Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

rozumiem

To rozwiązanie na chłopski rozum działa tak:

Chcąc zgasić ciągnik zakręcasz kranik przy zbiorniku. Ciekawe ile Niemcy głowili się nad tą bzdurą...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

za jedyne 2000

wiesz. gdyby to było wiadomo że no np 10 lat będzie oki, to ja bym sie nie zastanawiał, ale skoro to może zaraz być ta sama sytuacja, no to faktycznie szkoda kasy .

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

To rozwiązanie na chłopski rozum działa tak:

Chcąc zgasić ciągnik zakręcasz kranik przy zbiorniku. Ciekawe ile Niemcy głowili się nad tą bzdurą...

sposób jak sposób, tylko szkoda że nietrwałe toto

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, krzysiek1979 napisał:

Dzisiaj byłem u znajomego mechanika i ma tam do naprawy MF 30XX .Totalna porażka- ciągnik świerzy nabytek .Po zakupie rozleciała się skrzynia wstawił na warsztat ,rozebrali wyszło jeszcze pare innych rzeczy .Trzeba korpus skrzyni nawet wymienić .Usłyszał koszty ale zrezygnował bo drogo więc mechanik to poskładał coś skasował za rozebranie ,weryfikacje złożenie .Ciągnik pojechał w Polske do innych magików niby zrobili a koszt naprawy ponad 20 koła .Po tygodniu rozleciała się skrzynia nie chcieli tego mu poprawić bo złożony na używanych częsciach bez gwarancji bez faktury itd . Masey trafia znowu do pierwszego mechanika ,rozbiera , łożysko wklejane w korpusie wypadło .Chłopina w naprawy wyda więcej jak wartość ciągnika .

Nie znaczy że wszystkie takie są miałem 3085 przez około 10 lat i zero problemów 

Ale często ludzie kupują bo jest okazja, tylko nikt nie zastanawia się czemu 

Dlatego z dala od malowańcow i jeśli po śrubach widać cokolwiek to z dala 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Wiesz te 240w to wyssane z ksienzyca,inni mówią ze to moc przeliczna na zwykłe żarówki.

To niech podadzą moc elektryczną jest to ich za***nym obowiązkiem. 

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Nie znaczy że wszystkie takie są miałem 3085 przez około 10 lat i zero problemów 

Ale często ludzie kupują bo jest okazja, tylko nikt nie zastanawia się czemu 

Problem tych skrzyń to problem oleju i sterownika. Uszkodzony sterownik zabija skrzynie. 

Opublikowano

Aaaaa. To może i my będziem mieli w tym czasie 308/9

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

O lata mnie chodziło 

Ciśnienia nie ma 

Najpierw inne graty dokupić, trochę zmienić 

Zobaczymy jak mleko bedzie płacić

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Dlatego z dala od malowańcow i jeśli po śrubach widać cokolwiek to z dala 

Przy 5-10 letnich konstrukcjach to jeszcze przejdzie, ale takie ponad 10 lat i ponad 10 tys godzin to raczej ciężko znaleźć bez ingerencji. 

A takiego mfa znaleźć nie tykanego to raczej nie możliwe :o

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Problem tych skrzyń to problem oleju i sterownika. Uszkodzony sterownik zabija skrzynie. 

chyba tez hamulce potrafią zaj... skrzynię, a mało kto o nich pamięta, aż całkiem znikną

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

wiesz. gdyby to było wiadomo że no np 10 lat będzie oki, to ja bym sie nie zastanawiał, ale skoro to może zaraz być ta sama sytuacja, no to faktycznie szkoda kasy .

Gdyby ktoś dał gwarancję że to wytrzyma choć 4-5 lat, to nikt by nie kombinował tylko wypłacił pieniądze. Ale panowie z serwisu Deutza mówią że na nowy element gwarancji nie dają, także może być tak że się to zesra pierwszego roku... 

@soltys48również to potwierdza, jego znajomy też miał z tym kilkukrotnie problem

5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

no to się nie popisali...

Patrzyłem dziś na następną serie, tam już tego nie ma

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

na nowy element gwarancji nie dają,

no to niezłe jaja...

Opublikowano
20 minut temu, Karol6130 napisał:

Marcin w Aresa 626 może uderzyć, na mechanicznej pompie wtryskowej

Dobry silnik z dobrą skrzynią biegów 

Po ile takie są ?

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Przy 5-10 letnich konstrukcjach to jeszcze przejdzie, ale takie ponad 10 lat i ponad 10 tys godzin to raczej ciężko znaleźć bez ingerencji. 

A takiego mfa znaleźć nie tykanego to raczej nie możliwe :o

Nie mogłem się do Ciebie dodzwonić.

W poniedziałek do południa kaban umówił się na ubój 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Gdyby ktoś dał gwarancję że to wytrzyma choć 4-5 lat, to nikt by nie kombinował tylko wypłacił pieniądze. Ale panowie z serwisu Deutza mówią że na nowy element gwarancji nie dają, także może być tak że się to zesra pierwszego roku... 

@soltys48również to potwierdza, jego znajomy też miał z tym kilkukrotnie problem

Patrzyłem dziś na następną serie, tam już tego nie ma

A to aż tam dużo się z tego Leje?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v