni i elektrowni ,brak perspektyw kto z młodych wyjedzie np na studia do dużego miasta już praktycznie nikt nie wraca 

Na wyrobisku Bełchatowa ma powstać obiekt turystyczny większy niż Solina. Na twoim miejscu nigdzie bym nie wyjeżdżał. 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

I ch*j od 1 lutego produkuje mleko sporo poniżej 2 zł za litr 🤨 właśnie kierowca przywiózł nowy cennik ... Tak się k**wa można na rozwijać 😪

Najważniejsze że praca jest, nie ważne za ile, może jeszcze wypłatę co miesiąc byś chciał? 🤭🤭🤭🤭😂😂😂😂

Opublikowano
22 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Bo tak jest. 200m od miasta, 5 min samochodem do centrum i nie ma kto po 100 dać a wypisdowie że się zgubić można i piachy takie że się fundamenty osuwają i za 150 z pocalowaniem reki 

U mnie może helikoptery trochę odstraszają 

U was to ten wyjazd rano przed 8 odpycha ludzi, przecież te wasze 200m do miasta to się dłużej jedzie jak ode mnie 7km 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To weź sobie coś od weta. Tylko te bez karencji to takie właśnie rumianki. Ja, jeśli już coś to wale 3x MastiJet, 5 dni karencji i temat zalatwiony

Opublikowano
HF86 napisał:

wczoraj spawałem konstrukcje pod garaż. 

totalne wypizdowie las, linia kolejowa i podmokle łąki. i tam właśnie jest wymarzone miejsce na ziemi. 

hektar bagna za 180 tyś bez mediów 🙉

Ejo somsiad 🙋‍♂️ Miałem propozycję sprzedaży działki budowlanej, 3500m², 2 metry do powiatowej drogi, podjazd asfaltowy i jeden proponował 4 tys a drugi zaszalał i 8 tys zaproponował, za całość 😂😂😂😂😂😂😂

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

U was to ten wyjazd rano przed 8 odpycha ludzi, przecież te wasze 200m do miasta to się dłużej jedzie jak ode mnie 7km 

Dokładnie mieszkam 16km od miasta grunty przy "szybszych" wylotach już dawno w sporo lepszych cenach. Tu zaczęło się coś dziać jak było już pewne że odcinek s19 powstanie. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

Ejo somsiad 🙋‍♂️ Miałem propozycję sprzedaży działki budowlanej, 3500m², 2 metry do powiatowej drogi, podjazd asfaltowy i jeden proponował 4 tys a drugi zaszalał i 8 tys zaproponował, za całość 😂😂😂😂😂😂😂

to po znajomości to tam te jedno zero dołożę. 

to ta droga od skru 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

U niego to wystarczy sprzedać 1000m2 działki koło domu, żeby mieć 100tys.zł 

@Łolek słyszałeś??? Na Kocierzewie klęska, stan suszy ogłosili 

Tomek całą wodę z wodociągu wypił 

W ramach pomocy międzygminnej mus jechać poziom znowu uzupełnić, 

Mam lux lekarstewko bez recepty 😉

• Haha 2
Opublikowano
39 minut temu, bratrolnika napisał:

Czyli jednak wczoraj nie dotarłeś do domu?? Zaległeś w jakim rowie???

To nie wiem, ostatnio widziałem ogłoszenie, praktycznie po sąsiedzku działki którą kupiłem parę lat temu po 59zł, zobacz jaka teraz cena 

https://www.olx.pl/d/oferta/dzialka-uzbrojona-budowlana-kozlow-biskupi-blisko-szkola-pkp-CID3-IDQdmxG.html

Ta przy moście w Kozłowie 😉

39 minut temu, Leszy napisał:

Pewnie jeszcze przytrucie po wczorajszym Cię trzyma. 😉

Nie na ósmą byłem w kościele bo msza za ojca w 4 rocznicę śmierci i na cmentarzu zimno było świeczkę zapalić.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Powiedz, że tyle to za podjazd do drogi🤣

Nie, bo jeszcze który by kupił i dojazdu bym nie miał 😂😂😂

2 minuty temu, HF86 napisał:

to po znajomości to tam te jedno zero dołożę. 

to ta droga od skru 🤔

Ale ja nawet w planach nie miał sprzedawać, tylko sami przyjechali i z ciekawości zapytałem ile by dali 🤭🤭🤭 No gdzie tam, lepszą miejscówkę mam, przy trasie od folwarku do kościelnego 😉

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

W ramach pomocy międzygminnej mus jechać poziom znowu uzupełnić, 

Mam lux lekarstewko bez recepty 😉

Znowu mom przyczepę scielać🤔...może teraz Krzysiu🙏

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Kuźwa zimno że ho ho. I jeszcze ten śnieg. Zmarzłem jak wszyscy diabli.

W auteczku nocowałeś nie było siły do domu dojść 🤔

Przed chwilą, Łolek napisał:

W auteczku nocowałeś nie było siły do domu dojść 🤔

Opublikowano
25 minut temu, gregor1284 napisał:

A bo moje przyjaciółki kiedyś tak się witały i ona do tej pory czasami tak mówi. Ja podpadłem? Chłopie ja jestem ideałem, nawet jak ją rozbieram to ubrania elegancko jej poskładam...

Dawno powinieneś to zlikwidować 

Grzegorzu czy Mietku a co będe robił 🤔 jak tylko krowy doić nie potrzeba umiejętności , zboża żeby uprawiać musiałbym iść na szkołę do yacentego , agresta albo fitfarmera ...

23 minuty temu, Qwazi napisał:

Ile???

Według cennika to może być tylko ponad 1,70 🤨

24 minuty temu, Karol6130 napisał:

Dobry moment ruszyć...

W co , chyba skup starych krów

Opublikowano
2 minuty temu, kris91 napisał:

Nie, bo jeszcze który by kupił i dojazdu bym nie miał 😂😂😂

Ale ja nawet w planach nie miał sprzedawać, tylko sami przyjechali i z ciekawości zapytałem ile by dali 🤭🤭🤭 No gdzie tam, lepszą miejscówkę mam, przy trasie od folwarku do kościelnego 😉

bardzo często tamtędy jeżdżę. 

miałbym miejsce postojowe 

Opublikowano
16 minut temu, hubertb napisał:

Na wyrobisku Bełchatowa ma powstać obiekt turystyczny większy niż Solina. Na twoim miejscu nigdzie bym nie wyjeżdżał. 

Wypoczywać to trzeba mieć za co 

15 minut temu, kris91 napisał:

Najważniejsze że praca jest, nie ważne za ile, może jeszcze wypłatę co miesiąc byś chciał? 🤭🤭🤭🤭😂😂😂😂

No tak jak u Mietka , rób rób o wypłatę się nie martw 🤭

13 minut temu, Qwazi napisał:

To weź sobie coś od weta. Tylko te bez karencji to takie właśnie rumianki. Ja, jeśli już coś to wale 3x MastiJet, 5 dni karencji i temat zalatwiony

A dajesz do badania mleko czy po karencji od razu lejesz ? 

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Grzegorzu czy Mietku a co będe robił 🤔 jak tylko krowy doić nie potrzeba umiejętności , zboża żeby uprawiać musiałbym iść na szkołę do yacentego , agresta albo fitfarmera ...

🤨

mylisz się. do realnego i opłacalnego plonu droga jest prosta. 

problem i duże ryzyko tam gdzie idziesz na rekordy. 

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Według cennika to może być tylko ponad 1,70 🤨

Ciekawie😞. U mnie cisza. Kierowcy dzisiaj pytałem, to mi powiedział, że na zakładzie nic się nie mówi 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v