Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

Kiedyś zawiozłem bramę na działkę w lesie koło Wołomina. Za dwa tygodnie dzwoni gość do Rafała żeby mu zrobił taką samą bo za***ali. Zostało tylko to co wbetonowane 😁

No i już się znalazła znaczy @gregor1284znalazł

A zdjęcia z tarpana x5 robione 

• Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
4 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

to jak tak piszesz, to pójdę... i nieważny głos oddam... 😝

Nad takim głosem i forma protestu sam się zastanawiam. Oddam głos na jednego kandydata z każdej listy.

@gregor1284 słyszałem.  Wracam już do domu i na 16sta do pracy 🤣. A Ty dziadu 😅 jak tam?

Opublikowano
19 minut temu, jacor73 napisał:

U mnie gmina mniejsza ale sołtysa ma, a teraz stara się nawet o odzyskanie praw miejskich

My na szczęście praw miejskich nie mieliśmy i obyśmy nie mieliśmy...

@PAN88 Ziemniaki Jurek. Sypkie czy ciapy? Plon? Do jakiej odmiany najbardziej zbliżone? 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

My na szczęście praw miejskich nie mieliśmy i obyśmy nie mieliśmy...

@PAN88 Ziemniaki Jurek. Sypkie czy ciapy? Plon? Do jakiej odmiany najbardziej zbliżone? 

Piotrek najbardziej do winety. W tym roku miałem ha zasadzony to tylko na gnoju bobku kurzym i 300kg soli potasowej dał w kalibrze 55+ 30t jadalnego. Może byłoby lepiej gdyby dziki kawałka mi nie wyryły. Sypkie pyrki. No tylko powiem że 4 razy od zarazy pryskalem no i dopiero po 15 października kopałem. 

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, PAN88 napisał:

Piotrek najbardziej do winety. W tym roku miałem ha zasadzony to tylko na gnoju bobku kurzym i 300kg soli potasowej dał w kalibrze 55+ 30t jadalnego. Może byłoby lepiej gdyby dziki kawałka mi nie wyryły. Sypkie pyrki. No tylko powiem że 4 razy od zarazy pryskalem no i dopiero po 15 października kopałem. 

Czyli może dokupić jeszcze tego troszkę i na spróbę zasadzić. Bo ta Vineta to taka "parchata" a jak zasmakuje to by zamiast Vinety to sadził. 

Opublikowano
6 minut temu, PAN88 napisał:

A co by było podobne w smaku do Lorda?

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

A co by było podobne w smaku do Lorda?

Lorda nie sądziłem ja ani ojciec jak gospodarzył. U mnie jest irys, catania vineta Jurek i bellarosa. U ojca zamiast Jurka był cekin no i irga.

Opublikowano
47 minut temu, PAN88 napisał:

Nad takim głosem i forma protestu sam się zastanawiam. Oddam głos na jednego kandydata z każdej listy.

@gregor1284 słyszałem.  Wracam już do domu i na 16sta do pracy 🤣. A Ty dziadu 😅 jak tam?

Na propsie choć jeden kurpś mnie denerwuje. Ciągnik do naprawy chce przyprowadzić i chyba gorzej upierdliwy niż pjoter jak tego sąsiada namawia. Słomy trochę sprzedałem także na duży plus

30 minut temu, stempos1980 napisał:

I to prawie najnowszy wypust tego tarpana😁

Przestań i Ty

4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Cicho. Nie mówimy tu o tym 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, PAN88 napisał:

Lorda nie sądziłem ja ani ojciec jak gospodarzył. U mnie jest irys, catania vineta Jurek i bellarosa. U ojca zamiast Jurka był cekin no i irga.

Vineta, Jurek i Tajfun podobne w smaku, Irga biała, Bellarosy, Catanii i Irysa nie jadłem. Wiem tylko, że Bellarosa czerwona skórka i żółty miąższ. A jak byś porównał ich smak do Vinety i Jurka?

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

Pewnie masz rację. Ja wogóle nie lubię suchych ziemniaków, więc różnicy mi to nie robi. Wolę zbliżone do pure i stąd moje pytanie o odmiany zbliżone do Lorda. Podobno Michalina jest fajna w smaku, ale fachmany spod Sieradza mi ją odradzili, bo ponoć problematyczna w uprawie i słabo plonuje

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Vinety i Tajfuna bym tak jednoznacznie nie porównywał. Tajfun jednak suchszy. 

Opublikowano

U mnie też.  Szkoda że tej szprycy  nie było wcześniej to może i moja mama by żyła 😥 a ja nie leżał bym pod respiratorem.

4 minuty temu, Leszy napisał:

U nas wszyscy zaszprycowani i  jakoś żyją.  ;) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie będę już zdjęć żadnych dodawał bo mocno dociekliwe ludzie tu 🙄

Wszystko co pokażesz będzie użyte przeciw dziadostwu twemu 

Zawsze możesz powiedzieć że cię bezdomny z wa wy na stopa zabrał 

Edytowane przez Łolek
  • Haha 4
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

W odróżnieniu ode mnie 😁

Nie możemy mieć wszyscy jednakowych gustów. Nudno by było 😉

2 minuty temu, Łolek napisał:

będzie użyte przeciw dziadostwu twemu 

Groźnie brzmi. Dej spokój Mieciowi, bo już nam nic nie pokaże, a ja liczę , że kiedyś te jego kurpiowską bide zobaczę 😉

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Qwazi napisał:

Pewnie masz rację. Ja wogóle nie lubię suchych ziemniaków, więc różnicy mi to nie robi. Wolę zbliżone do pure i stąd moje pytanie o odmiany zbliżone do Lorda. Podobno Michalina jest fajna w smaku, ale fachmany spod Sieradza mi ją odradzili, bo ponoć problematyczna w uprawie i słabo plonuje

Michalina jak najbardziej ale taka po 20tce smakuje wybornie 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Kiedyś zawiozłem bramę na działkę w lesie koło Wołomina. Za dwa tygodnie dzwoni gość do Rafała żeby mu zrobił taką samą bo za***ali. Zostało tylko to co wbetonowane 😁

U mojej kuzynki było tak samo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v